Herfst- en winterschoenen dreumes

What's on mama's mind wc eendMijn zoontje begon in januari met lopen op zijn eerste verjaardag. Uiteraard liep hij de eerste maanden nauwelijks buiten. Ten eerste omdat het winter was en je helaas een stuk minder buiten speelt dan in de zomer. Ten tweede omdat het leren lopen met vallen en opstaan gaat, dus hij mocht eerst lekker veilig binnen oefenen. Buiten in de wandelwagen rond geduwd worden vond hij ook heerlijk.

Wij begonnen met schoentjes met een flexzool van Shoesme. Dit omdat zulke schoenen goed zijn voor die kleine voetjes. In Nijmegen zit een leuk schoenenwinkeltje waar we goed werden geadviseerd over zijn voeten. Altijd fijn een beetje service over dingen waar je zelf weinig verstand van hebt.

Toen had hij nog maatje 21. Hij liep nog niet heel stevig, met zijn 12 maandjes, maar kon de schoentjes wel al testen in de winkel. Ze hebben er een bruggetje waar hij trots overheen mocht lopen. Die schoenen hebben zich de rest van de winter zeer goed gehouden. Doordat hij ze met name binnen aan heeft gehad, of terwijl hij in de wagen zat zien ze er nog altijd uit als nieuw. Sindsdien zijn we heel erg fan van dit merk; Shoesme. Bevalt namelijk zo goed, dus we zijn er blijven hangen.

What's mama's mind - Sandalen outdoorZe werden een paar maandjes later met het warme weer vervangen door sandaaltjes, maatje 22. Ideaal hoe hij (tot nu toe) zo per seizoen precies naar een nieuwe maat gaat. Erg handig, dan kunnen we steeds een seizoen met de schoenen doen, want nu zit hij in maatje 23. Van de najaarscollectie heeft hij hele gave leren schoentjes, ook weer met een special zool die geschikt is voor die grote kleine voeten: extreme flex.

Nu merken we echter dat het echt al een grote knul aan het worden is. Hij loopt continu buiten, wil What's on mama's mind - veterschoen shoesme wintercollectie 2015nauwelijks nog in de kinderwagen, zo schreef ik al eerder deze week. Dus de schoenen krijgen flink te voorduren. In plassen stampen, door de modder, rennen door nat gras en met de schoenen gerust langs een muurtje schuren. Zouden ze de hele winter overleven? Gelukkig zijn het stevige schoentjes en kan het leer heel wat hebben. Toch hebben we ook maar een tweede winterpaar erbij uitgezocht. Leuk voor de afwisseling uiteraard, want we zijn wel van de kidsfashion. Maar ook wel praktisch, zo heeft hij altijd goede en droge schoenen om op te lopen.

What's on mama's mind - Shoesme wintercollectie5Hoe vind je zijn nieuwste aanwinsten? Wat trouwens super leuk is, bij Shoesme krijg je een windmolentje bij je bestelling. Ik grapte hier al, als het windmolentje hier vaal van de zon is en versleten door het vele draaien, dan heeft hij weer nieuwe Shoesme schoentjes nodig.

Ta da, zie hier de klittenband schoentjes:  Wat zijn ze stoer he? Deze schoenen komen uit de Urban collectie en zijn weer net iets steviger dan de Extreme Flex schoenen, zoals de bruine.  Maar nog steeds soepel en geschikt voor de kleine mannen. Ze kunnen net wat meer tegen een stootje als kinderen het lopen ontdekt hebben en rond rennen, springen, spelen en vliegen. Door de klittenbandsluiting zijn ze makkelijk aan- en uit te trekken. Alleen bij mijn zoontje soms wel een nadeel, want hij trek z’n schoenen gerust uit als hij zich verveelt. Dus daar moeten we altijd een extra oogjes bij in het zeil houden.

Heeft hij ook nog andere schoenen dan Shoesme schoenen? Ja hoor, nog sportschoentjes van Adidas en New Balance. Net als papa, want die heeft ook heel veel schoenen. Alleen de Shoesme schoenen draagt onze kleine man wel het meest, omdat we zien dat hij daar wat beter op loopt.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *