Must-haves: Louis Widmer voor droge huid

Verzorging van je huid is belangrijk. Terwijl je dagen druk zijn, et je werk, het huis, de kinderen, of wat je ook bezighoudt, is het belangrijk aandacht te hebben voor jezelf. Het gebruik van fijne verzorgingsproducten kan een groot verschil maken in hoe je je dag start. Na het douchen voelt mijn huid altijd erg droog, dus is een serum en gezichtcrème voor mij belangrijk om mijn dag fris te beginnen. Ik gebruik eigenlijk altijd een dagcrème met een UV bescherming erin. Met de zonnige dagen van afgelopen weken is dat extra belangrijk. Ik heb drie producten getest van Louis Widmer. In het verleden testte ik al een de Baby pure-lijn met verzorgingsproducten voor baby’s van dit merk. Nu probeer ik ze voor mijzelf uit.
Wat ik heel erg prettig vind, is dat je de producten kan uitkiezen met een webtool waarbij je je huidtype en huidverzorgingsroutine selecteert en zodoende de juiste producten kunt kiezen, die bij jouw huidtype passen.

louis widmer reiniging

Jouw huidverzorgingsroutine van Louis Widmer

Met deze handige tool kun jij je huidverzorgingsroutine samenstellen. Kies voor het verzorgingsroutine reinigen, of gezichtsverzorging of lichaamsverzorging, waarvoor je producten wilt uit kiezen. Vervolgens selecteer je jouw huid, hier selecteer je je huidtype. Bijvoorbeeld een droge huid, een rijpe huid een jonge huid of een normale huid. Op basis daarvan komen de juiste producten naar voren. Zo wil ik altijd producten voor een droge huid, in een oogopslag zie je dan welke lijn met producten van Louis Widmer het beste passen.

Verzorgingsproducten droge huid Louis Widmer

Lippenbalsem Remederm Dry Skin

Elk jaar in de winter merk ik dat er een periode is dat mijn lippen heel schraal worden. Een simpele labello of vaseline ofzo zet daarbij geen zoden aan de dijk. Het liefst gebruik ik iets van een olie die zorgt dat je lippen niet gaan barsten. Het is altijd een enorm vervelend gevoel als je lippen stuk gaan van de wind en koud. Dit jaar vond ik het erger dan ooit. De skivakantie met veel zon en kou was ook niet bevordelijk voor mijn lippen. Dus ik was blij dat ik de lippenbalsem Remederm Dry Skin kon proberen.

 • Intensieve verzorging voor droge en gesprongen lippen
 • Karitéboter en zuiver plantaardige oliën verzachten en hervetten de huid
 • Geeft de lippen een subtiele glans
 • Zonder kleurstoffen
 • Voor verzorgde, zachte lippen

Actieve ingrediënten

 • Vitamine A
 • Karitéboter
 • Panthenol
 • Vitamine E
 • Bisabolol
 • Jojobaolie
 • Squalan
 • Cardamine
 • Ricinusolie

Deze lippenbalsem hoef je niet de hele dag door op te smeren, maar werkt echt een paar uur achter elkaar. Het is niet vet en het droogt de lippen ook niet uit. Behalve dat het hydrateert en verzacht geeft het ook een lipgloss glans. Ik vind het heel fijn en had het ook bij mij met de wintersport. Ideaal zo’n klein formaat, 15 ml, voor je in je jaszak. Dit is echt zo’n product wat je altijd in je jas of tas wilt hebben.

Gezichtscrème Remederm Dry Skin UV 20

Louis widmer creme uv20

Mijn gezichtscreme is voor de droge of zeer droge huid, wat voor mij perfect is. Juist bij een droge huid is een dagcreme die hydrateert en verzorgt erg belangrijk. Je krijgt sneller tekenen van veroudering, rimpeltjes zijn snel zichtbaar in een droge huid. De dagcreme is vrij stevig, je hebt maar weinig nodigt en brengt heel makkelijk. Hij ruikt heerlijk en trekt snel in. Een potje is ideaal, dat vind ik toch het makkelijkst smeren.

 • Voor de droge, zeer droge huid of bij atopisch eczeem
 • Met beschermingsfactor UV 20
 • Beschermt en voedt de huid intens
 • Verzorgt en hydrateert
 • Dringt tot diep in de huidlagen
 • Voorziet de huid van verfijnde actieve bestanddelen
 • Bevordert de microcirculatie en normaliseert de verhoorning
 • UVA- en UVB-filters beschermen de huid langdurig tegen vroegtijdige huidveroudering en tegen schadelijke invloeden van buitenaf
 • Werkt hervettend
 • Versterkt de huidbarrière

Actieve ingrediënten

 • UVA- en UVB-filters
 • Breedspectrumfilter
 • Zinkoxide
 • Vitamine A
 • Vitamine E
 • Panthenol
 • Ureum
 • Biostimulatorencomplex

Oogmake-up reiniging (waterproof)

Oogmakeup remover louis widmer

Behalve creme smeren, is het verwijderen van make-up en vuil van je huid belangrijk. Voor het slapengaan en voor het aanbrengen van mijn dagcreme maak ik altijd mijn huid schoon. De Oogmakeup reiniging van Louis Widmer is ook geschikt voor mensen met gevoelige ogen. Aangezien ik harde lenzen draag, vind ik dit heel belangrijk en prettig.

 • Verwijdert waterproof make-up mild, maar doeltreffend
 • Non oily
 • Zonder kleurstof en zonder parfum
 • Verzorgt en beschermt
 • Verbetert de vochtretentie in de huid
 • Beschermt tegen huidirritaties
 • Verzacht en verzorgt de huid
 • Ook ideaal voor mensen met gevoelige ogen en contactlenzen

Na gebruik voelt je huid heerlijk zacht en schoon. Ik vind het heel fijn om daarna nog een nachtcrème aan te brengen voor het slapen, of ’s morgens start ik na het reinigen juist met mijn huidverzorgingsroutine. Eerst een serum, daarna een dagcreme, een oogcreme en natuurlijk de lippenbalsem.

Moederdag 2022

Op zondag 8 mei is het Moederdag, dit is ook een heerlijke cadeautip voor jouw moeder, vrouw, zus, dochter.


mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *