Bouwprojecten voor kinderen van Frabble

Elke maand een bouwproject in je brievenbus van Frabble? Dat kan vanaf 1 maart 2022. Dan start Frabble met de verkoop. Wij mochten het al even uitproberen. Samen met mijn zoontje van 8 jaar mochten de we lift bouwen. De reactie toen het klaar was: dit was geweldig, mag ik dit elke maand doen?
Wat is Frabble en hoe werkt het? Ik vertel over hoe wij het bouwproject van de lift hebben ervaren en hoe jij een Frabble Box kunt bestellen.

Hoe vonden wij het bouwen van de Lift?

lift frabble

Ik heb meegekeken en wat meegeholpen met het bouwen van de lift. Het pakketje werd in de brievenbus bezorgd met een uitgebreide handleiding waarin stap voor stap staat hoe je het project bouwt. De houten onderdelen druk je uit de twee houtenplaatjes.

Als eerste hebben we alle onderdelen klaargelegd. Mijn zoontje (8) had meteen door wat de bedoeling was en welke onderdeel waar moest. De enige hulp die hij nodig had, of hulp die hij nu vroeg, was af en toe met het vastklikken. Soms moest je even een beetje wringen om het goed te laten klikken, dat wil je een beetje voorzichtig doen, omdat je het niet wilt breken. Maar naarmate je het wat meer doet, merk je dat je prima kracht kan zetten. Hij had zelf meteen door hoe het allemaal werkte. Hij is gewend om veel met technisch LEGO te bouwen dus hij heeft er zeker wel inzicht voor. De lift ging hem erg makkelijk af, maar daar vond hij het niet minder leuk door. Daarnaast vond hij het resultaat ook erg interessant, een lift die hij echt kan besturen…

lift frabble

Toen de lift af was en de batterijen erin zaten moest hij dan ook direct uitgeprobeerd worden. Het mooie is, het werkt en het werkt perfect. Het is niet slap of instabiel, het is gewoon een mooi houtenliftje, dat uitstekend de minifigs van LEGO naar boven kan tillen. “Jammer dat hij niet groter is en ik niet zelf in kan zitten” was zijn reactie, dat zal een mooi volgend project zijn.

lift frabble

Als ik het mijn zoontje vraag dan zegt hij over Frabble: “Heel gaaf en leuk, ik zou dit wel elke maand in de brievenbus willen”. Of hij het lastig vond? “Nee, makkie!”, dus misschien gaan de volgende keer voor de expertmodus. Hij had zelf wel een kleine tip, hij dacht dat het handig zou zijn als het touw ergens omheen draait op het metalen staafje, in plaats van direct op het gladde metaal zelf bij het optakelen, zodat het wat meer grip heeft. Daarnaast had hij alle punten waar de houtjes in elkaar zijn geklikt nog even ingesmeerd met zilverkleurige glitterlijm, zo lijken het net metalenplaatjes. Hij is van de details, hartstikke leuk.

lift frabble

Ik vind het een heel erg mooi en leuk concept. Het is superleerzaam en nuttig voor jonge kinderen om met techniek en hun handen bezig te zijn. Je leert handleidingen gebruiken, je leert hoe de techniek werkt van het takelen van het liftje en je bent lekker aan het knutselen. Net als een Wild van Freek of Donald Duck kun je hier een abonnement opnemen, origineel en boeiend! Ik ben erg enthousiast over Frabble en heel benieuwd naar de andere bouwwerken.

Wat is Frabble en de Frabblebox?

frabble box

Frabble is een bedrijf dat zich specialiseert in STEM speelgoed, bedacht door docenten in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Frabblebox is een abonnement op een bouwproject. Iedere maand ontvang je een bouwproject dat bij jouw leeftijd en bouwexpertise past in de brievenbus.

Er zijn 3 type boxen:

Beginner Box

Voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar is de Beginner Box. In de box zitten alle houten onderdelen en lijm (voor het geval iets niet stevig genoeg blijft zitten bij het klikken).
Ik zie in de eerste Frabble box een huisje en het liftje dat wij hebben gebouwd. Bij de lift hebben wij geen lijm hoeven gebruiken (het huisje hebben wij niet gehad bij het testen).

Gevorderde Box

De gevorderde box is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Alles leren over zonne-energie door het gewoon te bouwen en te leren. Laat ze zichzelf uitdagen. Geschikt voor kinderen die meer uitdaging zoeken.

Expert Box

Ben jij al heel ervaren met bouwen, dan kom je bij de expert box uit. Voor de echte handige Harry’s. Complexe bouwwerken waar je je koppie erbij moet houden. Focus en creëer prachtige ontwerpen.

Wil jij het bestellen dat kan op de website van Frabble.

lift zelf gebouwd

Korting Frabble

Krijg een kortingscode voor Frabble voor 20% korting. Schrijf je in op hun website voor een pre sale offer en krijg voor 1 maart 20% kortingscode. Code wordt verzonden op 28 februari, meld je dus gauw aan.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *