Zwitsal zonnebrandcrème

Ben je ook zo gek op de geur van Zwitsal? Zwitsal is zo herkenbaar voor de gele kleur flessen met die zalige Zwitsalgeur. Vaak zat wordt een babygeur omschreven als de geur van Zwitsal. Nou gelukkig is het Zwitsal in plaats van de poepluiers die ze produceren, die hen kenmerkt, haha.

Ik vind de geur heerlijk en smeer zelf ook altijd de bodylotion op mijn eigen benen, hoor. Superblij ben ik dan ook met de nieuwe zonnebrandcrèmelijn, die Zwitsal begonnen is.

zonnebrandcreme zwitsal en kinderzonnebril

Waterresistentie bescherming voor jouw kleintje. Makkelijk smeerbaar en trekt snel in.

Zwitsal zonnebrandcrème

Om de kwetsbare huid van jouw kleintje, en die van jezelf, optimaal te beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon, introduceert Zwitsal een complete lijn zonbescherming. Speciaal voor de gevoelige baby- en kinderhuid, ook voor het gezichtje. De waterresistente zonproducten hebben een hoge beschermingsfactor tegen UVA,- en UVB-straling. Alle producten zijn makkelijk smeerbaar en laten geen plaklaagje achter om de huid van jouw kleintje knuffelzacht te houden. Er is keuze uit producten met de vertrouwde Zwitsal geur of parfumvrij. Ingrediënten zonnebrandcrème vind je terug op de verpakking. Ken je ook al de nieuwe lijn van Zwitsal, de Zwitsal Naturals? Ook de zonnebrandcrème is er in een parfumvrije variant.

Zwitsal Naturals

Houdbaarheid zonnebrandcrème

Er wordt geadviseerd om zonnebrandcrème in 1 seizoen op te maken en dus niet te bewaren voor een volgend jaar. Aangezien de beschermingsfactor over tijd sterk zal afnemen. Zwitsal het een tht datum toegevoegd op hun zonnebrandcrème. De datum geeft aan tot wanneer de zonnebrandcrème tenminste houdbaar is. Dit is een periode van 2 jaar, maar na openen nog een half jaar. Dit heeft er mede mee te maken dat als het open is geweest er ook bacteriën in de fles kunnen komen. Over het algemeen dien je zoveel te smeren, dat je ook zeker wel je zonnebrandcrème opmaakt tijdens je zonvakantie.

Zwitsal zonnebrandcreme event

Zonnebrand test

Wat is een goede zonnebrand? Is er een test voor zonnebrand? Ik heb zelf geen test zonnebrandcrème bekeken, maar ik twijfel er niet aan dat wat op de markt komt in Nederland gewoon goed is. Afgelopen week heb ik een lezing bijgewoond van de Dermatoloog die vertelde ook, niet smeren is altijd slechter dan een zonnebrandcrème met een lage factor of van een merk met e-nummers of in sommige bewoordingen “slecht ingrediënten”.

Dus is zonnebrandcrème op en is de zonnebrandcrème die je op vakantie tegenkomt niet hypoallergeen of van een merk dat je kent. Smeer toch wel, want verbranden is altijd slechter. Hypoallergeen betekent dat een product, ingrediënten bevat die weinig tot geen allergische reacties op roepen bij mensen.

Ik verwacht dat er een consumentenbond zonnebrandcrème test bestaat, maar ook hier heb ik mij niet in verdiept. Zelf heb ik een paar wensen met zonnebrandcrème, er vanuit gaande dat alle merken een even goede bescherming kunnen bieden, namelijk dat het makkelijk smeerbaar is en lekker ruikt.

Tip voor insmeren kinderen die niet willen

Zwitsal maakt zonbescherming leuk!Kinderen hebben natuurlijk nog geen benul van het belang van zonbescherming, en staan dan ook niet te trappelen om ingesmeerd te worden. Veel liever gaan ze spelen, zandkastelen bouwen en spartelen in het kinderbad. Zwitsal weet dat het lastig kan zijn om de kleintjes stil te laten staan om in te smeren. Daarom zijn alle zonproducten makkelijk smeerbaar en laten geen plakkerig laagje achter. Bovendien: als het aanbrengen de eerste keer zo makkelijk gaat, vindt jouw kleintje het helemaal niet erg om na twee uur weer van top tot teen ingesmeerd te worden

Je kunt met je kleintje een rekenspelletje doen: laat hem/haar langzaam aftellen tot een bepaald getal – mama of papa moeten dan écht klaar zijn met insmeren. Het insmeren wordt ook leuker als je bijvoorbeeld eerst een figuurtje, zoals de zon of een poppetje, op de huid tekent met de zonnecrème en het dan samen goed uitsmeert over de huid

Zwitsal zonnebrandcreme event

Zonnefeitjes van Zwitsal experts

Naar aanleiding van veel gestelde vragen over zonbescherming voor de jonge huid, heeft Zwitsal een lijst met zonnefeitjes voor ons gemaakt. Deze deel ik graag met je.

Waarom is een jonge huid extra kwetsbaar voor zonschade?

De natuurlijke beschermlaag van een kinderhuid is nog volop in ontwikkeling, dit proces duurt zelfs tot het achttiende levensjaar. Huidschade die je in de jonge jaren door de zon oploopt, kan later tot een versneld huidverouderingsproces maar ook medische aandoeningen leiden, zoals huidkanker. Het jonge huidje kan zich minder goed beschermen dan de volwassen huid en daarnaast is een verbrand huidje natuurlijk extra vervelend.

Hoe vaak moet je zonbescherming per dag bij je kleintje aanbrengen?

Het algemene advies luidt elke twee uur opnieuw, zowel voor kinderen als volwassenen. Vind je het lastig de ‘twee-uur’ regel bij te houden als de kleintjes lekker aan het spelen zijn? Zet een timer op je telefoon. Dan krijg je na twee uur een seintje dat het wederom tijd is om de kinderen (én jezelf) opnieuw in te smeren. Breng ook altijd ruim voldoende aan, liever te dik dan te dun, en sla geen één plekje over. Van de oorlelletjes tot achterin de nek, de handjes en voetjes maar ook rondom de armpjes en beentjes en elk plekje huid dat vlak buiten de zwemkleding valt.

Als de kinderen lang in het pierenbad spelen, is de waterresistente bescherming dan nog wel voldoende?

Waterresistent betekent dat het product niet direct alle UV-bescherming verliest tijdens het spelen in het water. Zwitsal raadt aan om na het zwemmen of spelen in het water opnieuw jouw kleintje van top tot teen goed in te smeren, na het afdrogen. Minstens iedere twee uur opnieuw.

Ik ga een dagje naar het strand met de kinderen. Beste tips?

Voor je eenmaal op het strand geïnstalleerd bent – auto uitladen, naar zee lopen, en zo meer – zijn jullie ongetwijfeld al een half uur verder. Dat is een lange tijd onbeschermd in de zon. Probeer de kinderen alvast thuis, vlak voor vertrek naar het strand, al een keer helemaal van top tot teen goed in te smeren, voordat ze zwemkleding aantrekken. Eenmaal op het strand, zoek dan het liefst de schaduw op om ze wederom in te smeren. En blijf het herhalen, elke twee uur opnieuw. Eveneens als de baby of kleintjes in de schaduw zijn, of UV-werende badkleding dragen; ook dan weet UV de weg naar de huid te vinden en is een zonnecrème zinvol om extra bescherming te geven.

Is mijn kindje volledig beschermd tegen de zon wanneer hij/zij is ingesmeerd?

Buitenspelen kinderen trampoline

Zelfs een zonproduct met een hoge SPF biedt geen volledige bescherming. Houd baby’s en kinderen altijd uit de directe zon, en bescherm een kleintje ook met UV-werende kleding en een zonnepetje. Het is ook aan te raden om zowel baby’s als kinderen alvast royaal in te smeren voor jullie naar buiten gaan. Zwitsal Zonnecrème biedt bescherming tegen UVA,- en UVB straling door middel van UV-filters: deze absorberen veilig en effectief de UV-straling en zijn werkzaam vanaf een half uur na het aanbrengen. Let ook op de houdbaarheidsdatum van een zonbeschermingsproduct: op elke Zwitsal zonnecrème staat een houdbaarheidsdatum vermeld; deze geeft de einddatum aan, tot wanneer Zwitsal de effectiviteit van het product garandeert.

Wat is het verschil tussen SPF 30 of SPF 50+?

Een SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft aan hoe veel keer langer iemand in de zon kan blijven zonder te verbranden. De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie adviseert SPF30 of SPF50+ voor kinderen. Factor 15 biedt 94% bescherming, factor 30 97% bescherming en factor 50+ biedt 98% bescherming. Let wel, die beschermingsgraad tussen 30 en 50 verschilt maar enkele procenten. Denk dus niet dat je kleintje met een SPF50+ veel langer beschermd blijft. Voor elke factor geldt: minimaal elke 2 uur opnieuw aanbrengen, ook als je in de schaduw zit.

Welke uren kunnen we de zon beter vermijden?

Het is natuurlijk lastig om op een stralende zomerdag de kleintjes voortdurend uit de zon te houden, maar zoek in elk geval tussen 12:00 en 15:00 met elkaar de schaduw op. Dan schijnt de zon op haar sterkst; niet voor niets houden lokale bewoners van warme landen tijdens die uurtjes een siësta. Check ook dagelijks de zonkracht via de bekende weerinformatie kanalen, ook op een vakantiebestemming; hoe hoger de zonkracht, des te meer risico op verbranding door de zon.

Kinderzonnebril

kinderzonnebril pearle

Vergeet naast insmeren ook niet je baby of kind een kinderzonnebril op te doen als hij of zij de zon in gaat. De ogen kunnen ook verbranden en die kun je nou eenmaal niet insmeren met zonnebrandcreme, dus bescherm de kinderogen met een zonnebril voor kinderen.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Zwitsal Zonnebrandcreme
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *