Review | Squid Soap Inktvis Zeep

What's on mama's mind Squid Soap 1Mijn zoontje heeft de Squid Soap Inktvis Zeep getest. Nu hij twee is begint hij het proces rondom handenwassen door te krijgen: voordat we gaan eten, gaat hij het trappetje al pakken en samen met ons zijn handen wassen.

Met de zeepdispenser van Squid Soap kun je het handenwassen oefenen extra leuk maken.

Het idee erachter is om kinderen met plezier de juiste manier van handen wassen aan te leren. De zeepdispenser ziet er leuk uit, een heel kleurrijke verpakking.

Om de zeepdispenser zit een inktvis heen. Deze kun je er van afhalen en daar kan je kleintje mee spelen. Bijvoorbeeld tijdens het handenwassen of in bad.

Het is de bedoeling dat je kleintje een inktstip op zijn hand krijgt (door op de bovenkant van het pompjeWhat's on mama's mind Squid Soap te drukken) en zijn handen vervolgens minimaal 15 seconden wast. Na 15 seconden wassen is de stip weg.

Ik deed de inktvis om de kraan. Dat maakte het handenwasproces extra gezellig. Uiteraard werd deze er al gauw afgehaald en werd er uitgebreid mee onder de kraan gespeeld. Wij hebben de 15 seconden zeker gehaald.

Het werkt eenvoudig:
1. Druk met de hand op de bovenkant van het zeeppompje (er zit een apart plastic dopje op, daaronder zit een inktpadje). Op de hand van je kleintje zit nu een oranje stip.

2. Was de handen met water en zeep. Voor minimaal 15 seconden.

3. De stip verdwijnt en de handen zijn schoon. Klaar is kees!

What's on mama's mind Squid Soap 6Mijn ervaring?

Mijn zoontje vond het even gek in het begin, wat moet hij met die stip op zijn handen? Hij probeerde de stip meteen weg te wrijven. Toen ik het hem voor had gedaan wilde hij wel 10 keer zijn handen wassen. Het was dus een succes. Nu wijst hij steeds naar de wasbak en de zeep. Een teken dat hij het leuk vindt. De stip wordt op zijn hand gezet en wassen maar. Het liefst met extra veel gespetter.

Ik had al eens eerder kennisgemaakt met Squid Soap. Maar toen was mijn zoontje nog iets te klein om het te begrijpen. Ik denk dat 2 jaar een prima leeftijd is om hier mee te beginnen en goede resultaten te behalen.

Het is bij ons onderdeel van ons maaltijdritueel: eerst de handjes wassen. Dat doet hij trouw en netjes. Ik vind het zeker een aanrader.

Kopen: Waar koop je de Squid Soap? Deze is vanaf 1 februari 2016 beschikbaar in de Etos winkels en online via www.ah.nl.

What's on mama's mind opgestuurd artikel

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *