Zo creëer je een klassieke, neutrale babykamer

Dat je kindje straks lekker slaapt in zijn eigen kamertje is natuurlijk het grootste doel van je nieuwe babykamer, maar stiekem is het ook wel heel leuk om je even vol te storten op de inrichting. Hoe creëer je nou eigenlijk een stijlvolle, neutrale kinderkamer die zowel geschikt is voor meisjes als voor jongens? Wij geven je wat tips.

Rust

Een stijlvolle babykamer straalt rust uit. Maak daarom gebruik van natuurlijk, neutrale tinten zoals wit, lichtgrijs en hout. Je kunt kiezen voor een klein patroontje dat je overal in door laat lopen. Wil je toch een beetje kleur gebruiken in de kamer richt je dan op accenten in bijvoorbeeld de kleur groen of blauw in combinatie met warm wit. Dit maakt de kamer ruimtelijk. Hang niet teveel decoratie aan de muur en pro-beer overbodige spullen zoveel mogelijk uit de kamer te weren.

Oliver furniture meegroei

Meubels

Kies voor een klassieke look voor de meubels van je babykamer. Kasten en ledikantjes met een ronde afwerking doen het goed. Kies ook hier weer voor lichte kleuren. Kijk bij het kopen van de meubels ook eens rond op Marktplaats. Grote kans dat je daar iets naar je gading vindt en het scheelt een stuk in de kosten. Geef de meubels eventueel een likje verf zodat ze helemaal niet meer van nieuw te onderscheiden zijn.

Aan de muur en op de grond

Zoals eerder gezegd, het is beter niet teveel aan de muur te hangen maar iets mag natuurlijk wel. Kies bijvoorbeeld voor een zelfgemaakte poster of muursticker met een lieve tekst. De vloer maak je af met een warm kleed in een neutrale kleur.

Duurzame accessoires

Als je aan je kindje denkt denk je natuurlijk ook aan de toekomst. Duurzame babykamer accessoires zijn helemaal in momenteel. Kies voor wol of katoen bij het uitzoeken van een dekentje en ook knuffels en rammelaars kun je krijgen in organisch katoen.

knuffel pinguin kinderkamer

Wil je dus een mooie kamer inrichten voor je pasgeboren jongen of meisje, ga dan voor rust en lichte kleuren met hier en daar een accent. Kies voor klassieke meubels in lichte- of grijstinten en gebruik duur-zaam materiaal. Zo houd je de kamer stijlvol en heb je in ieder geval een rustige omgeving gecreëerd voor je kleintje. Nu maar duimen dat hij of zij ook lekker rustig slaapt.

Foto’s van CozyKidz.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *