Zomerkleding voor op vakantie, wat neem je mee?

Een zonnige zomervakantie voor de boeg? Ik vind het altijd heerlijk om naar de zon te gaan; Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Kroatië. Niet om op het strand te liggen? Ook weleens een dagje naar het strand, maar veel snorkelen, buiten ontbijten, lekker lange dagen in de buitenlucht. Lange avonden op het terras, ijsjes eten op de boulevard, lekker slenteren en genieten van tijd met je gezin. Ik shop dan ook graag wat later in het voorjaar, begin zomer de zomercollecties. Dan weet ik zeker dat het past, soms is er zelfs al wat sale op bepaalde items, dat is ook mooi meegenomen. Dit jaar hebben we onze zomervakantie verdeeld in een 1,5 week wandelen in de Franse Alpen en 1,5 week aan de zonnige Franse Riviera, waar we lekker gaan snorkelen en zandkastelen bouwen. Kortom, er mogen verschillende outfits mee voor de kinderen.

Wat neem je mee op een zonnige zomervakantie?

Deze blog gaat over zomerkleding, dus je lijstje met “wat moet ik zeker niet vergeten” moet je dan nog wel even uitbreiden. Wij nemen als eerste heel veel schoenen mee en shopte nog laste minute zomerkleding bij Schattige Babykleertjes (want daar mocht ik wat uitzoeken voor de blog, er komt ook een giveaway op Instagram @mamasmind). Mijn favoriete merken voor zowel jongenskleding als meisjeskleding verkopen ze, zoals B.Nosy, Koko Noko, Quapi, Moodstreet!

Hoeveel schoenen neem jij mee op vakantie?

teenslippers go bananas

Wij nemen heel wat schoenen mee. Natuurlijk gaan de slippers en sandalen in de tas. Flip flops of slippers zijn heel makkelijk om even naar het strand of zwembad aan te trekken. Geen gedoe en het kan tegen water en zand. Ik vind flip flops echter niet geschikt om lange wandelingen op te maken. Hoewel veel kinderen misschien zeggen dat ze er prima lang op kunnen lopen, zijn sandalen simpelweg steviger en daarom ook wat beter voor de enkels en voeten van kinderen. Kortom, sandalen en slippers worden ingepakt.
Vervolgens pakken we wandelschoenen in, je kan de Franse Alpen natuurlijk vanuit je tent gaan aanschouwen, maar wij zitten straks niet voor niets op 1200 meter hoogte. Wij gaan de omgeving verkennen en dat doen we graag wandelend. De kinderen vermaken zich vaak prima tijdens een wandeling als er genoeg te zien is. Spelletjes tijdens het wandelen zorgen er vaak ook voor dat ze niet te veel nadenken over het feit dat ze alleen maar aan het wandelen zijn. Het favoriete spelletje dat wij doen tijdens het wandelen is toch wel ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet of het woordslangspel; je noemt een dier en de volgende moet een dier noemen dat begint met de laatste letter van het dier dat jij hebt genoemd. Bijvoorbeeld slang, giraf, flamingo, olifant, tijger, rat en ga zo maar door. Ook meteen mooi om een beetje spelling te oefenen op vakantie, zonder dat ze dat vervelend vinden.
We hebben inmiddels dus slippers, sandalen en wandelschoenen. Vervolgens de sneakers, die gaan absoluut mee, maar die pakken we niet in. Die hebben ze namelijk al aan in de auto. Als we een lange autoreis maken dan is het fijn bij de tussenstops als ze dichte schoenen aan hebben. Hoe netjes de Franse tankstations op de peage ook zijn, naar de wc ga je niet op je slippers (ieeeuw).

Zwemkleding en uv-shirts

Decathlon snorkelmasker kinderen

Mijn kinderen zijn gek op zwemmen. Als het heel erg warm is krijg je mij het water ook wel in, maar een zwembad heeft niet per se mijn eerste voorkeur. Wel vind ik het ontzettend leuk om te snorkelen. Dit doen we dankzij de handige snorkelmaskers al sinds de kinderen 3 jaar oud zijn samen. We pakken dus bikini’s, badpakken en zwembroeken in. Voor de campings in het zuiden van Europa hebben we ook altijd een strakke pijpjes zwembroek voor mijn zoontje mee, want die zijn vaak op campings wel verplicht in Italië en Frankrijk. Daarnaast vind ik uv-shirtjes een must-have. Vanaf ’s morgens vroeg gaan mijn kinderen in de zonnebrandcrème minimaal factor 30, meestal factor 50. Als we naar het strand gaan dan gaat het uv-zwemshirt aan. We weten inmiddels allemaal hoe schadelijk de zon voor je huid is. Hoe lekker het ook is in het zonnetje en hoe belangrijk het buiten zijn voor ons ook is, de zon moeten we toch wel zoveel mogelijk zien te vermijden. Een uv-shirt had ik vroeger echt niet, toen trok je nog weleens een gewoon t-shirt aan als je schouders rood werden. Gelukkig kunnen we onze kinderen goed beschermen en toch genieten van de zonvakanties.

Jurkjes en korte broeken

zomerkleding

De tassen worden gevuld met jurkjes en korte broeken met kleurrijke shirts. Aangezien wij dit jaar ook een tijd in de Franse Alpen doorbrengen op een zekere hoogte, zullen wij ook lange broeken en een dikke trui of vest inpakken, maar voornamelijk zomerkleding die lekker luchtig zit. Als je jonge kinderen hebt dat weet je hoe snel ze groeien, had je vorig jaar aan het eind van de zomer nog een korte broek in de sale gekocht, grote kans dat deze toch niet meer past. Daarom koop ik meestal pas kort voor het mooie weer begint de zomerse kinderkleding, want stiekem zit er ineens 8 cm been bij en dan zijn de korte broeken hot pants geworden. De korte jurkjes met die lange stelten eronder vind ik overigens prima voor op de camping. Dus een jurkje wordt vaak nog wat langer gedragen dan de maat die bij het kind hoort, haha. Het gaat niet meer zo hard als met babykleding, maar toch groeien de kinderen elke keer weer uit een maat voordat een seizoen voorbij is.

Vest of trui

Helemaal klaar voor warme temperaturen, maar uiteraard gaat er voor allebei een lange broek in. Het liefst iets wat een beetje comfortabel zit en een dik vest, trui of hoodie. Zodat we ook als het ’s avonds in de bergen afkoelt of wanneer we ’s morgens wat eerder wakker zijn een fijne outfit aan kunnen trekken.

Kortom, onze koffers kunnen wel gepakt worden, de voorbereiding is gedaan! Benieuwd wat jij in de koffer van jouw kinderen stopt, wat we echt niet moeten vergeten!

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *