gastblog kim van smeerdijk

Gastblog: Kim van Smeerdijk – 3 jaar

Kim had al weer een tijdje geen gastblog geschreven, maar ze is terug. Lees hier hoe het met haar gaat.

gastblog kim van smeerdijk

En toen was er een jaar voorbij…

Een jaar met weer veel  hoogtepunten;  huis gekocht en verkocht. Eerste keer peuterspeelzaal en zindelijkheid. Je kan super goed steppen en hebt een vriendinnetje. groente eten gaat steeds wat beter mede dankzij het belonen met stickers. Volgende stap is de speen.

Maar ook een jaar met veel hormonale struggles. Een jaar zonder te bloggen gewoon omdat ik het soms even niet meer wist. Een jaar met weinig bestellingen en minder sociale media. Een jaar waar ik mijzelf weer even moest vinden. En nog gaat het soms wat minder, maar kan ik het meer een plek geven, al is dat niet een goede benaming. Ik begrijp mijn gevoelens meer en probeer daar geen gehoor aan te geven. Helaas komt dat duiveltje er soms doorheen geprikt.

En nu, nu is ze alweer drie jaar oud en praat ze de oren van je hoofd. Begrijpt ze alles donders goed en hebben we gewone echte gesprekken samen, belt ze me op als ze me mist en kan ze de lekkerste knuffels geven uit haar zelf. Samen spelen, spelletjes doen en knutselen vind ze reuze gezellig. Volgens de juf van de Peuterspeelzaal speelt ze met iedereen, heeft ze geen voorkeur voor speelgoed, is ze niet jaloers, luistert ze goed en begrijpt ze het snel. Ze doet het super goed. Thuis gaat dat niet altijd op maar ja vreemde ogen dwingen en bij papa en mama probeer ik het gewoon uit.

gastblog kim van smeerdijk

Ze is van de ochtend op de peuterspeelzaal, naar de middag gegaan wat nog wel even wennen is, aangezien ze dan geen middagdutje kan doen en eigenlijk wel nodig heeft. We eten dan maar wat vroeger zodat ze ook eerder naar bed kan. De ogen test bij het jaarlijkse consultatiebureau is ook goedgekeurd. Op naar het laatste jaar daar.

Dat jaar word me toch een jaar. Dan gaat ze naar de grote school, iets waar ik nog niet aan wil denken maar al wel voor ingeschreven heb en heel blij met de keuze ben, hierover meer in een andere blog.

Deze verjaardag was haar eerste keer uitdelen op “schooltje”. Ik had kleine houten bootjes gekocht en op elk bootje een naam van een kindje uit haar klas gezet plus het cijfer drie. Daar achter zat een pakje rozijntjes gebonden. Super leuk vond ze het om die uit te delen. Ze kreeg een kroon op die niet meer af is geweest die dag en heeft tegen iedereen die dag gezegd dat ze jarig was. En als klap op de vuurpijl kreeg ze als toetje in het restaurant een ballade met een ijsfontein.

gastblog kim van smeerdijk

Ik wil nooit grote verjaardagsfeestjes maar op een of andere manier komt toch bijna iedereen wel. Maar eigenlijk vind het ook wel gezellig, zeker nu het de laatste keer in ons oude huis is. Soort afscheidsfeestje. De taart, een regenboog taart, (omdat mevrouw alle kleuren wilde) die ik gemaakt had was afgekeken van Kim (mamasmind) en was super gelukt. Zie haar blog.

gastblog kim van smeerdijk

Aankomend jaar komen er weer nieuwe dingen op ons pad. Niet alleen in de groei maar ook ergens in de lente een nieuw huis met super grote tuin en nieuwe slaapkamer. Blijven jullie mij volgen?

 

Lees verder overGastblog: Kim van Smeerdijk – 3 jaar

atypical annelon

A-typical; een moeder met epilepsie

Niet zelf je kinderen in bad doen,  nooit meer autorijden en niet zwemmen met de kinderen, Annelon heeft last van epilepsie en is moeder van twee kinderen. Op A-typical deel ze haar evaringen. A-typical en Annelon. Hallo! Mijn naam is Annelon, 27 jaar, heb een lieve vriend en ben moeder van twee kleine draken genaamd […]

funmais ses eenhoorn

Review: SES funmais

Knutseltijd! Vandaag heb ik een review van een middagje buiten knutselen met funmaïs. Ik ben dit keer niet zelf aan het testen geslagen, maar De Schminkmevrouw, die ik jullie eerder op de site introduceerde vanwege haar schminkkunsten, heeft haar dochter met een vrienden laten knutselen. Vorig jaar heb ik zelf ok al eens een poging […]

logo shirt happens

Het favoriete item van Shirt Happens

De rubriek “Het favoriete item van”  was al eventjes niet meer op de voorgrond, maar krijg vandaag ineens heel erg leuk nieuw leven ingeblazen  door Shirt Happens. Een webshop die ik via Instagram tegen ben gekomen. Lees je mee? Shirt Happens! “Hé, Shirt Happens en het leven is te kort om doorsnee te zijn.” Dat […]

gastblog kim wintersport met peuter

Gastblog Kim: Op wintersport met een peuter

Kim heeft weer een avontuur beleefd. Ze ging op wintersport met haar 2 jarige peuter Nikita. Benieuwd hoe ze het vonden? Ik wel!

Op wintersport met een peuter

Een weekje wintersport is niet iets wat onze eerste voorkeur heeft als het gaat om vakantie, maar als je uitgenodigd word om met je familie mee te gaan zeg je natuurlijk geen nee. Dat betekende wel dat wij skikleding moesten inslaan. Lidl had op dat moment toevallig supergoedkoop wintersportkleding.

Kim gastblog wintersport met peuter

We hebben voor Nikita gekozen voor een aparte broek en jas in plaats van een heel pak. Zodat we met de lunch gemakkelijk alleen haar jas hoefden uit te doen. Wat leggings voor er onder. Nog even langs de Decathlon en wat geleende brillen en helm van een vriend en we waren klaar voor vertrek. Zodoende vertrokken wij op een zondag naar Oostenrijk met mijn vader met partner, kids en aanhang en wij met onze kleine meid.

Met opa en oma op vakantie

De laatste keer dat ik met mijn vader op vakantie ging was ik 17 denk ik. Nu zo samen met zijn kleindochter erbij was het een bijzonder weekje. Bijzonder ook omdat het tussen ons allen super goed ging en het daardoor hartstikke gezellig was. De meeste zie ik maar 2 keer per jaar, zo rond de feestdagen. Daarnaast zijn wij de enige met een kleine meid en is onze samengestelde familie vrij bijzonder, waar ik niet verder op in zal gaan. Waardoor ik het wel een beetje spannend vond. Gelukkig is Nikita niet verlegen en was ze superlief voor iedereen. ‘s Ochtends gingen ze skiën, ‘s middags hadden we meestal gezamenlijk lunch om na Nikita’s middagdutje iets samen te doen zoals onder andere rodelen, wandelen en met de paardenslee weg. Daarna lekker eten.

kim gastbog wintersport met peuter

Het makkelijke met opa en oma op vakantie gaan is dat zij kunnen oppassen als jij even alleen op pad wil. Maar ook neef en nicht hebben haar aardig bezig gehouden in de borreluurtjes.

Skiles voor peuters vanaf drie jaar

Aangezien Nikita nog geen 3 is mag ze officieel nog niet op skiles maar met een nicht die les kan geven erbij heeft ze toch even op ski’s gestaan en vond ze die paar minuten geweldig. Ze was er alleen snel klaar mee, maar praat er nu nog over.

gastblog kim wintersport met peuter

Ook ik en mijn partner hebben 2 uurtjes les van haar gekregen en al zeg ik het zelf ik deed het hartstikke goed. Wie weet neem ik wat lessen en gaan we in de toekomst weer  op wintersport, maar dan wel met hetzelfde clubje. Voor mij heeft het de band tussen iedereen sterker gemaakt en ben ik blij dat we dit gedaan hebben.

Lees verder overGastblog Kim: Op wintersport met een peuter

Traktatie Paperhouse popcorn bootjes

Maak je eigen verjaardagskalender

Ben jij altijd up-to-date met verjaardagen, onthoud je het gewoon goed? Of vergeet jijvjuist verjaardagen. Velen komen er tegenwoordig, volgens mij altijd pas weer, achter dat er iemand jarig is als hij of zij Facebook opent. Het leek mij wel leuk om een keer een verjaardagskalender te maken. Verjaardagskalender zelf goedkoop maken Het maken van […]