Zo maak je stofzuigen een beetje minder vervelend

Ik schreef een tijdje terug al eens over mijn twee hulpjes in het huishouden. Oké, echte hulp bieden ze niet bij het schoonmaken, maar mijn zoontje en dochtertje vinden het best wel leuk om mama of papa na te doen. Dus ook wanneer er gepoetst wordt. De fiets wassen, de vaatwasser in- of uitruimen (bij voorkeur in de volgorde die net niet gewenst is, haha) of stofzuigen (het liefst de bank of continu hetzelfde stukje vloeroppervlakte). Vind jij stofzuigen vervelend, of valt het wel mee? Ik vind het vaak erg saai, ook vind ik het soms zonde van mijn tijd. Het moet echter wel gebeuren.

Tips voor wanneer je stofzuigen echt niet leuk vindt

What's on mama's mind zomerjas

Peuters zijn soms gek op stofzuigen. Dat is heus weleens onhandig, want dan wil je even vlug wat kruimels wegzuigen en dan staat hij alweer naast je dat hij graag wil stofzuigen. De haren van zijn zusje, of zijn knuffels, want die blijven mooi aan de stofzuiger hangen als die aan staat. Toch moet je huis toch ook echt wel schoon worden. Hoe maak je het voor je zelf nou leuker? Je kunt bijvoorbeeld een spelletje er van maken met je kinderen. Terwijl jij stofzuigt maken zij ook wat schoon. Zo kunnen ze al spelende onderdeel uitmaken van het huishouden.

Een stille stofzuiger

Mijn allereerste tip om stofzuiger minder vervelend te maken, want echt veel leuker wordt het niet zomaar, is koop een goede stofzuiger. Voor mij was dit een stofzuiger die zo min mogelijk geluid maakt. Ik heb een enorme hekel aan het geluid van een stofzuiger. Die ergernis herinner ik mij wel van mezelf als kind, wellicht komt er bij jou ook wel een herinnering terug, maar dat je de tv aan het kijken was en dat je moeder dan aan het stofzuigen was. Haha, super onhandig. Nu realiseer je je wel dat je moeder het er ook niet om deed toen. Zij was er zelf ook niet blij mee dat ze weer moest poetsen, vanzelfsprekend. Maar de ergernis werd ook nog wel gevoed doordat op mijn werk op een gegeven moment de schoonmakers precies op een tijdstip kwamen dat ik wat telefoontjes wilde plegen. Hoorde je de hele tijd dat gebrom op de achtergrond.

Onze stofzuiger was een verjaardagscadeau van mijn ouders, goed idee he, haha. Maar we zijn er reuze blij mee, want hij is echt heel stil.

Zomerjurkje quapi kixx online

Muziek aan

Muziek aan is ook een tip. Luister, dans en zing mee! Ideaal tijdens het stofzuigen en met een geluidsarme stofzuiger nog beter te doen, dan als je zo’n oude brombeer hebt. Zet een leuke zender op waar op dat moment vooral muziek wordt gedraaid en weinig geklets is. Tenzij je hem hard genoeg kan zetten om de stofzuiger te overstemmen, dan kan zelfs het geklets van de dj’s goed verstaanbaar zijn. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet is je huis weer brandschoon!

Heb jij ook nog tips om stofzuigen leuker te maken? Of besteed jij het liever uit aan de schoonmaakster of je partner?

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *