Win een prentenboek van Giraf en vriendjes

What's on mama's mind giraf schrijft !Win: 2x Een prentenboek van Giraf en Vriendjes naar keuze.
De winactie is afgelopen! We hebben twee winnaars.
Claudia D. en Melanie K. gefeliciteerd. Stuur een e-mail naar info@ mamas-mind.nl met je adresgegevens en nogmaals welk boek je zou willen hebben.
Hoe? Ga naar de website van Giraf en vriendjes en bekijk de 5 prentenboeken. Welk prentenboek van Giraf en vriendjes zou jij kiezen en waarom past deze goed bij jouw (klein)zoon of (klein)dochter? Natuurlijk mag je ook meedoen voor neefjes of nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes.
Laat onder deze blog je reactie achter.
Meedoen kan ook op instagram of facebook.

Over Giraf en vriendjes

Giraf, Krook, Zebra en Olifant wonen samen op het eiland van Giraf. Het is er heerlijk: er zijn bergen, fruitbomen, klaverweides, zonnebloemvelden, paden om op te fietsen en te spelen, meertjes om dammen in te bouwen en om het eiland natuurlijk de heerlijke blauwe oceaan.
Krook gaat er graag vissen of in zijn bootje op ronddobberen.
In de boeken van Giraf is het eiland altijd twee keer te zien, op de schutbladen.Voorin zie je wat iedereen doet voordat het verhaal begint. Aan het eind zie je hoe het verder gaat nadat het verhaal is afgelopen.

What's on mama's mind giraf en vriendjes

Over de schrijvers

Marie-Louise en Mark Sekrève schrijven en illustreren met heel veel plezier de boeken van Giraf. Ze schrijven de verhalen samen en tekenen daarna ook samen de illustraties. Krook is een beetje stout, zoals Marie-Louise. En Olifant is een nadenker, net als Mark. Stoer als Zebra zijn ze af en toe en Giraf, daar zit heel veel van beiden in. Hun hoofd zit nog vol nieuwe verhalen voor Giraf, dus illustreren ze vrolijk door.
Ze wonen met hun vijf kinderen en vier katten in een veel te klein, maar zeer gezellig huis in Den Haag

De prentenboeken zijn zo leuk dat er ook vertelvoorstellingen van zijn: Speciaal voor scholen, theaters en bibliotheken spelen de schrijvers en tekenaars van Giraf een vertelvoorstelling van de boeken van Giraf.

Benieuwd wat ik van de boeken vind? Ik schreef een review over het nieuwste boek: Giraf schrijft!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

78 gedachten over “Win een prentenboek van Giraf en vriendjes

 • 1 februari 2017 om 08:52
  Permalink

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje jill die bijna 3 jaar word
  Ik heb geen voorkeur

  Beantwoorden
 • 31 januari 2017 om 22:31
  Permalink

  Oooh! Ik zou mijn zoon het grootste plezier doen met een “Giraf viert feest” want hij is helemaal in de ban van jarig zijn, feesten, balonnnen, slingers en vooral kaarsje uitblazen…!

  Beantwoorden
 • 31 januari 2017 om 20:34
  Permalink

  Leuk! Ik doe mee voor Giraf gaat slapen om voor te kunnen lezen voor het slapen aan mijn nichtje.

  Beantwoorden
 • 31 januari 2017 om 16:42
  Permalink

  Wat een vrolijke vriendjes heeft Giraf! Wij vinden (bijna) alle dieren leuk, maar giraffen zijn bij onze peuter en kleuter echt favoriet! Giraf leert fietsen lijkt mij een erg mooi verhaal. Leren fietsen is best spannend…. maar als Giraf het kan..!

  Beantwoorden
 • 31 januari 2017 om 10:24
  Permalink

  Wij hebben het boek Giraf gaat slapen en dat lezen we regelmatig. Het is een beetje spannend, maar het kom gelukkig allemaal goed. Ik doe graag mee voor Giraf leert fietsen, want dat zou een goed voorbereiding zijn op het leren fietsen. Zodra de zon gaat schijnen, gaan we daar mee aan de slag

  Beantwoorden
 • 30 januari 2017 om 11:53
  Permalink

  Wat een leuke boekjes 🙂 ik doe mee voor giraf leert fietsen, mijn zoontje vind fietsen heel leuk.. nu nog op de driewieler maar zijn ‘grote’ fiets met zijwieltjes staat ook al klaar 🙂

  Beantwoorden
 • 29 januari 2017 om 11:13
  Permalink

  Leuk, ik kies dan Giraf leert fietsen. We zijn daar nu druk mee bezig.

  Beantwoorden
 • 28 januari 2017 om 19:42
  Permalink

  Wat veel reacties, maar gaan toch een poging wagen, niet geschoten is altijd mis :p

  Wat een leuke winactie.. Ik zou graag het boekje Giraf viert feest willen winnen voor mijn zoontje. In april word hij 2 en als hij het woord feest nog maar hoort gaat hij al springen en klappen dus jullie kunnen hem wel blij maken met dat boekje 🙂

  Beantwoorden
 • 27 januari 2017 om 08:29
  Permalink

  Samen met mijn kleuter naar de covers gekeken andere de prentenboeken. Dan ben ik de tekstjes van eronder beginnen voorlezen voor haar.
  Spontaan koos een voor Giraf viert feest en Giraf gaat slapen.
  Het zijn dingen waar ze zelf voor gekozen heeft dus hopelijk wint ze de boekjes. Ze houdt van giraffen, net zoals mama. Dat maakte de boekjes al eens zo leuk 🙂

  Beantwoorden
 • 26 januari 2017 om 23:02
  Permalink

  Het verhaaltje van giraf leert fietsen past helemaal bij mijn zoontje van 3 jaar, de giraf is zijn favoriete dier omdat hij geel is. Naast dat dit boekje over een giraf gaat zit hij zelf in de fase van leren fietsen. Dus boekje past helemaal in de beleving, ik doe dus graag mee met deze actie.

  Beantwoorden
 • 26 januari 2017 om 22:53
  Permalink

  Leuke, unieke boekjes! De tekeningen zijn zo leuk! Ik heb de kaften aan mijn zoon laten zien en per boek verteld waar het over gaat. Hij riep: ‘Giraf gaat slapen! Omdat ik ook in de nacht enge geluiden hoor en dan kan ik weten waarom’. Gevolg door: ‘Mama, ik heb nog nooit iets gewonnen. En ik doe wel steeds mijn best.’ Ik smolt gewoon, hij was niet verdrietig maar wel serieus aan het denken. Ik doe dus mee!

  Beantwoorden
 • 26 januari 2017 om 22:35
  Permalink

  Super leuk zeg en dan ook zo’n leuke keuze. Ik ga voor Giraf schrijft. Dat is heel toepasselijk voor mijn jongste dochter. Met een grote zus in groep 5, probeert ze veel na te schrijven, maar aangezien ze zelf in de combinatie groep 1/2 zit, helpt ze de kleine / nieuwe kindjes om ook hun naam te leren schrijven. Echt super behulpzaam van haar. Ook jasjes dichtritsen en schoenen aandoen na de gym helpt ze graag mee volgens haar juf. Kleine grote meid.

  Beantwoorden
 • 24 januari 2017 om 11:56
  Permalink

  Wat een leuke boeken! Ik zou kiezen voor giraf gaat slapen! Dit zodat ik mijn dochtertje kan voorlezen en zij niet bang hoeft te zijn in haar eigen bedje!

  Beantwoorden
 • 23 januari 2017 om 21:41
  Permalink

  Ik zou heel graag een boekje willen winnen voor ons allen hahaha.omdat ze gewoon te leuk zijn voor groot of klein meiner.hale jongste dochter vind het gewoon super om te lezen en kijken maar mijn oudste dochter zou eruit kunnen lezen ze zit op de pabo om onderwijzeres te worden .dus super leuk voor ?ons

  Beantwoorden
 • 23 januari 2017 om 20:09
  Permalink

  Ik zou gaan voor giraf leert fietsen want daar gaan we zeer binnenkort mee bezig!

  Beantwoorden
 • 21 januari 2017 om 09:26
  Permalink

  ‘Giraf en de krookeritis’ past bij mijn dochtertje omdat ze zelf ook erg zorgzaam is en soms ook wel krokodillentranen laat;-)

  Beantwoorden
 • 21 januari 2017 om 04:17
  Permalink

  Wat leuk en leerzaam! Ik doe graag mee voor onze dochter en hetprentenboek met de titel: ‘Giraf viert feest’ vind ik wel leuk en bij haar passen omdat ze binnenkort 4 jaar wordt en ze daar heel erg mee ‘bezig’ is.

  Beantwoorden
 • 18 januari 2017 om 19:36
  Permalink

  ik heb geen voorkeur en als ik moet kiezen dan zeg ik Giraf viert Fest
  het zijn allemaal toffe boekjes

  Beantwoorden
 • 17 januari 2017 om 14:07
  Permalink

  Bijzonder leuke boekjes om te winnen voor de kleinkinderen.
  Heb geen voorkeur !

  Beantwoorden
 • 17 januari 2017 om 11:39
  Permalink

  Hier is de giraf het lievelingsdier dus dat maakt de boekjes voor ons al geweldig. Maar omdat haar verjaardag eraan komt vind ik het boekje Giraf viert feest het allerleukste!

  Beantwoorden
 • 17 januari 2017 om 11:03
  Permalink

  Oohhh Giraf schrijft moet het worden! Mijn peuter is enorm bezig met letters en proberen te lezen en schrijven dus dit past perfect om nu voor te lezen!
  Ik doe dus graag mee!
  Groeten!

  Beantwoorden
 • 17 januari 2017 om 10:15
  Permalink

  Aangezien ik vanochtend om 6 uur al de verjaardag van zijn Nijntje knuffel aan het vieren was, denk ik dat onze zoon Giraf viert feest een erg leuk boek zal vinden

  Beantwoorden
 • 16 januari 2017 om 10:52
  Permalink

  Ik zou het heel leuk vinden om deze voor mijn neefje te winnen. Hij is bijna jarig, dus Giraf viert feest zou super leuk zijn voor zijn 3e verjaardag! Kunnen zijn grote nichten (mijn dochters) hem voorlezen ;).

  Beantwoorden
 • 15 januari 2017 om 01:38
  Permalink

  GIRAF VIERT FEEST !
  Daphne zit in groep 2 bij de “giraffen” !
  (Andere kleuterklassen heten olifantjes en stokstaartjes)
  En bij meester Jeffrey (ja echt…een meester bij de kleuters….zo leuk….) is het altijd feest!
  Toen ze 5 werd heeft de meester een verjaardagsmuts geknutseld met een giraf erop…echt feest dus!

  Beantwoorden
 • 14 januari 2017 om 15:36
  Permalink

  Giraf gaat slapen is leuk om voor te lezen bij het slapen gaan

  Beantwoorden
 • 14 januari 2017 om 08:20
  Permalink

  Goedemorgen!

  Giraf viert feest past op dit moment het beste bij onze pleegzoon! Hij is een beetje down en we zijn bezig hem te leren dat iedere dag wel iets positiefs heeft… We proberen hem te leren te vieren wat hij vieren kan, positieve momentjes pakken als ze er zijn! Feest vieren past daar bij, feestjes MOET je vieren, zéker als je even niet zo lekker in je vel zit door alle nare grote mensen dingen…

  Beantwoorden
 • 13 januari 2017 om 22:49
  Permalink

  Giraf gaat slapen lijkt me leuk om samen met mijn kleinzoon te lezen als hij bij Opa en Oma blijft slapen. Misschien vindt hij het dan minder eng.

  Beantwoorden
 • 13 januari 2017 om 17:32
  Permalink

  Ik zou “Giraf gaat slapen” kiezen. Een boek voor alle kinderen, die soms niet meteen kunnen slapen, omdat onze dochter een van deze kinderen is.

  Beantwoorden
 • 13 januari 2017 om 15:31
  Permalink

  Ik zou gaan voor giraf leert fietsen.
  Mijn zoontje vind nieuwe dingen niet leuk om te doen omdat hij bang is dat heet niet lukt. Fietsen doet hij niet graag terwijl het hem heel veel vrijheid zou kunnen geven

  Beantwoorden
 • 13 januari 2017 om 13:40
  Permalink

  Giraf leert fietsen vinden we een erg leuk boek maar ook alle ander boeken zijn leuk om uit voor te lezen

  Beantwoorden
 • 13 januari 2017 om 10:11
  Permalink

  Wat een leuke boekjes. Moeilijk om te kiezen. Giraf schrijft, lijkt mij wel erg leuk.Vooral,.omdat de oudste kleinkinderen, nu in de kleuterleeftijd komen en belangstelling krijgen voor schrijven

  Beantwoorden
 • 13 januari 2017 om 01:38
  Permalink

  Giraf gaat slapen lijkt mij een heel leuk boek! Ik doe dan ook graag mee.

  Beantwoorden
 • 13 januari 2017 om 01:18
  Permalink

  Giraf en de krookeritis lijkt me echt geniaal. Als mijn dochter het niet leuk vind, dan ik zelf wel 🙂

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 23:34
  Permalink

  Giraf viert feest want mijn dochter houdt van een feestje haha

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 23:23
  Permalink

  Graag dan giraf gaat slapen, leuk Meg het olifantje <3

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 23:16
  Permalink

  Giraf leert fietsen, want Emma vindt leren fietsen nog een beetje eng…

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 22:59
  Permalink

  Ik ga dan voor Giraf leert fietsen, dat fietsen zit er nl voor de kleine aan te komen…

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 22:35
  Permalink

  Ik zou gaan voor Giraf en de krookeritis omdat het mij een grappig verhaaltje lijkt over een gekke ziekte en omdat ik wel eens zeg dat mijn dochter last heeft van de aanstelleritus zal dit boekje wel aanspreken.

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 22:12
  Permalink

  Lijk me een erg leuk boek voor mijn kleine meid, Sam, zou ze prachtig vinden, ik doe graag voor haar mee !!.

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 18:23
  Permalink

  Naar aanleiding van je verhaal kies ik graag voor ‘Giraf schrijft’.
  Flessenpost is avontuurlijk, leuk hoor

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 18:18
  Permalink

  Onze dochter willen wij zoveel mogelijk normen en waarden meegeven en haar op vroege leeftijd al leren hoe het gaat in het leven.

  Ik las het stukje van ‘Giraf en de krookeritis’ en ik moest gelijk aan haar denken.
  Wat een leuke manier om je kind te leren ‘eerlijk’ te zijn en niet te doen alsof zij ziek is.
  Mama heeft namelijk liever dat ze vraagt of ze lekker een dagje verwend mag worden dan dat ze gaat liegen.

  Het lijkt mij een ontzettend leuk boekje om voor te lezen en wij houden thuis ook van woordgrapjes. Krookeritis vind ik nu al een geweldig woord.

  Ik hoop hem voor mijn kleine meisje te winnen.

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 15:47
  Permalink

  Wat een schattige boekjes.
  Die vinden mijn kleinkinderen vast fijn.
  Omdat er een paar zijn die nog fietsen moeten leren, lijkt mij het boekje “Giraf leert fietsen” heel erg leuk.
  Ik volg je op Bloglovin en doe graag mee voor de meisjes.

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 15:02
  Permalink

  Het is feestmaand dus Giraf viert feest lijkt mij heel leuk voor mijn twee kinderen. Ze zijn gek op voorlezen. Ze kruipen op schoot en knuffelend lezen we

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 12:05
  Permalink

  Lou is wel te porren voor de giraffe schrijft en wil meedoen!!

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 11:54
  Permalink

  Aangezien zoontje jarno van 3 zoieso al helemaal gek is van giraffe (zijn dekbed is een giraffe, zijn lampen zijn van giraffe en er staat een 1.20 hoge giraffe op zijn kamer), is ene boekje over giraffe al meteen goed, haha. ik zou gaan voor giraffe viert feest want ook jarno is bijna jarig.

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 11:08
  Permalink

  Ik ken een klein jongetje die heel blij zou worden van Giraf schrijft

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 10:47
  Permalink

  Giraf schrijft! De jongste gaat dit jaar Nasr groep 1 en voelt zich al heel groot. Hij zegt ook na terugkomt dat hij huiswerk heeft en dat hij moet leren schrijven. Dit zou een mooi verhaal zijn wat aansluit bij zijn fase!

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 10:03
  Permalink

  Giraf leert fietsen! een superleuk boek om met mijn kleindochter te lezen. die nu net leert fietsen

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 08:03
  Permalink

  Giraf viert feest lijkt me geweldig omdat mijn dochter volgende maand 1 wordt…
  Facebook: An Na

  Beantwoorden
 • 12 januari 2017 om 06:09
  Permalink

  Ik doe graag mee voor mijn oppasgroepje! Ze zijn dol op ALLE dieren maar ik zou gaan voor Giraf vier feest!!

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 23:59
  Permalink

  Giraf en de krookeritis lijkt mij een grappig verhaal. Dat vinden onze kinderen het leukst. Een verhaal met iets grappigs erin.Wat daarna uitgebreid nagespeeld kan worden.

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 22:59
  Permalink

  Wat een leuk boekje ik doe graag mee voor mijn zoontje die erg veel van dieren houdt.

  Beantwoorden
  • 11 januari 2017 om 23:01
   Permalink

   En ik ga dan graag voor het boekje Giraf en de Krookeritis.

   Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 21:49
  Permalink

  Super leuk voor me zoon die dol op boekjes is en feestjes daarom waag ik graag een kansje voor het boek giraf viert feest ?

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 21:42
  Permalink

  Ik weet zeker dat mijn dochtertje ‘Giraf leert fietsen’ fantastisch zou vinden. Ze is dol om er met de fiets op uit en ‘fiets’ was dan ook één van haar eerste woordjes!

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 21:39
  Permalink

  Voor mijn nichtje Rosie, vooral haar mama is dol op giraffen, dus is zo’n boekje welkom. Giraf viert feest is net wat voor haar verjaardag.

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 21:35
  Permalink

  Giraf leert fietsen zou ik graag winnen. Mijn dochter vindt het eng om zonder zijwieltjes te fietsen en na veel oefenen nog niet gelukt dus wat extra motivatie zou wel helpen

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 21:09
  Permalink

  Ik doe graag mee voor onze tweeling Lucas en Eva 😀

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 17:15
  Permalink

  Ik zou voor Giraffe schrijft! willen winnen voor mijn dochtertje Isa van 4 jaar. Ze leert nu woordjes schrijven. Haar eigen naam, mama, papa, Beau (de naam van haar zusje) en zelfs al aap. Dit boekje sluit dan ook perfect aan.

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 17:14
  Permalink

  Giraf schrijft lijkt mij erg leuk. En met twee kinderen die bezig zijn met schrijven erg leerzaam!

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 17:00
  Permalink

  Giraf viert feest,dat lijkt me een erg vrolijk boek om voor te lezen aan mijn zoontje

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 16:58
  Permalink

  Wat een leuke actie. Ik zou graag kans willen maken op “giraf gaat slapen”

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 15:37
  Permalink

  Giraf gaat slapen, omdat ik dit boek dan voor kan lezen aan mijn kleine neefje (op wie ik elke donderdagavond op pas). Ik lees hem elke week een verhaal voor, voor het slapen gaan!

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 15:20
  Permalink

  Wat een schattige en geweldige boeken! Wat sluiten deze boeken goed aan bij de belevingswereld van peuters en kleuters!Ik ben zelf jaren leerkracht geweest en zou deze boeken graag in de klas hebben gehad vooral voor de kleuters!
  Heerlijk om voor te lezen maar ook om inspiratie uit te halen voor de poppenkastvoorstellingen die ik nog regelmatig geef aan kleuters.
  Zelf heb ik 8 kleinkinderen die waarschijnlijk niet zouden kunnen kiezen uit de prentenboeken omdat ze allemaal zo leuk en bijzonder zijn. Ik zou waarschijnlijk: ‘Giraf schrijft’ kiezen omdat de vier oudsten allemaal kleuters zijn en nu erg met schrijven bezig zijn en omdat ze dol zijn op ijsberen en natuurlijk op de giraf. Ze weten dat oma erg bang is voor krokodillen en daarom nog maar even niet hoewel dit boek ook erg aantrekkelijk is.Leuk voor de verjaardagen!

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 15:13
  Permalink

  Ik ga voor ‘Giraf gaat slapen’ omdat het mij een prachtig verhaal lijkt om voor te lezen voor het slapen gaan. Mijn zoontje van 15 maanden vindt het al heerlijk als hij gaat liggen in zijn bedje dat ik er naast ga zitten en nog een verhaal doe. Een kus en daarna gaat hij lekker slapen!

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 15:06
  Permalink

  Wat een gave boeken, ik kende ze nog helemaal niet. Ze lijken me allemaal leuk, ik ben dol op giraffes. Giraf gaat slapen zou ik kiezen omdat mij zoontje ineens wat bangig is als hij naar bed moet. Misschien helpt hem dit erbij en leert hij dat het helemaal niet gek of erg is.

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 14:06
  Permalink

  Ik ga voor Giraf schrijft!
  Dan kan ik het aan Geertje geven omdat ze bijna naar school gaat.

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 13:51
  Permalink

  Voor mijn kleintje in mijn buik lees ik al graag voor.
  Ik ga voor Griraf gaat slapen 🙂

  Liefs Lisa

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 13:47
  Permalink

  voor mijn kleindochter is boekjes lezen altijd FEEST

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 13:18
  Permalink

  Heel graag giraf gaat slapen. De kleine is dol op olifanten!

  Beantwoorden
 • 11 januari 2017 om 10:21
  Permalink

  Oh wat leuk! Ik doe graag mee voor mijn meiden! Vind boeken geschreven vanuit ouders ook altijd erg fijn lees materiaal.

  Ik zou kiezen voor Giraf leert fietsen. Erg toepasselijk op dit moment..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *