WOEFBOX verrassingbox voor honden

Ik vertel jullie graag wat meer over de Woefbox, een verrassingbox voor honden, die ook andere dieren helpt. Vooraf even een verhaal over onze familiehond Morris. Helaas is dat een wat minder leuk verhaal.

Kinderen en het overlijden van een huisdier

Niet zo heel lang geleden is de trouwe viervoeter van mijn ouders overleden. Morris was de hond van mijn ouders toen ik al niet meer thuis woonde, maar desondanks zijn we vanaf het begin bij de opvoeding van de pup betrokken geweest. Toen mijn kinderen geboren werden zijn ze meteen al veel in contact geweest met de hond en daarmee stond de hond ook dichtbij ons gezin, hij voelde zich net zo thuis bij ons.
Mijn kinderen zijn regelmatig bij mijn ouders, omdat mijn ouders op hen passen of omdat wij daar gaan eten. En ook wij pasten graag op Morris en zo was hij bij ons ook thuis. Het verdriet is groot.

Kinderen en huisdieren vind ik een supermooie combinatie, maar het is wel een uitdaging. Het is veel werk, je moet goed opletten en het is erg verdrietig als een huisdier komt te overlijden.

Rouwverwerking kleine kinderen bij verlies huisdier

Onlangs ging ik naar een lezing over rouwverwerking van kleine kinderen, na het verlies van een huisdier. Dit was interessant. Vooral omdat mijn kinderen van 2,5 en 4 jaar bewust zijn van het overlijden van de hond. Soms stellen ze vragen, soms zijn ze even boos of sip, maar ze gaan er eigenlijk wel goed mee om. Toch was ik heel benieuwd wat je hierin nog het best kan doen. Je kreeg met name tips over hoe je het beste richting je kinderen kan communiceren over het feit dat het huisdier ziek is, geeuthaniseerd moet worden of misschien wel onverwachts is overleden door een ongeluk.

What's on mama's mind - hond

De hond van mijn ouders is ingeslapen en we hebben bewust met de kinderen nog afscheid genomen, waarbij we advies hebben gehad om een aantal dingen te vermijden:

  1. Vertel niet dat het dier wordt “ingeslapen”, het gaat dood. (er kan een angst ontstaan om te gaan slapen)
  2. Zeg niet over een spuitje, anders zijn ze straks zelf bang bij een vaccinatie of iets in die richting
  3. Wordt niet te hysterisch verdrietig met de kinderen in de buurt, dat begrijpen ze niet. Maar je mag natuurlijk wel je verdriet laten zien.

Met deze tips in het achterhoofd zijn we een afscheidsknuffel gaan geven. Dezelfde avond is de dierenarts langs geweest. Wat een verdriet, maar helaas was de hond erg ziek en die wil je direct uit zijn lijden verlossen. De kinderen hebben de periode erna (paar weken) nog wel geregeld vragen gesteld. “Is de hond nu plat?”. “Wordt hij in het bos begraven, want daar kwam hij graag”. Mijn dochtertje van 2,5 jaar zei “Morris, is er niet meer, die is nu naar de andere opa en oma”. Toen zei ik “Nee, Morris is niet naar de andere opa en oma, he?”.  Waarop ze reageerde “Nee, Morris is dood en dat wil ik niet”. Eventjes boos en een paar seconden later weer aan het spelen. Ook had ze het op maandag op het kinderdagverblijf verteld, toen er werd verteld dat er een baby’tje was geboren, had ze daarop gereageerd en het verhaal van Morris verteld.

Puppy en kleine kinderen

puppy 2,5 week

Binnenkort komt er een puppy in de familie. Gelukkig, want het is ook wel weer heel fijn om een huisdier om je heen te hebben. Een pupje opvoeden is heel veel werk, de ontwikkeling gaat zo hard en ze moeten veel leren. We gaan de kinderen daar veel bij betrekken, want we willen natuurlijk dat ze weer dikke vrienden worden, maar ook dat de hond snel aan kleine kinderen went. We gaan ons verdiepen in de opvoeding, maar nu weer wat meer over de superleuk Woefbox, die staat al klaar voor het pupje.

Verras je hond met de verrassingbox Woefbox

Je hond verrassen én tegelijkertijd een dier in nood helpen? Dat kan nu op een originele manier met de DierenLot Verrassings WoefBox. Een box gevuld met gezonde snacks en veilig speelgoed voor je trouwe viervoeter. Van elke verkochte box gaat één euro naar Stichting DierenLot.

woefbox

De DierenLot Verrassings WoefBox zit boordevol leuke, lekkere en verrassende hondenspullen. Daar gaat je hond absoluut van genieten! Naast gezonde snacks en smakelijke hapjes bevat de box heerlijke verzorgingsproducten en leuke speeltjes voor je trouwe viervoeter. De inhoud van de box wisselt regelmatig en is leuk om te krijgen én te geven. Zeker omdat je er een goed doel mee steunt. Het uitpakken kun je volgen op Instagram!

woefbox inhoud

Stichting DierenLot

Stichting DierenLot staat klaar voor verwaarloosde, mishandelde en in de steek gelaten dieren in zowel binnen- als buitenland. Denk aan dieren die worden opgesloten in veel te kleine hokken, die te maken hebben met ernstige mishandeling, die op straat worden gezet of simpelweg aan hun lot worden overgelaten. Dit kan én mag niet gebeuren. DierenLot helpt deze dieren door met name lokale dierenasiels, opvangcentra en dierenambulances te steunen via de giften die zij krijgt. Van iedere verkochte DierenLot Verrassings WoefBox wordt één euro aan deze stichting gedoneerd.

Bestel de DierenLot WoefBox voor € 21,95. De verrassingsbox is ook leuk om cadeau te geven aan een hondenliefhebber. De inhoud van de box is geschikt voor iedere gelegenheid en elk hondenras. Maak je eigen hond (of de hond die jij verrast) blij en help een dier in nood!

woefbox

De WoefBox is het leukste hondencadeau van Nederland en België. Naast de Dierenlot Verrassings Box is er ook een Verjaardags WoefBox en een WoefBox speciaal voor puppy’s. Regelmatig komen er nieuwe themaboxen bij, zoals een Summer WoefBox, een box voor Dierendag of eentje speciaal voor Kerst. Uiteraard gevuld met heerlijke snacks, verzorgingsproducten en leuke speeltjes aansluitend bij het thema. Allemaal producten waar elke hond blij van wordt. Geef je viervoeter wat extra aandacht en liefde met de originele WoefBoxen. Je zit niet aan een abonnement vast, je bestelt enkel een losse box. Bekijk het complete assortiment op www.woefbox.nl.

Wij gaven de WoefBox aan mijn ouders, nog voor de puppy er is, we zullen binnenkort weten hoe de puppy het vindt en dan deel ik de foto’s op Instagram, dus houd die in de gaten voor een cuteness overload!

Wat kost een woefbox?

De woefbox is er al vanaf € 17,50 en de zomerwoefbox kost € 24,95

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Woefbox
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *