Zomervakantie IDEE-ALERT: een gaaf en betaalbaar zomerkamp (7-9) van SVK!

Stichting vakantiekampen logo en banner SVK

Hoe leuk was het vroeger om op kamp te gaan? Elke dag voelde als een logeerpartijtje met je allerbeste vrienden en vriendinnen. ‘s Ochtends zat je met gespleten oogjes je boterham met hagelslag te eten om vervolgens je in het zweet te rennen tijdens de bootcamp, s’ middags speelde je de vossenjacht en s’ avonds zong je mee op ‘Het is een Nacht’ van Guus Meeuwis. Word jij al nostalgisch? Ik in ieder geval wel.

Stichting vakantiekampen logo en banner SVK

Jarenlang ben ik als deelnemer mee geweest bij de SVK. Mijn moeder ging vroeger ook altijd op zomerkamp, en zocht ook voor mij een geschikt kamp. Zij vond een foto waar kinderen spaghetti aten zonder handen van een tafel omwikkeld in aluminiumfolie. Ze klikte door en zag al snel dat de SVK iets bijzonders was. Een stichting met karakter. Op mijn 10e ging ik voor het eerst mee, en ik ben nooit meer weggegaan. Ook mijn oudere zus en jongere broertje gingen mee en zijn gebleven.

Stichting Vakantiekampen organiseert al meer dan 100 jaar zomerkampen voor diverse leeftijden. Iedere zomer staan er dan ook vier tentenkampen en twee zeilkampen voor kinderen en tieners tussen de 7 en 21 jaar op het programma. Een kamp bij SVK betreft een week vol avontuurlijke spellen, zoals bijvoorbeeld een dropping, een smokkelspel, levend stratego, een vossenjacht en een muziekquiz. Maar ook nieuwe vriendschappen, chocolademelk aan het kampvuur, sprongen van de duikplank, een afwasfeest, de legendarische bonte avond en een hele boel gezelligheid zullen de week vullen. De tentenkampen worden georganiseerd in het prachtige Hoekelumse bos in Gelderland, waar jouw kind zal slapen in een tent op ons kampterrein. Dit is een unieke ervaring, en bepalend voor het eigenzinnige karakter van de SVK. Ieder kamp heeft een eigen thema, en hier worden de spellen en andere activiteiten op afgestemd. Het leidingteam, dat overigens uitsluitend bestaat uit vrijwilligers houdt rekening met de belevingswereld van ieder kind. Alle leiding is in het bezit van een VOG en zal alles uit de kast halen om een supergave kampweek neer te zetten. Stichting Vakantiekampen is een van oorsprong christelijke stichting zonder winstoogmerk. Zij vinden dat ieder kind een vakantie verdient en daarom willen zij de kosten van de zomerkampen zo laag mogelijk houden. Ben jij wat krap bij kas, dan is SVK de ideale oplossing! Maar ook wanneer een laag vakantiebudget niet van toepassing is, is SVK nog steeds een goede uitbesteding om de zomer van jouw kind helemaal compleet te maken.

Stichting vakantiekampen SVK

Graag neem ik je mee naar het tentenkamp 7-9, het tentenkamp voor de jongste spruiten. Het thema is het sprookjesbos. Zaterdag kom je aan op het kampterrein en zijn al je favoriete sprookjesfiguren daar om jou welkom te heten, Sneeuwwitje, Elfjes, Robin Hood en zelfs Pinokkio is van de partij! Samen zoek je een lekker plekje in de tent en ontmoet je je nieuwe kampvriendjes. Algauw hoor je dat de sprookjesfiguren je nodig hebben, want het gaat niet zo goed met het sprookjesbos… Er zijn plannen om een snelweg aan te leggen, maar dat zou het einde betekenen voor het sprookjesbos. Met zijn allen gaan we het bos in om de werkmannen tegen te houden en de magie in het sprookjesbos te houden. Er wordt gerend en gevlogen, en tussendoor maakt de leiding de lekkerste broodjes voor je klaar. ’s Middags gaan we gezellig met de elfjes het bos in, en zij laten ons alle magische plekjes zien. Terug op het kampterrein heb je lekker even vrije tijd om met je kampvriendjes te relaxen in de zon, een potje te voetballen, mooie kleurplaten te maken of de leiding te helpen met koken. Vanavond staan wraps op het menu! Na het eten gaan we toch nog even het bos in, de trollenkoning heeft in het bos een speurtocht uitgezet die jullie naar zijn mooiste schat zal brengen. Gewapend met een zaklamp volgen jullie de takken die glinsteren van de elfenstof en brengen de schat terug naar de trollenkoning. Voor dit harde werken worden jullie beloont met een mooi trollen verhaal bij het kampvuur. Dan is de dag alweer voorbij en kruipt iedereen zijn tent in, wat zouden we morgen gaan doen? Zijn de plannen voor de snelweg door het sprookjesbos verdwenen of moeten we morgen nog een keer strijden tegen de werkmannen? En hoe zit het met sneeuwwitje en haar dwergen? Hebben ze nog wel genoeg diamantmijnen om in te werken? Je gaat gauw slapen, op naar de volgende sprookjesachtige dag!

Op vakantie gaan is niet meer voor iedereen zo vanzelfsprekend, en zoals ik al zei zijn wij van de SVK van mening dat ieder kind een vakantie verdient. Om na de zomervakantie terug te komen op school en om dan de grootste verhalen te kunnen vertellen. Om simpelweg een fantastische week te hebben beleefd. Op een tentenkamp van SVK gaat jouw kind back to basic, spelen in de natuur en elke dag meedoen met de meest creatieve en avontuurlijkste spellen.

Stichting vakantiekampen logo en banner SVK

Ik spreek uit ervaring, één keer mee en je zal blijven. Voor een prikkie (97 euro all-in) gaat jouw kind al een kampweek tegemoet. Samen met een vriendje of vriendinnetje, broer of zus, of zelfs alleen. Het is allemaal mogelijk!  Tentenkamp (7-9) vindt aankomende zomer plaats van 20 tot 27 juli. Neem snel een kijkje op de sociale media (Facebook en Instagram), bezoek de website www.svk.nl en meld jouw kind aan. Fun guarenteed!

Gastblog door: Nienke, leiding en oud-deelneemster bij SVK.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
zomerkamp (7-9) van SVK!
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *