Veilig buiten in de zon

Persbericht- Huidkanker is in Nederland veruit de meest voorkomende vorm van kanker. Een waar weinig tot geen aandacht voor is omdat het niet direct een fatale afloop heeft. Toch komen er elk jaar 65.000 mensen met huidkanker bij. Dat zijn elk half uur twee elftallen. Terwijl deze vorm van kanker te voorkomen is! Simpelweg door je huid te beschermen tegen zonschade. De Stichting Veilig buiten in de zon heeft de handschoen opgepakt om huidkanker in Nederland terug te dringen.

Zon

Buiten zijn is heerlijk. Geef de gemiddelde Nederlander een dag zonder regendruppels en we zijn buiten. Aan het sporten, aan het ontspannend of aan het werk. Helaas is het een stuk minder vanzelfsprekend om je steeds als je naar buiten gaat je te beschermen tegen de zon. En de zon, zelfs op dagen dat de zonkracht laag is, vindt elk bloot stukje van jouw huid. En kan daarmee zonschade veroorzaken. 

De Stichting Veilig Buiten in de Zon heeft als doelstelling om via fondsenwerving, donaties en inzamelingsacties minimaal 10.000 buitenplaatsen in Nederland zoals speeltuinen, scholen, sportclubs, kinderdagverblijven en bouwterreinen te voorzien van gratis beschikbare zonnebrand in geautomatiseerde dispensers. Zodat iedereen altijd, overal beschikking heeft over zonnebrand en zichzelf kan beschermen. Hiermee wil de stichting het aantal patiënten met huidkanker op langer termijn aanzienlijk terugdringen.

Jongetje klimt op dispenser
Afbeelding: Stichting Veilig buiten in de zon

Kinderen

De campagne “nu smeren voor later” richt zich in eerste instantie op alle buitenplaatsen in Nederland waar jonge kinderen komen. Want juist bij de jonge huid kan blootstelling of verbranding blijvende schade tot gevolg hebben. De huid vernieuwt en herstelt zich iedere maand, maar zonschade door verbranding of overdaad aan UV wordt permanent in het systeem opgeslagen. Wanneer een kind verbrandt, draagt het die schade het hele verdere leven met zich mee. Deze schade vergroot de kans op het krijgen van huidkanker. Daarom wil de Stichting scholen, kinderdagverblijven, buiten speel- en sportplaatsen voorzien van dispensers met zonnebrand. Zo kan ieder kind altijd en overal ingesmeerd worden en wordt je huid beschermen tegen zonschade net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen.

Dispenser

De duurzame dispenser van de Stichting Veilig buiten in de zon is gemakkelijk te bevestigen aan een muur, plaat, paal en zelfs in een bus, bouwterrein of buitenplaats. Hij sprayt touch free, heeft een capaciteit van 1 liter zonbescherming en meldt zich automatisch via email als het apparaat bijgevuld of opgeladen moet worden. Voor aanvragen van dispensers of meer informatie, gaat u naar de website van de stichting: www.veiligbuitenindezon.nl

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *