Zazu Sam het schaap slaaptrainer en kinderwekker

Je kent waarschijnlijk het merk Zazu wel en ook de slaaptrainer van Zazu: Sam het schaap. Zazu kinderwekker Sam helpt kinderen bij het vinden van een ritme. Wij hebben Sam voor ons zoontje een tijd geleden uitgezocht. Inmiddels is Sam echter vernieuwd en werkt de slaaptrainer voor kinderen iets anders. Dus ik update graag bij deze de informatie over Zazu slaaptrainer Sam.

Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is een kinderwekker, die jouw kinderen helpt om bewust te worden van slaaptijden. In het kort: Met een slaaptrainer train je jouw kindje om in bed te blijven in de tijden dat je wilt dat jouw kindje in bed blijft. Dus, wanneer jij wilt dat jouw kindje om 19:30 uur naar bed gaat en vanaf 6:30 uur weer uit bed mag (langer blijven liggen, mag met een slaaptrainer wel, het is geen wekker) dan stel je dit in met de Zazu slaaptrainer.

Zazu wekker Sam

Zazu slaaptrainer Sam is geen wekker, maar een slaaptrainer. Wel noemen veel ouders het een wekker. Het verschil met een wekker is, dat kinderen geacht worden om op te staan als een wekker afgaat. Terwijl je hier juist traint om kinderen te laten zien wat bed tijden zijn, vooral wanneer ze heel vroeg wakker worden.

What's on mama's mind slaaptrainer SAM
De oude Sam

Kinderen hoeven van mij geen uitslapers te zijn, maar vijf uur of half zes opstaan,vind ik echt te vroeg. Indien je je peuter of kleuter wilt gaan trainen om net iets langer te blijven liggen, dan is de slaaptrainer SAM misschien wat voor jouw kindje.

Hoe werkt SAM?

Sam is een wekker in de vorm van een schaap, daarom heet hij natuurlijk ook Sam het schaap ;-). In tegenstelling Gina de Giraf, de zaklamp en nachtlamp van Zazu waar ik laatst over schreef, gebruik je Sam het schaap als slaaptrainer. Een slaaptrainer heeft een timer, waarbij kinderen door middel van kleurtjes kunnen zien dat het tijd is om te staan. Je traint ze als het waren in wanneer het tijd is om te slapen en wakker te zijn.

Sam is een wekker in de vorm van een schaap, daarom heet hij natuurlijk ook Sam het schaap ;-).

Zazu vernieuwd Sam het Schaap

Sam gaat slapen als jouw kindje ook moet gaan slapen. Het scherm wordt rood en hij sluit zijn oogjes. Je kindje weet zo dat hij of zij nu ook kan gaan slapen. Sam slaapt, kindje slaapt.

Sam het schaap is vernieuwd ten opzichte van de Sam die wij hebben. Met een stoplicht effect (rood, oranje en groen) wordt het voor de kinderen duidelijk wat er wordt verwacht: Rood betekent slapen, oranje is een halfuur wachten en groen is oké om op te staan.

Wordt Sam wakker, dan mag jij ook wakker worden

Zazu vernieuwd Sam het Schaap

Voor kinderen die heel vroeg wakker zijn heeft Sam een functie waarbij hij laat zien hoe lang het nog duurt voordat Sam wakker wordt. Een half uur voordat Sam zijn ogen open doet veranderd de kleur van het display van de wekker naar oranje. Een half uur is voor veel kinderen een vaag begrip, daarom telt Sam 12 sterretjes af. Steeds een sterretje minder, totdat Sam zijn ogen open doet. Sams display kleurt groen en je kindje mag het bed uit

Realistische slaaptijden kinderen

Belangrijk bij een slaaptrainer is, dat je realistisch bent met slaaptijden. Een kindje dat om 19:30 uur in bed ligt en om 6:30 uur wakker wordt, is natuurlijk een prima slaper. Je kunt bijvoorbeeld een afspraak maken dat je kindje nog even in zijn eigen bedje gaat spelen, voordat hij of zij uit bed gaat. Maar een kindje dat niet moe meer is, zal niet zomaar nog tot 8:00 uur doorslapen, als hij of zij om half 7 wakker is.

Nachtlampje en zaklamp Zazu

Zazu gina de giraf nachtlampje

Nachtlampje Gina is geen slaaptrainer, maar wel een hulpmiddel om je kindje zich veilig te laten voelen in zijn of haar slaapkamertje. Ik vind de zaklampfunctie ideaal. Sowieso vinden kinderen een zaklamp vaak ontzettend leuk, waardoor een kindje hem dus ook graag gaat gebruiken. Overigens ook ideaal als je gaat kamperen op vakantie. Dan kan je met de zaklamp de weg naar het toiletgebouw goed vinden (of naar de po in de tent).

Zazu gina de giraf nachtlampje en zaklamp

Zazu volg je ook op Facebook.

Slaap Trainer Sam instellen

SAM heeft een gebruiksaanwijzing, ik heb al wel vaker gehoord dat mensen hem niet direct begrepen. Toch is het niet heel lastig, maar moet je er gewoon even voor zitten. Hieronder een duidelijke beschrijving.

What's on mama's mind slaaptrainer SAM

Als je de handleiding hierboven erbij houdt dan is het heel eenvoudig om Sam Schaap de slaaptrainer in te stellen.

Zazu slaaptrainer waar te koop?

Slaaptrainer SAM koop je o.a. bij Bol.com, maar kijk ook eens rond op marktplaats.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Zazu Sam Slaaptrainer
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *