Filmoverzicht vrouwen

Op What’s on mama’s mind schrijven we over de leukste must-haves en must-do’s voor moeders met jonge kinderen. Dit zijn natuurlijk ook films die jij zelf met je partner of vriendinnen wil kijken. Of leuke moeder-dochter, moeder-kind films. Voor filmtips met jonge kinderen, kijk je hier. Het was de afgelopen tijd wat rustiger op deze pagina, aangezien we minder op pad kunnen nu met Corona hijgend in onze nek. We kunnen in elk geval weer rekenen op wat films rondom kerst. Zoals Promising Young Woman en ook Fatman draait sinds eind november.

Fatman – 26 november 2020

Kerst zal nooit meer hetzelfde zijn nadat je Mel Gibson hebt gezien als de Kerstman in de nieuwe bioscoopfilm Fatman. In de actiekomedie wordt de 64-jarige Golden Globe winnaar in zijn rol als Kerstman opgejaagd door een hitman (Walton Goggins) die is ingehuurd door de rijke en verwende etter Billy. De vroegrijpe rijkeluiszoon kreeg een brok steenkool als kerstcadeau en is uit op wraak. De huurmoordenaar begint aan de klus van zijn leven, omdat de Kerstman niet is zoals je verwacht. Hij is grof, schietgraag en deinst nergens voor terug… Just Film Distribution lanceert de actiefilm Fatman op 26 november.

Promising Young Woman – 24 december 2020

promising young woman

Cassie (Carey Mulligan) had een veelbelovende toekomst tot een mysterieus incident haar leven omgooide.
Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een dubbelleven. Overdag is ze een
charismatische, veelbelovende jonge vrouw, ’s nachts struint ze elke nachtclub af waar ze zich dronken
voordoet om zich te laten oppikken door zogenaamd bezorgde mannen. Tot op een dag een onverwachte
ontmoeting haar de kans geeft om haar verleden recht te zetten.

Like a boss – 17 februari 2020

like a boss

Op moment draait de grappige film Like a Boss. Hoewel de recensies niet allemaal heel positief waren, vond ik het een erg leuke film. We hebben gelachen en het verhaal was ook prima. Het is een heerlijke film voor een vriendinnen avondje. Lees de recensie op de blog: Like a boss.

Filmtips moeders op What’s on mama’s mind

Onderstaande films draaien momenteel niet meer in de bioscoop, maar zijn eerder getipt op www.mamas-mind.nl.

F*CK de liefde – bioscooprelease 3 oktober 2019

fck de liefde

In F*ck de Liefde komen drie liefdesverhalen samen; Lisa (Bo Maerten) zit midden in een scheiding met Jack (Edwin Jonker) en zit er even doorheen.

Haar vriendinnen nemen haar mee op sleeptouw naar Curaçao.

Lekker flauwe film om met je vriendinnen te kijken. Verstand op nul en genieten.

Hustlers – bioscooprelease 12 september 2019

bioscoopfilm Hustlers
Bioscoopfilm Hustlers


De getalenteerde strippers Romana (Jennifer Lopez) en Daisy (Constance Wu) zien hun inkomsten zo sterk verminderen na de beurscrash van 2008 dat ze besluiten om de rollen om te draaien. Door hun voormalige Wall Street klanten op te lichten leiden ze al snel een luxueus en decadent leventje. Maar wanneer hebzucht de overhand krijgt, wordt hun vriendschap bedreigd en komt ook de sterke arm der wet om de hoek kijken… Hustlers is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het werd voor het eerst gepubliceerd in het New York Magazine door Jessica Pressler: ‘The Hustlers at Scores’. Bekijk de trailer hier.

ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD – bioscooprelease 15 augustus 2019

once upon a time in hollywood

Quentin Tarantino’s ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

What men want – maart 2019 – humor

movie poster what men want
What men want

Ali David (Taraji P. Henson) is een succesvolle sportagent die moet concurreren met haar mannelijke collega’s. Wanneer ze gepasseerd wordt bij een welverdiende promotie, vraagt ze zich af wat ze moet doen om te slagen in deze mannenwereld. Door een samenloop van omstandigheden kan ze ineens de gedachten van mannen horen. Met deze nieuwe gave is ze haar collega’s te slim af maar zet ze wel haar relaties, waaronder die met haar nieuwe vriend (Aldis Hodge), op het spel.

A Simple Favor – september 2018

a simple favor poster
A simple favor

In de stijlvolle thriller A Simple Favor volgt mommy vlogger Stephanie (Anna Kendrick) een spoor van leugens om de waarheid achter de plotselinge verdwijning van haar vriendin Emily (Blake Lively) te achterhalen. Als de drukbezette Emily op een dag vraagt of haar zoontje na school even op kan worden gevangen door Stephanie is dat natuurlijk een kleine moeite. Maar Emily komt haar kind niet ophalen, neemt haar telefoon niet meer op en ook haar man en collega’s lijken geen idee te hebben waar ze is gebleven. Stephanie vermoedt dat er meer aan de hand is en betrekt haar vlogfans bij de zoektocht naar haar vriendin. Als ze dieper in de duistere geheimen van Emily’s verleden graaft komt ze terecht in een wereld waarin niets is wat het lijkt vol onverwachte gebeurtenissen en bedrog, geheimen en onthullingen, liefde en loyaliteit, moord en wraak.

Huisvrouwen bestaan niet – december 2018

hbh slaapmasker huisvrouwen bestaan niet
Huisvrouwen bestaan niet

Huisvrouwen bestaan niet gaat over twee zussen; de een wil zwanger worden en de andere is moeder van drie jonge kinderen. De jongste van de twee: Gijsje (Eva van de Wijdeven) is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein (Jelka van Houten) is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden. Hun bohemienne moeder Loes (Loes Luca) heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje kan verdienen met een gouden idee voor een reclamecampagne kan hen uit de financiële problemen helpen. Hiervoor moet zij zich met haar aantrekkelijke collega Dominique (Jim Bakkum) verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’; een opdracht die meer teweegbrengt dan de drie dames ooit hadden gedacht.

Films en seriesFilms en series

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Filmtips moeders
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *