Totum Loom I Do – armbandjes maken

Waarschijnlijk zie je ze regelmatig, de armbandjes gemaakt van gekleurde elastiekjes en wellicht maakte je ze vroeger ook zelf wel. Knutselen is perfect vermaak bij wat minder mooi weer, maar de loomset is juist ook een uitstekend idee om mee te nemen als je op vakantie gaat. Sommige kinderen kunnen het zelfs perfect op de achterbank van de auto tijdens een lange saaie autoreis. Knutselen is goed voor kinderen, goed voor het ontwikkelen van de fijne motoriek maar ook voor het brein. Daarnaast werkt het heerlijk ontspannend, ik ga graag op een zondagochtend met de kinderen aan tafel zitten en knutsel met ze waar ze zin in hebben. Wat kinderen ook heel leuk vinden is om armbandjes voor anderen te maken, bijvoorbeeld voor opa’s en oma’s, maar ook om te verkopen. Leuk om daar een goeddoel aan te koppelen. Zo leren ze de waarde van geld en kunnen ze dit doorgeven aan een goeddoel dat ze zelf mogen kiezen. Of natuurlijk voor hun eigen spaarpotje om weer nieuwe loom elastiekjes te kopen.

totum loom armbandjes maken

Wat is Loomen?

Loomen bestaat al heel lang, maar het blijft leuk. Met kleine gekleurde elastiekjes maak je de mooiste armbandjes. Loomen kan je prima met je vingers doen, of met twee potloden of stokjes. Maar er zijn ook heel handige Loom apparaatjes voor, die het je nog makkelijker maken.

totum loom armbandjes maken

Totum Loom I do

De Loom I Do set van Totum bevat handig loom-gereedschap, waaronder een haaknaald en rekje, 20 s-sluitingen, 725 loombandjes en diverse gekleurde kraaltjes. Het pakket is alleen al prachtig kleurrijk en een super leuk verjaardagscadeau voor kleine loomers vnaaf ongeveer 6 jaar. Jongere kinderen vinden het vaak nog lastig om te loomen, maar als de fijne motoriek wat verder ontwikkeld is en ze hebben het eenmaal onder de knie dan produceren ze armbandjes als een fabriek.

totum loom armbandjes maken

Ik vind de ze set heel compleet en heel erg leuk om cadeau te geven op een kinderverjaardag. Het is best wel op meiden gericht, maar ik heb gemerkt dat de jongens heel graag meedoen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *