Win: Slapen als een baby , hoe vind je samen een nieuw ritme

Win: De derde druk van: Slapen als een baby met babysokjes van breimeisje.nl (3 winnaars)

Gefeliciteerd Carine, Petra en Guidy


Wanneer: 13 t/m 24 mei 2019
Hoe: Laat weten voor wie je dit boek wilt winnen, heb je het zelf gehad of misschien gemist? Of wil je hem graag zelf winnen.

Slapen als een baby derde druk

Slapen als een baby

Dit boek; Slapen als een baby schreef Sylvie Zuidam ruim drie jaar geleden. Ik was toen zwanger van mijn dochtertje. Mijn zwangere buik, werd in het boek vastgelegd op pagina 10, volgens mij. Het is alweer even geleden dat ik het boek heb gelezen. Mijn kinderen zijn inmiddels vijf jaar en drie jaar, maar ik herinner mij nog hoe goed ik het boek vond.
Nu drie en een half jaar later is Sylvie toe aan een derde druk. Het verbaast mij niks, want het is een zeer nuttig en compact boek, dat elke zwangere vrouw of jonge moeder zou “moeten” lezen. Het boek is eerlijk en oprecht, vol met tips.

What's on mama's mind - 39 weken zwanger1

Sylvie liet eerst 1000 exemplaren drukken. Superspannend. Bang dat ze haar spaargeld zou omzetten in een stapel papier op zolder. Gelukkig bleek het boek een succes. Inmiddels kan ze zeggen dat Slapen als een baby echt een plekje in de markt heeft gekregen!

Slapen als een baby, het boek

Over het boek: Slapen als een baby:
Waar komt de Engelse uitdrukking ‘Slapen als een baby’ vandaan? Een baby wordt immers om de paar uur wakker? Toegegeven, sommige baby’s kunnen heerlijk ontspannen slapen, maar ze doen het niet allemaal én altijd.

Als je nog geen kinderen hebt, denk je: ‘Baby’s slapen veel, vallen vanzelf in slaap, hebben veel slaap nodig, slapen overal, worden wakker als ze honger hebben en slapen na een paar maanden door.’ Als je baby er is, heb je gedachten als: ‘Doe ik het goed? Krijgt hij wel genoeg? Waarom huilt hij nu?’

De meest gestelde vragen aan babyouders gaan over slapen. Als je baby veel slaapt of als je baby snel doorslaapt, doe je het goed als ouders, lijkt een veelvoorkomende gedachte.

Babybuik, zwanger van een meisje

Over de werkelijkheid praten we niet graag. Over hoe het voelt als je baby ’s nachts meerdere keren wakker wordt en voeding of troost nodig heeft. Of over hoe het voelt als je baby overdag moe is, maar niet kan slapen. En over hoe het voelt om continu bezig te zijn met je baby.

Hoe dat voelt, daar kan niemand je op voorbereiden.
Het is normaal babygedrag.
En toch ga je van alles proberen.
En toch komt iedereen met oplossingen.

Als je baby zijn buikje vol en een schone luier heeft, en als hij moe is, maar toch niet kan slapen, wanneer heeft hij dan weer honger? Als jouw baby onrustig is, ga je uiteindelijk op de klok leven. Je leeft van voeding naar voeding omdat dat je enige houvast is. Voeden. En de klok. Overleven. Iedereen zegt immers dat het na drie maanden vanzelf beter wordt. Dus…

Geen dus. Je kunt veel meer doen! Voor je baby én voor jezelf. Wat? Dat lees je in het boek.”

Sylvie vertelt over Slapen als een baby

Onlangs las ik een blog van uitgeverij Bookbase: “Een debuterend auteur heeft een succesvol boek als er in het eerste jaar minstens 1000 of 1500 exemplaren worden verkocht. Het gaat hier om de eerste gepubliceerde roman van een onbekende auteur. Veel uitgevers hanteren 1500 als benchmark. Let wel, hier zit dan een uitgever achter met contacten bij boekenrecensenten, boekhandels en populaire media. Zijn er minder verkopen, dan komt er geen tweede druk en zal er qua marketing ook nog maar weinig tijd en geld worden geïnvesteerd.”
Aantal exemplaren per druk

Je kiest natuurlijk zelf (of de uitgever) hoeveel exemplaren je laat drukken. Een paar keer achter elkaar een kleine oplage, dan krijgt een boek vanzelf veel drukken. Dat klinkt succesvol en het schijnt stimulerend te zijn voor de verkoop.

What's on mama's mind slapen als een baby

Recensies van Slapen als een baby

Ik hou het maar ‘gewoon’ bij 1000 per druk. Zo fijn om te kunnen zeggen dat ik daar nu vertrouwen heb. Niet in de minste plaats door reacties van lezers:

“Wat een topboek! Ik heb er zoveel aan! Ik heb echt mijn dagritme met mijn dochter kunnen ontwikkelen dankzij dit boek.
Precies de handvatten waar ik naar op zoek was want ik had eigenlijk geen idee wat ik nu aan het doen was of waarom ik wat deed, maar dat is nu gelukkig veranderd.”
Sanne

“Dit is een heel fijn geschreven boek. Ook de toon waarop het geschreven is is erg prettig en geruststellend. Ik heb veel aan de tips gehad als pas geworden moeder! Echt een aanrader! Als je dit boek leest hoef je eigenlijk geen ander boek te lezen.”
Michelle

Een jeugdverpleegkundige schreef: “Het geeft informatie in plaats van adviezen. Een must voor iedere jonge ouder vind ik.”

Het boek bestel je voor € 15,95 op Slapenalseenbaby.nl

Breimeisje.nl

De schattige babysokjes zijn ook door Sylvie gemaakt. Inmiddels is ze druk met een mooie hobby, namelijk breien. Op breimeisje.nl vind je digitale breipatronen voor babysokjes, -jasjes, en andere kinderkleding.

Ik ben er heel benieuwd of er moeders meedoen met deze winactie die het boek zelf hebben gelezen en het nu iemand anders gunnen. Natuurlijk hoef je het boek absoluut niet te kennen om mee te doen.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Slapen als een baby
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

35 gedachten over “Win: Slapen als een baby , hoe vind je samen een nieuw ritme

 • 24 mei 2019 om 20:43
  Permalink

  Graag zou ik dit boekje & schattige sokjes voor mezelf winnen. Mijn vriend en ik zijn al 2 jaar bezig voor een kindje..Tot nu toe zonder succes. Hoop meer succes te hebben met het winnen van dit mooie geschenk..Daar zou ik blij van worden. En wie weet, kan ons kindje in de toekomst de sokjes daadwerkelijk dragen.

  Beantwoorden
 • 24 mei 2019 om 20:01
  Permalink

  En ik maar denken dat je alleen via facebook kon mee doen! Ik zou heel graag voor mezelf willen winnen. Ik ben bezig met een opleiding tot Kinderslaapcoach, en ben heel erg geïnteresseerd in boeken omtrent slapen, ook om nog meer informatie te vergaren om straks nog meer kindjes te kunnen helpen in mijn eigen praktijk!! Dus ik zou hem echt heel graag willen winnen!!

  Beantwoorden
 • 22 mei 2019 om 21:29
  Permalink

  Ik ben zwanger van mijn eerste kindje en het lijkt mij een interessant boek om te lezen! Ook in mijn werk als verloskundige komt het denk ik goed van pas!

  Beantwoorden
 • 22 mei 2019 om 20:06
  Permalink

  Mijn oud-collega Sophie is 3 mnd geleden bevallen en sindsdien appen we regelmatig over slapen (en het gebrek daaraan). Dit boek lijkt me heel nuttig voor haar!

  Beantwoorden
 • 22 mei 2019 om 18:20
  Permalink

  Mijn beste vriendin verwacht haar eerste kindje.
  Er gaat veel veranderen en tja hoe vind je?
  Een ritme met die kleine spruit.
  Zelf leg ik dat zo beroerd uit….
  Dus dit boekje past echt bij haar.
  Mag deze bijna moeder blij worden met een exemplaar?
  Zodat zij en haar lieve baby samen in harmonie.
  Heel gelukkig leven, geweldig plan vindt je nie(t)?!!!!!

  Beantwoorden
 • 21 mei 2019 om 21:10
  Permalink

  super leuk voor mn zwangere zusje… doe graag voor haar mee

  Beantwoorden
 • 20 mei 2019 om 11:51
  Permalink

  Super handig voor mijn zus die momenteel zwanger is van haar eerste kindje

  Beantwoorden
 • 19 mei 2019 om 17:10
  Permalink

  Ik loot graag mee voor iemand die me lief is zonder Facebook.

  Beantwoorden
 • 19 mei 2019 om 13:58
  Permalink

  Ik zou dit boek heel graag voor mezelf willen winnen,omdat mijn 1ste kleine in juni wordt geboren en ik heel erg benieuwd ben wat er allemaal in staat En bruikbare tips!

  Beantwoorden
 • 18 mei 2019 om 05:47
  Permalink

  Dit boek komt zeer goed van pas. Ik loot dan ook graag mee voor mezelf.

  Beantwoorden
 • 17 mei 2019 om 20:15
  Permalink

  Dit lijkt me een super leuk en interessant boek om te lezen, ik win hem dan ook graag voor mezelf! 🙂

  Beantwoorden
 • 17 mei 2019 om 12:32
  Permalink

  Kan het wel gebruiken…doorslapen en ritme is hier ver te zoeken

  Beantwoorden
 • 17 mei 2019 om 08:43
  Permalink

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor m’n vriendinnetje Tamara die nu 21 weken zwanger is. Ik heb zelf een dochter van 13 maanden en weet hoe cruciaal slaap is inmiddels ??‍♀️❤️??

  Beantwoorden
 • 16 mei 2019 om 22:20
  Permalink

  Deze win ik graag voor mezelf 30 weken zwanger van de derde
  Oudste 2 zijn 10 en 6 dus het is weer even geleden

  Beantwoorden
  • 18 mei 2019 om 06:47
   Permalink

   Ik zou dit boek graag willen hebben voor onszelf.
   Hebben nu een dochter van 6 maanden oud.. Waarvan ze de eerste 3 maanden non stop huilden en voor zowel onze dochter als ons dus nauwelijks slaap.
   Wat een verschrikkelijke tijd ?
   Het gaat nu gelukkig steeds beter.. Alleen blijft ze s nachts spoken.
   Dit boek zal ons misschien kunnen helpen❤️

   Beantwoorden
 • 15 mei 2019 om 16:31
  Permalink

  Lijkt me een fijn boek, ik als kersverse mama doe graag mee 🙂

  Beantwoorden
 • 15 mei 2019 om 13:11
  Permalink

  Dit handige boek en de schattige sokjes zou ik graag winnen voor de dochter van mijn vriendin, die binnenkort een baby krijgt.
  Leuk kraamcadeautje.
  Ik volg Bloglovin en doe graag mee.

  Beantwoorden
 • 15 mei 2019 om 10:51
  Permalink

  Heel graag wil ik dit boek winnen voor mijn zoon en schoondochter.Hun dochtertje is nu bijna 8 maanden en heeft nog geen enkele nacht doorgeslapen.Slopend voor de ouders!

  Beantwoorden
 • 15 mei 2019 om 08:08
  Permalink

  ik heb het boek bijna 2 jaar geleden gekocht. onze dochter had verborgen reflux waardoor de eerste weken ze alleen rechtop kon slapen. je snapt het dat is vermoeiend. voor haar en ons. Toen we medicijnen kregen heeft dit boek me echt “gered”. Ik begreep weinig meer van wat er allemaal gebeurde maar wist wel dat ik echt niet het arme kind wilde laten huilen. zeker niet met alle pijn die ze had! Het boek leerde mij goed kijken naar haar. zo leerde ik mijn dochter kennen en begrijpen. Dat hielp mij ook mijn overtuiging dat laten huilen onze dochter niet zou helpen overeind te houden naar de verpleging en artsen. Het boek is echt een aanrader voor alle nieuwe mamas en papas.

  de mijne heb ik al weggegeven aan vrienden maar ik zou er graag eentje winnen voor mijn zusje die over 2 maandjes haar eerste kindje verwacht <3

  Beantwoorden
 • 15 mei 2019 om 07:34
  Permalink

  Die zou ik graag voor mezelf winnen! Vandaag uitgerekend van mijn 2e dus zal goed van pas komen 🙂

  Beantwoorden
 • 14 mei 2019 om 20:42
  Permalink

  Voor mezelf: baby nr 2 is net geboren en slaap is dan iets wat zeker beter kan!

  Beantwoorden
 • 14 mei 2019 om 20:09
  Permalink

  Jazeker! Ik Heb het boek gekocht toen mijn 2e kindje geboren werd. Daarna heb ik hem iemand anders ook aangeraden.
  Nu bij mijn 3e kindje heb ik hem weer uit de kast gehaald hij is inmiddels 12 weken. Ik heb er zeker weer wat aan gehad! Dingen die ik vergeten ben of waar je stiekem toch weer wat onzeker van wordt. Toen mijn 2e een newborn was heb ik ook veel contact gehad met de schrijfster Sylvie. Ze heeft me met veel vragen geholpen.
  Mijn bestie heeft 5 dagen na de geboorte van mijn 3e zoontje haar zoontje gekregen. Ik heb dit boek bij haar laten bezorgen. In de hoop dat ze wat aan heeft.

  Ik zou dit boek willen winnen voor de juf van mijn oudste zoontje. Zwanger van een tweeling. Dus dubbel zo druk met slaapjes. Ze gaat binnenkort met verlof en mijn zoontje neemt dan afscheid van haar. Tevens gaat hij dan naar groep 3. Mooi cadeau waar ze echt iets aan kan hebben!

  Beantwoorden
 • 14 mei 2019 om 10:36
  Permalink

  ik zou het graag aan mijn zwangere buurvrouw geven. leuk dat je erin staat

  Beantwoorden
 • 13 mei 2019 om 23:35
  Permalink

  Wat interessant en nuttig, die win ik graag voor mezelf

  Beantwoorden
 • 13 mei 2019 om 20:08
  Permalink

  Ik heb dit boek niet gelezen, maar een soortgelijke wel. Ik heb er veel aan gehad. Ik mag binnenkort weer op kraamvisite, het zou leuk zijn om dit boek mee te kunnen nemen! Ik maak dus graag kans.

  Beantwoorden
  • 18 mei 2019 om 10:53
   Permalink

   Ik heb een zoontje van 4 weken. Ben heel benieuwd naar dit boek of er herkenbare dingen in staan en uiteraard nieuwe inzichten.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *