Wintertijd en het effect op je kinderen

What's on mama's mind slaaptrainer SAMDe wintertijd is alweer even begonnen. De kortste dag is zelfs al bijna in zicht. Eén voordeel, vanaf dan worden de dagen weer langer!
Behalve dat het nu veel eerder donker is, ben je misschien nog steeds heel vroeg wakker. Voor kinderen is wintertijd niet gewoon de klok verzetten. Kinderen hebben vaak een slaapritme. Sloeg jij ook je handen voor je ogen toen je collega’s zeiden “lekker een uur langer slapen, hoera wintertijd?”. Jij wist wel beter, een uur eerder op elke dag. Want half zeven is ineens half zes geworden. Gelukkig duurt dat een weekje ongeveer en dan hebben ze het ritme wel weer te pakken.

Ik heb niks veranderd voor ze. Niet eerder of later naar bed. Gewoon de klok aangehouden en vanzelf werd het ritme weer als vanouds. Even een paar ochtenden extra in de ogen wrijven, maar daarna was het weer goed.

Kinderen hoeven van mij geen uitslapers te zijn, maar vijf uur of half zes is echt te vroeg. Indien je je peuter of kleuter wilt gaan trainen om net iets langer te blijven liggen, dan is de slaaptrainer SAM misschien wat voor jou.

Hoe werkt SAM?

‘Sam gaat slapen wanneer je je kindje op bed legt. Het scherm kleurt donkerblauw en Sam sluit zijn ogen. Je kindje weet nu dat ook hij of zij moet gaan slapen! Voor vroege vogels heeft Sam een unieke functie; hij laat ook zien hoe lang het nog duurt voordat Sam wakker wordt. Een half uur voor dat Sam zijn ogen open doet veranderd de kleur van het display groen. Om je kindje te leren hoe lang een half uur ongeveer duurt zal Sam 12 sterretjes aftellen. Zodra je kindje mag opstaan op de door jou ingestelde tijd zal Sam zijn ogen open doen en het display zal wit oplichten. De zon op het scherm komt dan ook tevoorschijn. Op deze manier laat Sam zien dat je kindje uit zijn of haar bed mag komen.’ (Bron: www.kidzzz.nl)

SAM heeft een gebruiksaanwijzing, ik heb al wel vaker gehoord dat mensen hem niet direct begrepen. Toch is het niet heel lastig, maar moet je er gewoon even voor zitten. Hieronder een duidelijke beschrijving.

What's on mama's mind slaaptrainer SAM

 

Ik maakte ook een kort filmpje om te zien hoe eruit ziet als SAM ingesteld is. Hij sluit dan zijn oogjes en laat een blauwe achtergrond zien. Kijk hier: kidzzz slaaptrainer SAM

Als je de handleiding hierboven erbij houdt dan is het heel eenvoudig om hem in te stellen. Slaaptrainer SAM kocht ik bij de webshop Kidzzz.nl en daar hebben ze hem voor € 44,95.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *