Zo richt je slim een budgetvriendelijke babykamer in

Is er een kleine op komst? Dan is het tijd voor het inrichten van de babykamer! Je wilt het liefst het allerbeste, allermooiste en allerleukste voor je baby. Maar je zit ook met een beperkt budget.

Geen nood! Je richt ook een mooie, praktische en gezellige babykamer in met een beperkt budget. Hoe? Door deze tips te volgen!

Kinderkamer meisjesbed met poppenbedje hout

Bepaal je budget

De eerste stap is het bepalen van je werkelijke budget. Het is jammer als je halverwege het inrichten tot de conclusie komt dat het geld op is, maar het is ook zonde als je klaar bent en het blijkt dat je nog geld over hebt, waarmee je toch die ene leuke lamp of dat luxe wiegje had kunnen kopen. Houd bij het bepalen van het budget ook rekening met andere aankopen die je voor je kindje doet, zoals kleding, luiers en eventueel aanvullende zorgkosten.

Kijk naar wat je echt nodig hebt

Je hoeft maar een babywinkel in te lopen en je bent omringd door leuke babyspullen. Heel verleidelijk, maar je hebt lang niet alles nodig. Met speelgoed en knuffels bijvoorbeeld,kan je kindje in de eerste maanden nog niet veel. Deze aankopen kun je uitstellen of vragen als (kraam)cadeau.

De basis voor een babykamer bestaat uit een leuke kleur op de muur, een wiegje, een commode en goede raamdecoratie. Al het andere, zoals een voedingsstoel, een kast of tafeltje zijn extra. Hiervoor kun je eventueel ook al bestaande meubelen in huis gebruiken.

Cadeautjes

Houd je een babyshower of verwacht je kraamvisite? Maak dan een lijstje van spulletjes die je graag voor je kindje wilt hebben. Dat hoeft niet alleen voor de babykamer te zijn, je kunt er bijvoorbeeld ook kleding of speelgoed op zetten. Voor het bezoek is het fijn te weten wat ze kunnen kopen, voor jouw portemonnee is het prettig omdat je het zelf niet aan hoeft te schaffen

Shop aanbiedingen

Als je ruim op tijd begint met de inrichting van de babykamer, heb je alle tijd om uit te kijken naar leuke aanbiedingen en voor het vergelijken van prijzen. Ga bijvoorbeeld (online) verschillende bouwmarkten af op zoek naar aanbiedingen voor verf of behang, en kijk vooral ook naar de mogelijkheden voor korting als je een (gratis) klantenkaart neemt. Ook babywinkels hebben vaak aanbiedingen voor bijvoorbeeld setjes meubels, kleding of muurdecoratie.

Shop tweedehands

Natuurlijk kun je alles nieuw kopen, maar er zijn ook veel leuke en kwalitatief goede tweedehands spulletjes te koop, van een wiegje tot gordijnen en een commode. Bij de kringloop bijvoorbeeld, via websites met tweedehands artikelen, of misschien ken je wel iemand die een tijdje geleden een baby heeft gekregen en spulletjes heeft waar het kindje te groot voor is geworden. Misschien moet je een stoel opnieuw in de verf zetten, raamdecoratie schoonmaken of nieuwe deurtjes in een kastje zetten, maar het is goedkoper dan nieuwe spullen.

Ook zijn er winkels en organisaties die babyspullen verhuren. Handig als je bedenkt dat je sommige dingen maar een paar maanden gebruikt. Daarna staat het je later niet in de weg en heb je niet het gedoe om het te verkopen, waarbij je er altijd minder voor krijgt dan je er voor betaald hebt.

Maak het zelf

Ben je handig of ken je iemand die handig is? Knap dan tweedehands spullen op of maak zelf dingen. Een leuke kast van steigerhout bijvoorbeeld, decoraties voor de muur of mooie raamdecoratie. Bij laatste is het belangrijk dat het de kamer goed verduistert om je kindje te helpen bij het opbouwen van een goed dag- en nachtritme. Kijk dus naar de maten en maak gordijnen van verduisterende stof. Meet het raam ‘op de dag’ voor een perfect passend gordijn. Heeft de kamer een dakraam? Deze heeft vaak vaste dakraam maten die op het kozijn staan in de vorm van een code.

artikel items

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *