Winactie: Fun in the Sun (goodiebag)

Win: Fun in the sun goodie bag: Bestaande uit Zonnebrand van Drs Leenarts, UV-Fashions pakje (geef geslacht en maat door), Boekje ‘Dikkie Dik en de smeerpoes’.
De winnaar is Kristel D.! GEFELICITEERD. Stuur gauw een mailtje naar info @ mamas-mind.nl
Hoe: Laat hieronder in een reactie achter hoe jij je kind(eren) goed beschermt tegen de zon.

Fun in the sun

Het is zomer! Ben je al weggeweest? Misschien blijf je in Nederland of ga je op vakantie naar het buitenland. De kinderen staan te springen om lekker buiten te spelen. Hoewel de zomer nu even ver te zoeken leek is het vast gauw weer tijd voor zwembadjes in de tuin. Het is belangrijk om ze goed te beschermen tegen de zon. Helaas kan dat nog wel eens een flinke strijd opleveren. Kids zitten daar namelijk helemáál niet op te wachten. Ze hebben het geduld niet om stil te staan, willen geen plakkerigheid op hun lijf en vinden het allemaal gedoe.

uv-fashion uvpakje fun in the sun

Stichting Melanoom

Op dat gegeven baseerde Stichting Melanoom de nieuwste campagnevideo ‘Fun in the Sun’. zie je de struggles van de ouders, maar je ziet ook waarom zonbescherming zo belangrijk is. De celdeling bij kinderen en jongeren gaat namelijk veel sneller dan bij ouderen. Zo snel, dat bij zonverbranding de beschadigde huidcellen niet kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen. Dit zorgt voor een verdubbeling van de kans op melanoom op latere leeftijd. Dus bescherming is echt noodzakelijk! En daarna… kunnen ze optimaal buiten spelen en is het tijd voor Fun in the Sun!

Aan het eind van de video wordt de kijker doorverwezen naar de site van Stichting Melanoom voor meer tips om zonbescherming makkelijker en leuker te maken. Ook nieuwsgierig, check ze hier: www.stichtingmelanoom.nl.

Ouders moeten hun kinderen beter beschermen tegen de zon, Stichting Melanoom startte daarom bewustwordingscampagne #funinthesun . Doe je mee met deze winactie, dat is jouw eerste aanzet om de actie te steunen? Het zou te gek zijn als je je deelname wil delen op social media met #funinthesun #mamasmind!

Facts en goede tips:

 • Wist jij dat een wit T-shirt maar beschermingsfactor 10 heeft? Zeker nog insmeren met minimaal factor 30 dus.
 • Wist jij dat zonverbranding bij jonge kinderen de kans op huidkanker op latere leeftijd verdubbelt? De celdeling gaat bij jongeren veel sneller dan bij ouderen. Door zonverbranding en de snelle celdeling wordt de kans op melanoom groter.

Fun in the sun insmeertips

Volg @onmamasmind op Twitter, Instagram @mamasmind en Facebook /mamasmind

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

46 reacties op “Winactie: Fun in the Sun (goodiebag)

  Irma schot

  (18 augustus 2017 - 08:23)

  Ik doe graag mee! (Voor mijn peutermeisje maat 104)
  Wij zijn met terug van een zonnige vakantie. Ons meisje wordt op vaste momenten ingesmeerd (ritueel) en heeft altijd een uvshirt aan met zwemmen. Voorheen ook altijd een petje. (En tijdens de heetste uren sliep ze nog 😉)

  Marloes

  (17 augustus 2017 - 21:34)

  Zoals de bovenstaande reacties doe ik ook al altijd.
  Ik bedenk ook activiteiten waardoor ze extra beschermd zijn.
  Voorbeelden: modderbad nemen en je helemaal onder kliederen onder de modder daarna met de tuin slang elkaar afspoelen en een heerlijke uitgebreide bad in huis nemen.
  Parasols opzetten en onder elke parasol iets doen qua vermaak waarmee ze een sticker kunnen verdienen.Stickerkaart vol is een ijsco eten onder de grootste parasol.
  Grote idianentent bouwen van takken en lakens en indiaantje spelen in de tent.
  Verder hebben wij een mega grote overkapping bij huis wat ideaal is met regen want alles staat droog etc. In de zomer staan daar dingen zodat ze eigenlijk altijd wel de hele dag onder de enorme overkapping spelen.
  Leg er vaak ook luchtbedden neer en een glijbaan etc en de hele zandbak is overkapt.

  Andrea

  (17 augustus 2017 - 14:19)

  Klinkt misschien een beetje raar maar we smeren niet heel vaak in. Al vroeg in het jaar als de eerste zonnestralen stralen laten we onze huis langzaam wennen aan de zon. Als het warmer word en de ivm straling hoger is zorgen we dat we uit de zon blijven op het heetst van de dag. Als we dan buiten blijven smeer ik zoonlief goed in en ook als we naar het strand gaan of weinig schaduw hebben. Verder zorg ik voor een petje of hoedje met zonnebril eventueel. Als hij in het badje gaat smeer ik hem wel extra goed in en ook als hij er weer uit komt.

  Fan

  (17 augustus 2017 - 13:47)

  Mijn ultra lichte blonde kindjes kleuren maar weinig in de zomer, maar ik doe ook goed mijn best om ze goed tegen de zon te beschermen. Met een baby en een peuter hebben we het geluk nog van het middagslaapje op het moment dat de zon het felste is. In de schaduw houden is lastig met onze twee ontdekkingsreizigers, maar een parasol, UV pak en zonnebrand werken top (hoedjes en zonnebrillen worden afgetrokken) Geen bruine kindjes maar nòg veel belangrijker: geen rode kindjes. Ik heb dr. Leenarts als zonnebrand nog noet gebruikt, ik ben erg te spreken over haar producten en ben erg benieuwd naar deze als zonbescherming.

  Manon

  (17 augustus 2017 - 10:55)

  Bescherming van hoofd en huid, gebruik liever geen zonnebrand die je er zo op spuit.. voor dat je vertrekt al beginnen met smeren, dat moeten we op tijd aan onze kindjes leren.. maar vergeet ook niet die ogen dat ze niet verbranden mogen..
  Geniet van de zon met verstand dan is het ook heel leuk met kleintjes op het strand!

  Lynn Mahieu

  (16 augustus 2017 - 21:27)

  Mijn babytje moet binnen enkele maanden geboren worden maar ik bescherm de kindjes op mijn werk altijd door ze goed in te smeren en ze zo veel mogelijk in de schaduw te laten spelen…

  Merel

  (16 augustus 2017 - 21:03)

  Wij houden onze kleine meid (4,5 maand) momenteel zo veel mogelijk uit het directe zonlicht. Bij felle zon smeren we factor 50 en ze heeft ook een uv hoedje.
  Maar in oktober gaan we naar de zon, zou graag voor deze vakantie dit mooie prijzenpakket winnen. Tzt heeft ze maatje 68.

  Els Black-Stoker

  (16 augustus 2017 - 20:26)

  Lekker vaak insmeren met vichy kids factor 50. Ik kan ze niet uit de zon houden want ze fietsen en rennen gewoon graag, dus meestal ook nog een petje op

  Desiree

  (15 augustus 2017 - 21:27)

  We smeren onze kleine meid van 9 maanden in met factor 50 voor baby’s en ze gaat de deur niet uit zonder hoedje. Die staan haar trouwens heel vrolijk! Via een Chinese website heb ik een extra grote zonnekap gekocht voor op de buggy om schaduw te creëren en voor in het zwembad op vakantie heeft ze een uv pakje en petje.

  Wouter van Heugten

  (15 augustus 2017 - 17:20)

  Eet veel groenten! Dat helpt om een natuurlijke uv barriere op te bouwen ipv met chemische middelen

  Linda Smeets

  (15 augustus 2017 - 16:42)

  Ik smeer onze kleine meid altijd in met een factor 50 zonnebrandcrème die waterproof is. Niet één keer maar meerdere malen per dag.

  Jessica Drost

  (15 augustus 2017 - 14:11)

  Smeren, smeren en nog eens smeren met factor 50 en op het heetst van de dag niet in de zon, maar meestal ligt mijn dochtertje (2 jaar, maat 86) dan toch op bed.
  Wij gaan begin september nog naar spanje, dus deze winactie zou bij ons nog goed van pas komen.

  Jolijn vink

  (15 augustus 2017 - 14:08)

  Een speciale kinderzonnenbril goed in de schaduw een pet op en ook insmeren

  Dionne van der kooij

  (15 augustus 2017 - 11:59)

  Naast speciale uv-shirts smeer ik onze 3 kinderen de hele dag in. Ook hun lippen en oren, die verbranden wat sneller. Ze dragen ook een zonnehoedje of een petje. Want zelf in de schaduw verkleuren ze nog.

  Carmen

  (15 augustus 2017 - 10:04)

  Petje op, parasol mee, insmeren met factor 50, maar vooral heeel veel drinken en waterijsjes eten. Want wie vocht tekort heeft, verbrand vele malen sneller.

  Mijn zoontje weet niet beter of het insmeren hoort in ons dagritme, om het zo gewoon mogelijk te maken voorkom ik later hopelijk een hoop strijd.

  Groetjes Carmen

  Peggy Elizen

  (14 augustus 2017 - 19:39)

  Vergeet de lippen niet in te smeren, die verbranden namelijk net zo makkelijk! Je kunt kiezen voor een lippenbalsem met een UV-filter.

  Anneliese de Waal

  (14 augustus 2017 - 19:10)

  Ik doe heel graag mee voor de kinderen, ik smeer ze altijd goed in, en een petje op.

  Tamara

  (11 augustus 2017 - 19:49)

  Factor 50, tussen 12 en 15 in de schaduw en vaak smeren

  Alicia Hofman

  (9 augustus 2017 - 22:16)

  Ik hou mijn meisjes op de warmste momenten uit de zon en smeer standaard met factor 50!

  Daan

  (9 augustus 2017 - 21:22)

  Veel insmeren. Zorgen dat de kids een tshirtje aan hebben en als het kan ook een petje dragen.

  Evy

  (9 augustus 2017 - 12:37)

  Wij hebben meestal om het uurtje een ‘mooi-maak-momentje’
  Mijn dochter van anderhalf doet altijd moeilijk als we ze wouden insmeren.
  Sinds de papa zei: dat we haar gingen mooi maken zoals een prinses, komt ze er zelf om vragen 😀

  Matanga

  (9 augustus 2017 - 11:08)

  Regelmatig insmeren, lichte kleding aan, vooral in de schaduw spelen en zeker tussen 12 en 15 uur uit de zon.

  Sophia Grootjans

  (8 augustus 2017 - 23:15)

  Goed insmeren. Zorgen voor schaduw in de tuin.

  LIesbeth

  (8 augustus 2017 - 21:27)

  Ik smeer onze baby elke dag in als we naar buiten gaan. Het kan zoooo nsel misgaan!

  Lynn Mahieu

  (8 augustus 2017 - 21:12)

  Om de 2 uur insmeren en proberen de kindjes genoeg in de schaduw te houden.

  Floor verseveldt

  (8 augustus 2017 - 13:47)

  Heel veel smeren.. op het strand of in de tuin parasol opzetten.. hoedje en of zonnebril op.😎

  M. Dijkshoorn

  (8 augustus 2017 - 09:53)

  Smeren, smeren en smeren,
  Mijn zoontje weet inmiddels zelf al dat we het meerdere keren per dag doen
  We zingen een zelf gemaakt liedje erbij en voor je t weer is hij weer klaar en beschermd.

  Iris

  (8 augustus 2017 - 09:07)

  Ik smeer met factor 50 en als we naar het zwembad of strand gaan (nog niet gebeurd dit jaar, grrr), krijgen ze een uv-shirtje aan

  Will

  (7 augustus 2017 - 21:12)

  Mijn kleinkinderen worden altijd goed ingesmeerd als ze bij mij spelen in en bij het zwembad.
  Ik heb een overkapping, waar ze altijd beschermd worden tegen de zon.
  De zandbak en het kinderzithoekje staat altijd in de schaduw van het schuurtje, dus daar worden ze goed beschermd. De Parasol komt er ook nog wel eens aan te pas.
  Zo maar in de zon zitten zal dus nooit gebeuren.
  Graag doe ik mee met deze winactie “Fun in the sun goodiebag”.
  Ik volg je altijd op Bloglovin.

  Nelly

  (7 augustus 2017 - 21:07)

  Altijd met factor 50.

  Marian van Trigt

  (7 augustus 2017 - 20:50)

  Factor 50. meerdere keren smeren UV werende zwemkleding, geheel shirtje met halve mouw, broekje tot de knie.
  Muts/pet op en proberen heetst van de zon er niet in te zitten

  Lyn

  (7 augustus 2017 - 20:39)

  Blijven smeren, pet of hoedje, tshirt en zoveel mogelijk in de schaduw!

  Nancy van Heck

  (7 augustus 2017 - 20:34)

  Factor 50 en een petje

  Bep H

  (7 augustus 2017 - 20:26)

  factor 50 en een zonnehoedje op

  Marlies

  (7 augustus 2017 - 20:15)

  Ik heb 2 rode zonen. En ze verbranden allebei zo verschrikkelijk snel. De jongste (17 mnd, maat 86/92) laat zich nog niet goed insmeren. We doen ons best, maar blijft lastig. Gelukkig snapt de oudste het beter. Een uv pakje zou echt geweldig zijn!

  Petra

  (7 augustus 2017 - 09:49)

  Zelfs de oudste van 16 smeer ik op vakantie nog geregeld zelf in…al weten ze inmiddels zelf ook wel dat het onverstandig is om niet te smeren. Factor 30 is het laagste en als het kan gaat er een pet of hoedje op!!

  Rc de korte

  (5 augustus 2017 - 07:39)

  Spf 50 of 30

  Denise

  (4 augustus 2017 - 22:27)

  Hier in Nederland smeer ik factor 50 meerdere keren per dag als de zon goed schijnt.. ook wil ik graag dat hij een petje op heeft met z’n dunne blonde haartjes maar daar is meneer (1,5) het niet mee eens dus dat is iedere keer een strijd..
  dit jaar voor het eerst op vakantie.. Gran canaria met een sterke zonkracht daar. ik moet zeggen dat ik er een beetje zenuwachtig voor ben of ik hem wel goed genoeg kan beschermen met z’n hele witte huidje.. we gaan het mee maken wellicht komen hier nog mooie tips voorbij

  Simone Vermeulen

  (4 augustus 2017 - 22:27)

  Wat een tof pakket!! Wij beginnen op zonnige dagen al met smeren als de kleine man wakker wordt, lekker op ‘t aankleedkussen, dat herhalen we natuurlijk meerdere keren per dag tussen het spelen door, tussen 12.00u en 15.00u uit de zon en verder lekker spelen en in het zwembadje onder de parasol!

  Loes

  (4 augustus 2017 - 22:22)

  ik doe graag mee

  Lisa

  (4 augustus 2017 - 21:38)

  Zonnebrand en uv pakje

  Marian Zwarts

  (4 augustus 2017 - 15:40)

  Wij beginnen s morgens meteen al met smeren, dan kan het even goed intrekken. En dan als we naar buiten gaan weer smeren. Maar een uv pakje is wel heel erg fijn, dat scheelt echt een stuk. Ik loot graag mee voor een jongen, maat 116

  Milou de G.

  (4 augustus 2017 - 14:22)

  Hier hebben we factor 50 en dat 2 x per dag. Wij doen graag mee , dikkie dik is een schatje en zo kunnen we het goed leren

  Anne van der Steen

  (4 augustus 2017 - 13:15)

  Ik mijn zoon zoveel mogelijk uit de zon en smeer ‘m in met factor 50, welke watervast is. Want zwemmen is toch wel favoriet met goed weer!

  Marian B

  (4 augustus 2017 - 12:11)

  Ik hou mijn zoon (maat 110) en mijn dochter (maat 74) ook zoveel mogelijk uit de middagzon en smeer ze regelmatig in. Goede tips!

  cindy pater

  (4 augustus 2017 - 11:17)

  Ik houd mijn meiden zoveel mogelijk uit de zon en ze dragen zo veel mogelijk uvbeschermende kledij ivm hun uva-uvb allergie. Tevens smeer ik een UV blocker met daaroverheen een goede zonnebrand. Daarnaast werk ik in de tuin zoveel mogelijk met uv doeken en parasols

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *