Winactie: Fun in the Sun (goodiebag)

Win: Fun in the sun goodie bag: Bestaande uit Zonnebrand van Drs Leenarts, UV-Fashions pakje (geef geslacht en maat door), Boekje ‘Dikkie Dik en de smeerpoes’.
De winnaar is Kristel D.! GEFELICITEERD. Stuur gauw een mailtje naar info @ mamas-mind.nl
Hoe: Laat hieronder in een reactie achter hoe jij je kind(eren) goed beschermt tegen de zon.

Fun in the sun

Het is zomer! Ben je al weggeweest? Misschien blijf je in Nederland of ga je op vakantie naar het buitenland. De kinderen staan te springen om lekker buiten te spelen. Hoewel de zomer nu even ver te zoeken leek is het vast gauw weer tijd voor zwembadjes in de tuin. Het is belangrijk om ze goed te beschermen tegen de zon. Helaas kan dat nog wel eens een flinke strijd opleveren. Kids zitten daar namelijk helemáál niet op te wachten. Ze hebben het geduld niet om stil te staan, willen geen plakkerigheid op hun lijf en vinden het allemaal gedoe.

uv-fashion uvpakje fun in the sun

Stichting Melanoom

Op dat gegeven baseerde Stichting Melanoom de nieuwste campagnevideo ‘Fun in the Sun’. zie je de struggles van de ouders, maar je ziet ook waarom zonbescherming zo belangrijk is. De celdeling bij kinderen en jongeren gaat namelijk veel sneller dan bij ouderen. Zo snel, dat bij zonverbranding de beschadigde huidcellen niet kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen. Dit zorgt voor een verdubbeling van de kans op melanoom op latere leeftijd. Dus bescherming is echt noodzakelijk! En daarna… kunnen ze optimaal buiten spelen en is het tijd voor Fun in the Sun!

Aan het eind van de video wordt de kijker doorverwezen naar de site van Stichting Melanoom voor meer tips om zonbescherming makkelijker en leuker te maken. Ook nieuwsgierig, check ze hier: www.stichtingmelanoom.nl.

Ouders moeten hun kinderen beter beschermen tegen de zon, Stichting Melanoom startte daarom bewustwordingscampagne #funinthesun . Doe je mee met deze winactie, dat is jouw eerste aanzet om de actie te steunen? Het zou te gek zijn als je je deelname wil delen op social media met #funinthesun #mamasmind!

Facts en goede tips:

  • Wist jij dat een wit T-shirt maar beschermingsfactor 10 heeft? Zeker nog insmeren met minimaal factor 30 dus.
  • Wist jij dat zonverbranding bij jonge kinderen de kans op huidkanker op latere leeftijd verdubbelt? De celdeling gaat bij jongeren veel sneller dan bij ouderen. Door zonverbranding en de snelle celdeling wordt de kans op melanoom groter.

Fun in the sun insmeertips

Volg @onmamasmind op Twitter, Instagram @mamasmind en Facebook /mamasmind

 

Deel deze blog van What's on mama's mind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *