Zapp Sinterklaasfeest 2018

Wij gingen dit weekend naar het Zapp Sinterklaasfeest, vorig jaar zijn we ook geweest en het was weer een spektakel. Het Zapp Sinterklaasfeest werd gehouden op 24 en 25 november 2018 in Utrecht.

We gingen met 4 personen: 2 volwassenen en een peuter (3 jaar) en kleuter (4 jaar). We zaten op de 2e ring. Vak H. Vanaf daar was het beeld uitstekend, ik denk persoonlijk wel dat de beleving in vak A, B en C het grootst is. Vooral bij A heeft Sinterklaas flink handjes staan schudden. Maar voor onze kinderen was vak H wel fijn, daardoor konden ze het mooi van een klein afstandje bekijken, dat vinden ze dan ook wel weer “veilig”, want te dichtbij kan ook wel spannend zijn. Bereid je je kinderen goed voor en zijn ze niet zo snel gespannen, dan is het premiumvak helemaal geweldig voor ze. Het zicht vanaf H was heel goed en het geluid prima. Je kan ook een hoop op de schermen zien, sowieso worden de schermen ingezet om het verhaal te vertellen, dat niet altijd op het podium plaatsvindt.

Zapp Sinterklaasfeest 2018 plattegrond
Plattegrond zaal Zapp Sinterklaasfeest 2018

Zapp Sinterklaasfeest

Zapp Sinterklaasfeest

Het festijn vond plaats in de jaarbeurshallen in Utrecht. Er is een groot podium een een ring tussen de eerste rijen voor het podium en de tribunes in. De cirkel wordt gebruikt om de karakters rond te rijden en Sinterklaas op het paard te laten voorbijkomen; K3, Mega Mindy, FOURCE, Fenna, Kinderen voor Kinderen, Nijntje, Maya de Bij, Buurman en Buurman.

Zapp Sinterklaasfeest kinderen voor kinderen

De show werd dit jaar gepresenteerd door Dieuwertje Blok en Pepijn Gunneweg. De rode draad in het verhaal is dat Janouk het paard van Sinterklaas meeneemt voor een ritje. Doordat het paard op het terrein van Boer Berty zo vies wordt, durft ze hem niet meer terug te brengen. Maar… als het paard weg is, dan kunnen er geen pakjes worden bezorgd. Pepijn komt met allerlei creatieve oplossingen, om toch de pakjes te kunnen bezorgen, maar of dat helemaal gaat werken… Uiteindelijk, zien we dat superheld Sinterklaas zelf het feest redt!

Vanaf de tribune zie je vanuit allerlei kanten van alles gebeuren. Ze hebben de ruimten goed gebruikt, om alle kinderen goed te kunnen laten meegenieten van de show. K3 deed twee keer een liedje, dat was erg leuk. Mega Mindy maakte er een echt feest van. Dat was voor ons het hoogte punt van de show.

De show

Net als afgelopen jaar werd er geopend met een openingslied van Ron Boszhard. HALLO Sinterklaas zongen we, terwijl je met je armen H A LL en O schreef. Heel leuk. Het lied van vorig jaar “tijd voor sinterklaas” was ons ook nog bij gebleven.

Er waren leuke optredens van:

  • K3
  • Kinderen voor kinderen
  • Fource
  • Mega Mindy

Zapp Sinterklaasfeest k3

 

Zapp Sinterklaasfeest fource

 

Het was weer een superdag en een mega belevenis voor de kinderen.

Parkeren Zapp Sinterklaasfeest

Parkeren is makkelijk bij de jaarbeurs en we betaalden €4 per uur (waren €12 kwijt in het totaal). Wij hadden geparkeerd in p4. Dat is ideaal als je aan de achterkant van de jaarbeurshallen moet zijn, het is de regenbooggarage. Helaas, konden we deze keer niet zo snel uitrijden als vorig jaar. We stonden een half uur in de garage voor ww überhaupt de verdieping af konden. Mogelijk doordat ook Dutch Comic Con plaats hadden gevonden in de jaarbeurs, was het extra druk. Gelukkig hadden we veel leuks om over na te praten.

We hebben het erg leuk gehad!

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Zapp Sinterklaasfeest 2018

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *