Winnaars Nederlandse Spellenprijs 2019

De jury van de Nederlandse Spellenprijs, dé kwaliteitsprijs voor in het Nederlands uitgebrachte gezelschapsspellen, heeft vrijdag 8 november op de vooravond van het Spellenspektakel in Utrecht de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2019 bekendgemaakt.

Nederlandse Spellenprijs 2019

Ieder jaar worden prijzen uitgereikt in twee categorieën: ‘beste familiespel’ en ‘beste expertspel’. Familiespellen zijn geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en expertspellen zijn geschikt voor spelers met meer speelervaring.

En de winnaars Nederlandse Spellenprijs 2019 zijn…
Welcome to… en Rovers van de Noordzee! Applaus!

Winnaar: Beste Familiespel

Welcom to familiespel spellenprijs

Welcome to… van uitgeverij Jumping Turtle Games is het beste familiespel

Het beste familiespel van 2019 – Welcome to…
Welcome to… is een spel voor 1 – 100 spelers vanaf 10 jaar, waarbij de spelers elk hun eigen jaren 50 woonwijk aanleggen. Het spel is ontworpen door Benoit Turpin en wordt uitgegeven door Jumping Turtle Games.

De jury oordeelt over Welcome to…: “Een vlot bouwspel. Je speelt allemaal tegelijkertijd en daardoor beleef je zelfs met een grote groep nog plezier. Ook in een solo-variant is voorzien. Er zijn veel verschillende manieren om punten te scoren, maar toch worden de keuzes steeds lastiger naarmate je scoreblad voller raakt. Dankzij de bonusvoorwaarden blijft dit mooi geïllustreerde spel fris.”

De andere genomineerden in deze categorie waren Clever en De Kwakzalvers van Kakelenburg (beide uitgegeven door 999 Games).

Winnaar: Beste Expertspel

Rovers experspel spellenprijs

Rovers van de Noordzee van White Goblin Games is het beste expertspel.

Het beste expertspel van 2019 – Rovers van de Noordzee
Rovers van de Noordzee is een spel voor 2 – 4 spelers vanaf 12 jaar, waarbij spelers vikingbemanningen samenstellen en op rooftocht gaan. Het spel is ontworpen door Shem Phillips en wordt uitgegeven door White Goblin Games.

De jury oordeelt over Rovers van de Noordzee: “Een soepel spelend strategisch spel, met een innovatief actiemechanisme. Veel keuzemogelijkheden, en toch verlopen de beurten lekker snel. Timing is een belangrijk onderdeel om de andere Vikingen in te perken. De variatie in bemanningsleden en de schitterende tekeningen nodigen uit voor vele plundertochten.”

De andere genomineerden in deze categorie waren Gentes (uitgever: Game Brewer) en Wingspan (uitgever: 999 Games).

Over de Nederlandse Spellenprijs

De Nederlandse Spellenprijs is sinds 2001 de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands uitgegeven gezelschapsspellen. De Nederlandse Spellenprijs is met name bedoeld om de consument te informeren en een keurmerk aan te reiken. De prijs is een handvat bij de aankoop van gezelschapsspellen. Sinds 2013 kent de Nederlandse Spellenprijs een prijs voor familiespellen en een prijs voor expertspellen. De jury is samengesteld uit negen onafhankelijke spellenkenners, waaronder winkeliers van speciaalzaken, speljournalisten en leden van spelverenigingen. De jury beoordeelt de spellen met name op kwaliteit, speelplezier en originaliteit. De organisatie van de Nederlandse Spellenprijs vindt plaats onder auspiciën van Ducosim, een landelijke spellenvereniging met ca. 700 leden.

Over het Spellenspektakel

Het Spellenspektakel is de grootste spellenbeurs van de Benelux en vindt op 9 en 10 november plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit tweedaagse evenement worden de nieuwste spellen gepresenteerd, geven profs speltips en nemen spelletjesliefhebbers het tegen elkaar op tijdens een toernooi. Kinderen kunnen spelen op het Kinderplein, terwijl hun ouders een uniek tweedehands bordspel op de kop tikken. Het Spellenspektakel is een waar spelletjeswalhalla voor jong en oud.

Meer informatie
www.spellenprijs.nl
www.spellenspektakel.nl

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *