Wereldkaart als schoolplaat

Hoe zit de wereld eigenlijk in elkaar? Ik merk dat een kleuter als best wel goed kan begrijpen, dat we op vakantie gaan naar een ander land, dat daar een andere taal wordt gesproken en dat je daar andere dingen eet. We hebben het dan vooral over Frankrijk, in ons geval. Op school wordt momenteel ook aandacht besteed aan de verschillende landen en werelddelen, het is ook echt al leuk om met jouw kleuter wereldkaarten te bestuderen. Een kinderwereldkaart is daarvoor ideaal, laten we die nou net gekregen hebben.

schoolplaat wereldkaarten.nl

Kinderwereldkaart

De kinderwereldkaart die mijn zoontje heeft laat op een heel leuke manier de wereld zien aan onze kleuter. Dit door het afbeelden van vrolijke dieren over de hele wereld. Een haai in de Stille Oceaan, een pandabeer in China en een beer in Canada. Ik vertel hem weleens dat leeuwen in Afrika leven, net als olifanten en dat haaien heus niet in onze sloot zwemmen. De wereldkaart is een superleerzame en speelse vorm om je kinderen wat wereldwijsheid mee te geven. We hebben ook een vloerpuzzel met een zelfde soort idee. Je kan ook een wereldkaart op canvas drukken. Al spelenderwijs wordt de wereld dan door jouw kleintje gevormd. De wereldkaart heeft als toegevoegde waarde dat er uitgebreid naar gekeken wordt. Ik vind het dan ook leuk om te vragen wat hij ziet, wat hij mooi vindt of waar hij wel naar toe zou willen. Ik wijs hem ook aan waar ik bijvoorbeeld weleens ben geweest. De vakantielanden worden bekeken en vervolgens worden de fotoalbums erbij gepakt. Vooral het fotoalbum van Nieuw-Zeeland is populair, dit staat vol met plaatjes van dieren. Dolfijnen, pinguïns, zeeleeuwen en nog veel meer.

schoolplaat wereldkaarten.nl

Wereldkaarten.nl

De wereldkaart hebben wij dus in kindervariant en als schoolplaat uitvoering. Dat houdt in dat een doek tussen houten latjes is bevestigd en opgehangen kan worden aan touw. Ik vind dat een heel leuk en speels. Je kunt ook een ouderwetse landkaart kiezen op canvas, prikbord, behang, muursticker of wat voor een variant je haast kan bedenken. Superleuk, want zo kan je het helemaal bij jouw stijl een land- of wereldkaart uitzoeken.

De uitvoering van de schoolplaat is super. Ik heb een heel groot formaat gekozen, dat staat heel tof in de ruimte. De kleuren zijn ontzettend helder en de tekening is erg leuk en kleurrijk. Doordat de continenten in verschillende kleuren zijn weergegeven, is de kaart heel overzichtelijk. Daarnaast lijkt het materiaal erg stevig, dus ik ben, zoals je leest, heel enthousiast.

schoolplaat wereldkaarten.nl

Ik koos de volgende schoolplaat: Ons dierenrijk – baby textielposter. Die is verkrijgbaar vanaf € 49,95. Voor een groter formaat, betaal je dan een meerprijs.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Wereldkaart
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *