Dierentuin: Burgers’ Zoo Arnhem

Een echte eropuit tip voor ouders met jonge kinderen is Dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem. Een geweldig leuke dierentuin met een compleet vernieuwde speeltuin. Daarnaast is het ideaal dat ze zoveel binnenruimtes hebben, waardoor je ook met slecht weer een heerlijk dagje kan hebben.

Burgers Bush

Burgers Zoo bush

Mijn favoriete plek in deze dierentuin is, de heerlijk warme, bush. Je waant je echt in de jungle, in deze geweldig overdekte bush-hal. Via zandpaadjes en langs riviertjes loop je langs exotische vogels en onder de waterval door. Over een boomstam in het water en ook aan de achterkant van de waterval, als je goed zoekt vind je de krokodil en voor het vinden van schildpadden hoef je niet echt je best te doen.

In de Bush bevindt zich een restaurant, met een terras in de jungle. Schuil voor de grote druppels onder de parasols en laat je brood niet van je bord eten, door de vogels.

Vanuit de bush kun je naar de Ocean (het zee aquarium), de Desert (de woestijn) of de Safari. Wij kozen eerst de Ocean.

Ocean

Burgers Zoo Ocean

In de Ocean loop je steeds een niveautje lager, tot je midden in de diepe zee bent. Je begint met het rif, dan komen de kleine visjes: Nemo en Dory natuurlijk. Dan ga je steeds dieper, de vissen worden groter en je komt ook bij de haaien. Momenteel wordt er geklust in de Ocean bij de haaien. Dus het grote aquarium was niet helemaal te bekijken. Toch zagen we een hoop haaien, langs het gezonken schip.

Op het eind loop je door de tunnel van glas, boven je langs gaan de pijlstaartroggen, met hun grappige gezichten. Het lijken net mensen als je ze boven je langs ziet zwemmen en hun onderkant kan bekijken.

Desert

Burgers Zoo Desert woestijndieren

In de Woestijn zijn Pekari’s, daar loopt je direct tegenaan als je via de Bush naar de Desert loopt. Overigens, is dat niet helemaal waar, je loopt eerst door een gang van grotten. Langs fossielen en vleermuizen, ook is er een leuk padje voor kinderen, over een bruggetje tussen de rotsen door. Vind jij de weg?

Dan kom je bij de pakari’s in de woestijnhal. Dit zijn een soort stekelvarkentjes, die daar lekker rondscharrelen. Ook zie je schapen, vogels en vooral heel veel cactussen tussen de rotsen en een aantal gieren. Het is ook hier heerlijk warm en vergeet ook niet tussen je vingers door naar de slangen en vogelspinnen te kijken.

Mangrove

Burgers Zoo Mangrove baby zeekoe

In de mangrove was het feest. Er was een zeekoe kalfje geboren. Trots zwom mama met haar kalfje langs het raam van het aquarium. Superleuk om dit te zien, je zag ook dat er veel mensen voor het Zeekoe kalfje waren gekomen en dat je ze zo dichtbij kan bekijken is ook wel heel gaaf. Het kalfje was overigens echt heel klein, ik dacht dat hij groter zou zijn, dus wel heel bijzonder om te zien.

In de mangrove kijk je verder sowieso je ogen uit als je de geweldig grote vlinders ziet. Heel leuk ook dat je de coconnetje en rupsje ook kunt zien. Je ziet de eitjes op de blaadjes liggen en de vlinders landen ook nog weleens op je schouders of hoofd. Ik heb begrepen dat ze vooral op de kleur blauw graag afkomen. Dus trekt je blauwste outfit aan, als je gaat. Ook vind je er krabbetjes en kwallen. De mangrove is redelijk nieuw en je ziet het al hard groeien. Benieuwd hoe dat er over 5 jaar uitziet!

Speeltuin en restaurant

Burgers Zoo Speeltuin

De grote buitenspeeltuin is helemaal vernieuwd. Helaas is mijn foto van de speeltuin erg donker geworden (dus we moeten nog een keer terug, voor een beter ;)). De speeltuin was geweldig, want er zijn echt enorm veel speeltoestellen, die allemaal in elkaar doorlopen. De ene toren na de andere toren kun je beklimmen via touwbruggen. We hebben meer dan een uur bij de speeltuin gezeten. Kopje koffie en thee erbij, en later voor de kinderen nog ijsjes. Het grote restaurant zit aan de speeltuin, dus je kan er prima lunchen en snacken.

Aan de andere kant van het restaurant is ook nog een heel leuke binnenspeeltuin. Dus mocht het buiten vies zijn, dan kunnen de kinderen zich binnen ontzettend goed vermaken.

Safari

Burgers Zoo Safari

Wijn zijn via de bush naar de Ocean gegaan en naar de Desert. Maar via de Bush kom je ook bij de Safari uit. De safari is een wandelroute langs de geweldige grote dieren. Van cheeta’s en leeuwen tot zebra’s en giraffen. Ze hebben een heel groot terrein waar neushoorns, zebra’s, gnoes, giraffen en nog meer dieren leven. Via een loopbrug kun je mooi over het hele terrein uitkijken.

Dieren

Burgers Zoo olifanten

Natuurlijk zijn er ook olifanten en veel vogels in deze dierentuin. Olifanten zijn altijd een succes bij kinderen. De olifanten in Burgers Zoo zijn er maar twee, het zijn Aziatische olifanten. En zijn hoogbejaard. De olifanten in Burgers’ Zoo zitten in een soort bejaardenhuis, hier. Ze zijn beiden in de jaren ’60 geboren. Het ene vrouwtje leeft al heel lang in Burgers’ Zoo. Het andere vrouwtje is er in 2007 komen wonen. Doordat ze wat ouderdomskwaaltjes hebben, moeten ze wat meer rekken en strekken. Om die reden hangen de verzorgers hun eten hoog op. Dan moeten ze wel uitrekken; bejaardengymnastiek.

Burgers Zoo olifanten bejaardenhuis

De stokstaartjes zag ik deze keer niet. Maar er wordt ook nog verbouwd, dus daar kan dat aan hebben gelegen. Ook had ik trouwens laatst ergens gelezen dat de stokstaartjes zich een weg aan het uitgraven waren uit hun verblijf, maar of dat in Burgers’ Zoo was, dat weet ik niet zeker meer.

Parkeren en entree

Het parkeerterrein van de dierentuin is heel groot en direct aan het park gelegen. Het parkeren kost € 6 voor een dag.

Een entreekaartje kost 23,50 euro voor volwassenen.
Kinderen betalen 20,50 euro.

Online bestel je kaartjes met korting voor Burgers’ Zoo. Je hebt dan 1 euro korting per kaartje. Als je een kaartje online koopt is deze een jaar geldig, staat er op de website. Momenteel tot en met 31 maart 2019.

Voor kinderen van 0 tot en met 3 jaar is Burgers’ Zoo nog gratis!


Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Dierentuin Arnhem: Burgers' Zoo
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Dierentuin: Burgers’ Zoo Arnhem

    Maaike

    (9 april 2019 - 22:41)

    Wat is de speeltuin mooi geworden hè! En toffe dierentuin, gaan er ook graag heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *