Wintertijd

What's on mama's mind - Slaaptrainer babyzoo Toebiedoebie
Babyzoo slaaptrainer – Toebiedoebie

Zojuist zag ik op Twitter een plaatje langskomen van de website Inbakeren.nl. Dit toonde de statistieken van de blog over Baby’s en wennen aan de wintertijd (een artikel uit 2012). Ik moest hier wel even om lachen, want ik heb me er heus ook wel even zorgen over gemaakt; hoe gaat die kleine om met dat uurtje langer in bed.

Ouders hopen kennelijk stiekem te kunnen Googelen hoe ze mogen uitslapen. En dat snap ik wel. Want wat is dat laatste uurtje ‘s morgens dierbaar. Hoe heerlijk het ook is om ’s morgens met je kleintje te mogen knuffelen.

Wij hebben gisteren niks anders gedaan dan normaal. De kleine man ging om 19:30 uur (zomertijd) naar bed. Vanochtend om 5:00 uur (wintertijd) was hij wakker. Poeh, dat is eigenlijk wel heel erg vroeg. Meestal wordt hij rond 6:30 – 7:00 uur wakker. Hier had ik dan ook weer niet op gerekend. Een half uur eerder dan normaal, dat is jammer. Dan blijft er echt niks van het “uitslapen” over.

Nog even kijken of hij nog kan slapen. Hij lijkt klaar wakker. Met zijn vrolijke snuit en zijn grote ogen, is hij klaar voor de dag. Papa en mama nog niet. Toch nog even een speentje geven, zou het effect hebben? Als zijn armpjes worden vastgehouden, kan hij ontspannen en sluit ook zijn oogjes weer. Dat is mazzel. Ook onze ogen vallen weer dicht. Dan worden we wakker. 6:30 uur… Gelukkig.

En stiekem is dat uitslapen hè, want 6:30 uur wintertijd is toch echt half 8 zomertijd. En ik had mijn geluk niet eens gegoogled.

Hier het linkje naar de pagina “Hoe laten ouders hun baby wennen aan de wintertijd”.

De leuke slaaptrainer van Baby Zoo vind je in de webshop van Toebiedoebie.

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *