What do you meme? Vernieuwde versie – 18+

Ik schreef in 2019 een blog over What do you meme, genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019. Dit leuke gezelschapsspel, het kaartspel What do you meme heeft een update gehad, dus ook hier op de blog een update van het spel! Geen spel voor jonge kinderen, waar ik meestal over schrijf, maar een spel voor jezelf en je vrienden of familie.

Wat is er vernieuwd aan What Do You Meme?

De vernieuwde versie van What do you meme werkt hetzelfde als de eerdere editie van dit spel. Het werkt enorm op de lach spieren. Het een simpel spel wat je snel kunt spelen, en waar je enorm veel lol om kan hebben. Het is dan ook een fantastisch cadeau op feestjes. Dit soort spellen speel ik graag tijdens weekendjes weg met vriendinnen.

Verkiezing speelgoed van het jaar

What do you meme

Het spel What do you meme had een mooie nominatie op zak.

Gebruik je verbeelding en je gevoel voor humor en combineer de fotokaart van de ronde met je grappigste tekstkaart om de grappigste memes te maken. De spelers zijn om beurten jury en oordelen welke speler de beste combinatie heeft gemaakt. De speler met de grappigste combinatie van de ronde scoort een punt en wint de kaart. Het spel eindigt wanneer iemand 20 punten heeft verdiend.

De mening van de jury: Maak een memegrap. Verzin de grappigste tekst bij een plaatje. Leuk dat je ook zelf teksten kan schrijven.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog: What do you Meme is een partygame voor volwassenen. Het bestaat uit 75 afbeeldingen van bekende personen, kinderen en dieren met allerlei uitdrukkingen en kaarten die allerlei situaties beschrijven. Een van de afbeeldingen wordt op een standaard geplaatst en de spelers moeten uit de kaarten in hun hand de kaart met de uitspraak kiezen die het grappigst past bij de afbeelding. De speler met de meest grappige uitspraak krijgt een punt. Het spel heeft geen voorgeschreven eind en gaat door tot de spelers er genoeg van hebben. Het spel vereist verbale creativiteit/originaliteit en gevoel voor humor. Met het juiste gezelschap kan dit spel voor veel vrolijkheid zorgen.

Wat vinden we van What do you meme?

Elk jaar ga ik met mijn hockeyteam een weekendje weg. Dit soort gezelschapsspellen worden daar dan uiteraard het liefst gespeeld. Hints en 30 seconds zijn een garantie voor lol, maar zo ook What do you meme.

Sommigen hebben ook echt een goed gevoel voor dit spel. Hoewel het op zich zelf al geniaal is, wordt het extra grappig als je de juiste tekst bij de kaart weet te vinden.

Lachsalvo’s doorklinken een avond lang. Echt een aanrader.

Productspecificaties en speleigenschappen

Aanbevolen leeftijd: 18 – 99 jaar
Aantal spelers: 3 tot 20 spelers
Speeltijd: 30 minuten
Spelsoort: Partyspel
Taal: Nederlands

363 tekstkaarten, 72 fotokaarten, 1 ezel, 1 spelregel

Bekijk ook de andere leuke kinder gezelschapsspellen van Megableu.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
What do you meme
Beoordeling
51star1star1star1star1star
Product Name
What do you meme
Price
EUR 31,95

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *