Voedingskussen kopen! Is het wel nodig?

Een vraag die wij op zwangerwat.nu vraag krijgen is of een voedingskussen wel nodig is voor de zwangerschap.

Uit ons ervaring is het antwoord een dikke… JA!

Als we de moeders vragen die na het lezen van ons artikel omtrent voedingskussens, een kussen hebben aangeschaft. Of ze wel tevreden waren over hun aankoop. Blijkt duidelijk dat alle ouders er erg tevreden over zijn geweest.

De reden hiervoor is best logisch. Vroeger had je een voedingskussen en een aparte zwangerschapskussen. Maar de moderne variant van deze kussen is zodanig gemaakt dat het beiden functies kan uitvoeren. Dit betekent twee dingen:

Je hoeft niet twee aparte producten te kopen als ouder en bespaart dus over het algemeen geld. Laten we eerlijk zijn niemand wil extra uitgeven als dat niet nodig is. Je hebt een product die heel erg lang meegaat! Vanaf zwangerschap tot na het baby geboren is.

Nou is het zeker waar dat deze kussen alleen maar dient als een extra hulpmiddel. In andere woorden, het zorgt er alleen voor dat je wat comfortabeler je zwangerschap door kunt komen. Omdat een voedingskussen ervoor zorgt dat je lichaam een natuurlijke houding aanneemt tijdens het slapen. Hiermee verminder je de last en klachten die vaak ontstaan tijdens je zwangerschap. Je kan hierbij denken aan je heupen, rug en natuurlijk ook je buik. Heb je last van maagzuur in tijdens het slapen? Dat is ook vaak een teken dat je lichaam niet de nodige ondersteuning heeft in bed. Ook in dat geval is een kussen ter ondersteuning aan te raden.

Maar ook na je zwangerschap zal de kussen nog in gebruik blijven! Zoals de naam al impliceert wordt de kussen gebruikt tijdens de borstvoeding van je baby. De voedingskussen dient hiervoor twee functies. Ten eerste zorgt het ervoor dat je niet de hele tijd de baby hoeft te tillen, de kussen wordt gebruikt voor extra hoogte. Ten tweede helpt de voedingskussen de baby in de correcte houding te zetten voor een ideale borstvoeding. Nou is het ook gewoon mogelijk om zonder een voedingskussen je baby borstvoeding te geven. Vergeet niet dat ouderschap al moeilijk genoeg is zonder extra hulp. Elk aspirant ouder zal je vertellen dat je alle kleine beetje hulp moet nemen die je krijgen kan. Er zijn vele producten die voor en na je zwangerschap optioneel zijn zoals een flessenwarmer. Toch zal elk zo’n product je veel hoofdpijn of tijd besparen. Tijd je beter kunt besteden aan je kind of aan rust die je heel waarschijnlijk zwaar nodig zal hebben!

Kortom, hoewel het kopen van een voedingskussen geen verplichting is raden wij het elke toekomstige moeder wel aan om aan te schaffen!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Voedingskussen kopen! Is het wel nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *