Het Zapp Sinterklaasfeest 2017

Wij bezochten het Zapp Sinterklaasfeest 2017 in de jaarbeurs in Utrecht afgelopen zondag. Wat was dat gaaf. Wil jij het ook zien? Vanavond is de show op tv (NPO Zapp op 3) en er volgen nog een paar herhalingen. Ik vertel jullie graag hoe ik het vond. Ik was er samen met mijn vriend en onze twee kinderen (3 en 2 jaar oud).

Het Zapp Sinterklaasfeest

Afgelopen weekend waren er drie shows van het Zapp Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs in Utrecht en ze waren alle drie volledig uitverkocht. Wij hadden mazzel, wij mochten er met ons gezin bij zijn op zondagmiddag 15:00 uur. Ook mochten we als blog vier kaarten verloten. Wat was het een feestje.

zapp uitnodiging

Parkeren ging heel erg makkelijk, de kosten zijn wel hoog, namelijk 4 euro per uur. Je kunt via internet een dagkaart voor 15 euro kopen. Wij hebben at niet gedaan waren uiteindelijk 12 euro kwijt (3 uur). In P4 parkeren was ideaal, want je kwam recht voor de ingang van hal 10 (waar de show was) binnen.

We kwamen aan in de jaarbeurs en moesten natuurlijk (net als de rest van alle bezoekers) nog even naar de wc. Dat waren flinke rijen, maar gelukkig waren we precies op tijd op onze plek (vak N, rang 3) toen de show begon. Het geluid was heel erg duidelijk, we konden alles goed verstaan en je kwam goed in het verhaal. Je ziet de bekende gezichten van Zapp. Zapp presentatoren Jetske & Pepijn presenteren het Zapp Sinterklaasfeest.

Een leuk verhaal van de Cupido Pieten

Het verhaal van het Zapp Sinterklaasfeest was erg leuk. De cupido pieten maakten alle pietjes verliefd, daardoor kon er niet goed gewerkt worden. Pakjes werden niet ingepakt en pepernoten werden niet gebakken. Dat was te volgen op het podium dankzij een meter die aangaf wat de status was. Pakjesavond kwam in gevaar door al die verliefde pieten. Wil je weten hoe dat afloopt? Bekijk het dan deze week als het wordt uitgezonden op tv. Ik wil het natuurlijk niet verklappen.

zapp sinterklaasfeest

Ik beloof je dat het erg leuk is. Een tipje van de sluier Shaun het schaap wordt verliefd op het paard van Sinterklaas en Sinterklaas gaat een flink spannende uitdaging aan.

Optredens van K3 en Kinderen voor Kinderen

De optredens van K3 en Kinderen voor Kinderen waren ontzettend leuk om zo eens mee te maken. Ik vond voor het nummer Gruwelijk eng van Kinderen voor Kinderen ontzettend leuk. Geweldig om te zien hoe alle kinderen mee dansen en zingen. Ron Boszhard had ook een nummer gemaakt om Sinterklaas te ontvangen en dat was echt een meezinger. Mijn driejarige zoon was ook direct hard aan met zingen met  “Tijd voor Sinterklaas”. Ik vond het geweldig om te zien hoe hij en ook mijn dochtertje van net twee jaar er zo in op gingen. Ze vonden het geweldig en hebben zich geen moment verveeld. Wij ook niet, ook voor de ouders was het echt een geweldig feest. Natuurlijk word je zelf al gelukkig van die vrolijke snuitjes die zo aan het genieten zijn.

Dat Mega Mindy kwam zingen was ook helemaal leuk. De teksten kennen de kinderen (en wij zelf) inmiddels zo goed.

zapp sinterklaasfeest

Hoewel rang 3 en vak N niet de allerbeste plaatsen zijn om te zitten hebben wij het er prima gehad. Het zicht was natuurlijk niet zo goed als bij rang 1, maar Sinterklaas, de pieten en alle sterren van Zapp kwamen voor onze tribune langs. Daarnaast hingen er grote schermen dat wanneer je even wat mindergoed op het podium kon kijken je het toch goed volgen. Ook besteden er een aantal pietjes die her en der rondliepen ook aandacht aan onze tribune, door bijvoorbeeld even “kiekeboe” te doen met de kinderen op onze tribune.

Met je Zapp vrienden op de foto

Op het podium zag je diverse leuke figuren die de kinderen kennen van de series. Buurman en buurman, Wickie de Viking, Maya de Bij, Nijntje, Woezel en Pip ze waren er allemaal. Je kon er vooraf en achteraf mee op de foto. Er stonden rijen om ermee op de foto te gaan, maar de rijen gingen redelijk snel. Het was foto en door. De kinderen vonden het geweldig, maar die van ons vonden het vooral heel spannend.
Toen we naar huis gingen kregen de kinderen nog een heerlijke chocolade letter mee. We hadden de jassen zo op gehaald bij de garderobe. Dat ging razend snel. Parkeerkaartje betalen en weer naar huis. Er werd nog flink nagezongen en nagepraat in de auto. Ze hebben het geweldig gevonden. Wij ook. Het duurde wel even voordat ze gingen slapen. Ik hoor nog wel tot een uur nadat mijn zoontje in bed lag “Tijd voor Sinterklaas” en “ik ben Megaaa Mindy, Megaaa Mindy”. Haha! Een echte aanrader, mocht je volgend jaar de kans krijgen. We hebben ons geen seconde verveeld!

zapp sinterklaasfeest

 

Zapp Sinterklaasfeest op tv

De uitverkochte shows van dit jaar van het Zapp Sinterklaasfeest zijn een feit! Met spetterende optredens van K3, Kinderen voor Kinderen, Sarah en Julia featuring Nigel Sean en Mega Mindy waren de shows met de enige èchte Sinterklaas een groot feest.

Het Zapp Sinterklaasfeest is met ruim 25.000 verkochte kaarten over een totaal van 3 shows een groot succes te noemen. Iedereen die niet in de Jaarbeurs aanwezig was kan de show op terugkijken bij NPO Zapp op 3.

zapp buurman en buurman

Woensdag 29 november om 15:30 uur • MAX • KRO-NCRV • 55 min
Vrijdag 1 december as tijdstip 16:20 uur herhaling
Zondag 3 december as tijdstip 15:30 uur herhaling
Dinsdag 5 december as tijdstip 16:25 uur herhaling

Wij willen absoluut volgend jaar weer.

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *