Nintendo Switch spellen 2021

Ben je op zoek naar de leukste spellen voor de Nintendo Switch? Ik hield vorig jaar al een overzicht bij van de Nintendo Switch spellen 2020. Ik houd hier een overzicht bij van de leukste nieuwe releases van 2021. Hierbij zie je met name spullen voor de leeftijdscategorie vanaf 3 jaar en vanaf 7 jaar volgens Het PEGI-leeftijdsclassificatiesysteem. Hieronder leg ik uit hoe dat systeem werkt. In het kort is het de minimale leeftijd per spel waarvoor het spel geschikt is, dus een soort van kijkwijzer voor de spelcomputer.

Onderaan vind je een overzicht met het laatste Nintendo Nieuws.

Gigantosaurus nintendo switch

PEGI 3 spellen Nintendo Switch

New Pokémon Snap – PEGI 3

Release datum: 30 april 2021
Maak je klaar voor New Pokémon Snap, een gloednieuw avontuur voor de Nintendo Switch dat gebaseerd is op het klassieke Pokémon Snap voor de Nintendo 64. In New Pokémon Snap verken je woestijnen, jungles en nog veel meer terwijl je Pokémon fotografeert en tot nu toe onbekende gedragingen van Pokémon waarneemt.

 • Verken prachtige eilanden
 • Ontdek allerlei wilde Pokémon
 • Neem schitterende foto’s van pokémon
 • Maak je pokémon photodex compleet

Just Dance 2021 – PEGI 3

Just Dance 2021

Het favoriete spel van heel veel kinderen is toch wel Just Dance. Elk jaar komt er weer een nieuwe editie uit en nu is Just Dance 2021 aan de beurt. 

Welke nummers staan er op Just Dance 2021?

Dans op 40 nieuwe monsterhits en op meer dan 600 extra nummers via Just Dance Unlimited. Van gloednieuwe hits zoals ‘Señorita‘ van Shawn Mendes & Camila Cabello, ‘Don’t Start Now’ van Dua Lipa en ‘Blinding Lights’ van The Weeknd, tot familiefavorieten zoals ‘Dans van de Farao’ van K3.

 • ‘Señorita’ van Shawn Mendes & Camila Cabello
 • ‘Dance Monkey’ van Tones And I
 • ‘Que Tire Pa Lante’ van Daddy Yankee
 • ‘Don’t Start Now’ van Dua Lipa
 • ‘Temperature’ van Sean Paul
 • ‘Feel Special’ van TWICE
 • ‘Juice’ van Lizzo
 • ‘All the good girls go to hell’ van Billie Eilish
 • ‘In The Navy’ van The Sunlight Shakers
 • ‘Zenit’ van ONUKA
 • Heat Seeker’ van DREAMERS
 • En nog veel meer…

Als kers op de taart voegt Just Dance 2021 dit jaar het gloednieuwe nummer ‘Dans van de Farao’ van K3 toe aan de lijst van nummers om op te dansen. Het nummer ‘Dans van de Farao’ van K3 is niet alleen volledig nieuw, maar het is ook de titelsong van de nieuwe, gelijknamige bioscoopfilm van K3, die vanaf 16 december draait in bioscopen in zowel Nederland als Vlaanderen. De implementatie van ‘Dans van de Farao’ volgt na het succes van het allereerste lokale nummer ‘10.000 luchtballonnen’ van K3 in Just Dance 2020.

Spirit Lucky’s Grote Avontuur – PEGI 3

Verwacht in de zomer 2021: Spirit Lucky’s Grote Avontuur

BANDAI NAMCO Entertainment Europe, Outright Games, Universal Games en Digital Platforms zijn verheugd om de aanstaande release van DreamWorks Spirit Lucky’s Grote Avontuur te onthullen, de allereerste videogame die zich afspeelt in de avontuurlijke wereld van DreamWorks Animation’s bekroonde Spirit-franchise. De nieuwe videogame wordt in de zomer van 2021 uitgebracht op Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc.

YouTube trailer

Geïnspireerd door de komende DreamWorks Animation-speelfilm, Spirit Ongetemd, biedt deze nieuwe open-world actie-avonturengame spelers de kans om op een wild avontuur te gaan en de wonderen van de frontier te ontdekken met Lucky en haar geliefde wilde mustang, Spirit. Dit originele verhaal viert thema’s als avontuur, vriendschap en de speciale band tussen een meisje en haar paard, terwijl Lucky samenwerkt met beste vrienden, Abigail en Pru, om aan een leuke zoektocht naar verborgen schatten in Miradero te beginnen.

PEGI 7 spellen Nintendo Switch

Mario 3D World + Bowser’s Fury – PEGI 7

Ga met Mario, Luigi, Peach en Toad op avontuur om Sprixieland te redden in Super Mario 3D World + Bowser’s Fury voor de Nintendo Switch! Red de Sprixie-prinses en haar volgers in je eentje of met maximaal drie andere spelers in deze uitgebreide versie van Super Mario 3D World.

In het gloednieuwe bonusavontuur Bowser’s Fury moet je alleen of met een vriend Bowser Jr. helpen om zijn vader weer normaal te laten worden.

Ga op zoek naar de kattenzonnen in Boswers’Fury. En Bowser die nog groter en sterker is dan Mario hem ooit heeft meegemaakt moet worden verslagen. Verzamel alle kattenzonnen in het 3D spel. Je reist door de verschillende werelden, met je karakter naar keuze Mario, Luigi, Toad en Peach. Megatof spel voor jong en oud!

Nieuwe amiibo

Wat zijn amiibo?

Amiibo kan je gebruiken bij de Nintendo Switch spellen, het zijn interactieve figuurtjes en kaarten die je in de games gebruikt. In elk game doen de Amiibo iets anders, bijvoorbeeld toegang geven tot wapens of opties. Maar het kan ook je spel krachitger maken, zodat je een echte tegenstander van formaat wordt.

Een Amiibo kan een figuurtje zijn of een kaart, maar het werkt hetzelfde. Je kan hem scannen tijdens het spelen.

De amiibo van Kat-Mario en Kat-Peach als duopakket (apart verkrijgbaar) worden in februari 2021 uitgebracht, tegelijkertijd als Super Mario 3D World + Bowser’s Fury.

Het PEGI-leeftijdsclassificatiesysteem

Nintendo of Europe GmbH is lid van de ISFE, de Interactive Software Federation of Europe. Dit betekent dat alle spellen die in Nederland en België door Nintendo worden uitgegeven onderworpen worden aan een vrijwillige keuring volgens het PEGI-leeftijdsclassificatiesysteem. PEGI staat voor Pan European Games Information.

Het PEGI-systeem is opgericht in 2003 om Europese ouders te helpen goedgeïnformeerde beslissingen te nemen over het kopen van interactieve spellen en ervoor te zorgen dat minderjarigen niet worden blootgesteld aan spellen die ongeschikt zijn voor hun leeftijdsgroep. Het initiatief wordt ondersteund door grote spelsysteemfabrikanten zoals Nintendo, maar ook door Europese uitgevers en ontwikkelaars van interactieve spellen.

Onderverdeeld in PEGI: 3, 7, 12, 16 en 18.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *