Je huid jong houden? Zo doe je dat!

Het liefst houden we onze huid natuurlijk altijd jong, zodat je altijd van een mooie, stralende huid kunt genieten. Echter kan je op een bepaalde leeftijd natuurlijk wel te maken krijgen met tekenen van huidveroudering. Er zijn een aantal dingen die jou hierbij erbij kunnen helpen om dit zo lang mogelijk tegen te gaan. Benieuwd hoe jij je huid zo lang mogelijk jong kunt houden? Wij zetten hieronder op een rij hoe je dit kunt doen, dus lees snel verder!

Bescherm je huid tegen de zon

zonnebrand

De zon speelt een grote rol bij het versnellen van huidveroudering. Het is daarom van belang dat je jezelf hier goed tegen beschermd. Hoewel het natuurlijk fijn is om lang in het zonnetje te zitten, is het verstandig om dit ook weer niet te vaak doen. En als je het wel doet, zorg dan dat je jezelf hebt ingesmeerd met een goede zonnebrandcrème. Hierdoor is jouw huid beter beschermd tegen UV-stralen.

Niet roken

Als je jouw huid graag jong wilt houden, is het ook een aanrader om niet te roken. Als je wel rookt, krijg je namelijk sneller rimpels en een slappe huid. Als je momenteel rookt en graag zo lang mogelijk wilt genieten van een mooie jonge huid, dan is het dus verstandig om niet meer te roken.

Minder alcohol drinken

Ook alcohol is een boosdoener in het versnellen van huidveroudering. Daarom is het een goede tip om minder alcohol te drinken. Door veel alcohol te drinken zal de huid sneller uitdrogen, waardoor de kans op beschadiging ook groter wordt. Hierdoor kan het lijken alsof je er sneller ouder uitziet, wat je natuurlijk moet zien te voorkomen als je graag een jonge huid wilt houden. Drink dus met mate!

Verzorg je huid goed

Je huid jong houden kun je doen door je huid goed te verzorgen. Hier komen huidverzorgingsproducten goed bij van pas. Deze producten kunnen jou er namelijk bij helpen om goed voor de huid te zorgen. Er zijn genoeg huidverzorgingsproducten tegen huidveroudering op de markt en het is zeker de moeite waard om hier gebruik van te maken. Een huidverzorgingsproduct waar je aan zou kunnen denken, is bijvoorbeeld retinol. Wat is retinol? Is dan natuurlijk goed om te weten. Naast retinol zijn er nog meer andere producten die jou kunnen helpen met het jong houden van de huid. Je zou hierbij bijvoorbeeld ook kunnen denken aan het serum bakuchiol.

Gezond eten

Om je huid zo lang mogelijk mooi te houden, is het ook van belang dat je gezond blijft eten. Als je slecht eet, zie je dit namelijk al snel terug in je huid. Daarom is het goed om gezond en gevarieerd te blijven eten. Eet in ieder geval genoeg groenten en fruit, want dit draagt bij aan een gezonde voeding.

Deze dingen hierboven kunnen jou erbij helpen om de huid jong te houden. En dit is fijn, want zo kun je langer genieten van een mooie huid en die rimpels en andere tekenen van huidveroudering zo lang mogelijk tegenhouden!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *