Review: DISQ sport 10 minuten per dag vanuit huis

Fit blijven of fit worden? Was het je goede voornemen voor 2022? Een nieuw jaar en weer een goede kans om een frisse start te maken met sporten. Ik sport vrij veel, ook al is het afgelopen 2 jaar niet vanzelfsprekend geweest dat dat ging, door de coronamaatregelen. In de periodes dat ik niet mocht hockeyen, heb ik hardgelopen, maar daar krijg ik vaak last van mijn rgu van. Thuis oefeningen doen, dat is eigenlijk niet echt iets voor mij. Ik kan het maar moeilijk opbrengen en oefeningen zijn saai. Laat mij maar achter een bal aan rennen op een hockeyveld. Toch is het belangrijk om fit te blijven, vind ik.

Ik mocht kennis maken met DISQ, een thuisfitnessapparaat dat amper plek in neemt en ben er erg enthousiast over, dus deel dit graag met jullie.

Nog een tijdelijke aanbieding vooraf: Begin ook met de unieke en uitdagende 21 Days Challenge. Sluit jij een abonnement af bij DISQ Club, dan krijg je van mij nog een extra kortingsbon van € 10,00 met de code disq-mamasmind. Zelfs ook geldig de superdeal! Geldig tot en met 31 januari 2022!

Ik ben zelf begin januari al met het programma begonnen en ging de afgelopen weken flink aan de slag. Ik was benieuwd of ik het zo leuk zou blijven vinden en het vol kon houden zoals in de eerste week. Ik ben positief verrast en vind het leuk om de oefeningen te doen vanuit de voorbeeldvideo’s, of zelf te trainen met DISQ. Ik zal jullie de komende tijd ook nog via instagram op de hoogte houden! Hieronder mijn ervaringen met DISQ en wat meer informatie.

disq 10 minuten home workout

10 minuten sporten vanuit huis

Je eigen mobiele sportschool thuis, wie wil dit nou niet. Met 10 minuten per dag kun je fitter worden. Wil jij afvallen, fitter worden en blijven, of aan je conditie werken? Je kan lid worden van de DISQ Club! Ze brengen je met DISQ op een leuke en aantrekkelijke manier (op elk niveau) in beweging. DISQ bestaat uit een sportgordel of -riem (ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven, maar daar lijkt het het meeste op) en twee enkelbanden, die je omdoet als je gaat sporten in je huis of tuin of op elke plek waar je zin hebt om te sporten. Het is eigenlijk een mobiele sportschool die je in een klein en handig tasje kunt opbergen. Of je nu elke dag gaat trainen of een paar keer per week, je pakt hem er zo bij en doet de oefeningen uit het DISQ personal trainingssupport-pakket.

Dat is ook meteen een van de kernkwaliteiten van dit fitnesapparaat: klein en handzaam. Je kunt het echt overal mee naar toe nemen en je oefeningen doen. Het weegt niet veel, het is niet groot en het zit in een handige tas. Je kunt het meenemen op vakantie, in je achtertuin gebroken of gewoon thuis in de woonkamer, slaapkamer, fitnesruimte, wat jou ook uitkomt.

Ik trek mijn sportkleding aan, maar als jij een comfortabele outfit aan hebt, wat let je om dat gewoon aan te houden. Belangrijk dat je je oefeningen doet op een manier waar jij je goed bij voelt.

Een korte workout is genoeg

Een groot pluspunt, vind ik, dat je met 10 minuten sporten een hele workout hebt gedaan. We zijn allemaal druk, we hebben misschien niet altijd zin of tijd om te sporten. Maar 10 minuten per dag kun je toch wel een aantal keer per week opbrengen? Je hebt na die 10 minuten echt het gevoel dat je wat hebt gedaan en je kan goed afwisselen qua activiteiten, dus de ene dag werkt je aan je benen, terwijl je de andere dag je conditie traint. Daarnaast vind ik dat je ook niet te streng moet zijn voor jezelf, als jij een paar dagen niet hebt gesport, is dat niet een reden om de handdoek in de ring te gooien. Je kan DISQ altijd weer oppakken, ongeacht je conditie of niveau van fitheid. Het maakt het heel laagdrempelig.

disq 10 minuten home workout

Je kan de weerstand van de DISQ zelf instellen. Zo maak je een training meer of minder uitdagend. Dus wat je niveau van sporten ook is.

Afvallen met DISQ

Als je wilt afvallen dan is het advies over het algemeen ook om meer te bewegen en niet per se minder te eten; gezond eten, gecombineerd met beweging.

Ik heb zelf geen doel om af te vallen en hier ook geen ervaring mee, maar je kan sporten met DISQ uiteraard combineren met een dieet. Met name cardio oefeningen zijn een goede manier om gewicht te verliezen.
Meet vooraf dat je start met trainen wat je maat is en je gewicht. Zo kun je zien of je afvalt van het sporten, uiteraard zal je ook spiermassa kweken dus een lager gewicht zou niet je doel op zich moeten zijn. Ik ben geen expert op gebied van diëten, maar ik kan mij voorstellen dat als je een goed dieet vindt, waarbij je voldoende energie binnenkrijgt om te sporten, je er een mooi doel mee kunt stellen om af te vallen met DISQ.

21 Days challenge van DISQ

Op moment kun je mee doen met de DISQ 21 days challenge waarbij je elke dag 10 minuten gaat trainen. Je krijgt elke dag een DISQ-workout van 10 minuten in je mailbox. De trainers begeleiden jou middels een trainingsvideo die je vanaf je mobiel, tablet of computer kan volgen. Samen met het DISQ voedings- en receptenboek e-book, helpt het je om op een efficiënte manier mooie resultaten te behalen.

Check de website voor verdere informatie en het super Eindejaars- /Nieuwjaarsaanbod.

Disq abonnement

Sluit jij een abonnement af bij DISQ Club, dan krijg je van mij nog een extra kortingsbon van € 10,00 met de code disq-mamasmind. Zelfs ook geldig de superdeal! Geldig tot en met 31 januari 2022.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *