Aan tafel met het kinderservies van Nuby

Samen aan tafel, dat zitten we elke avond. Het liefst ook bij het ontbijt, maar met zijn vieren redden we dat niet altijd tegelijk. Bij het avondeten dekken wij altijd de tafel en als het even kan staat er een mooie bos bloemen op tafel.

Samen eten met je kinderen

Ik vind het heel belangrijk dat we samen een moment hebben om te eten. We mikken er dan ook op om rond 18:00 uur aan tafel te gaan. Ook het kookproces wordt nogal eens samen met een van de kinderen uitgevoerd. Kinderen betrekken bij het eten zou er ook voor moeten zorgen dat je kinderen makkelijker gaan eten. Aangezien ze het vaak leuk vinden om iets te eten dat ze zelf hebben klaargemaakt. Ook krijg ik op die manier vaak al heel wat vitamines naar binnen die er soms aan tafel niet ingaan. Ze snoepen het liefst van de gele of oranje paprika en van komkommers en tomaatjes.

Kinderserviesje giraf nuby

Kinderservies van Nuby

We kregen een leuk peuterservies voor beide kinderen van Nuby. Een met een eland voor mijn zoontje en een giraf voor mijn dochtertje. Het servies bestaat uit een bordje, een kommetje, een beker en een lepel en vork.

Als de tafel er gezellig uitziet en het servies voor de kinderen extra aantrekkelijk is, smaakt het eten ze ook beter, is mijn idee. Samen aan tafel is echt een gezinsmoment. Vertellen wat je hebt gedaan, zover als ze het al kunnen en eten.

Kinderservies nuby eland

Lievelingseten

Natuurlijk is er ook lievelingseten. Als het maar met de P begint. Pannenkoeken, poffertjes, pizza, pasta, patat en wraps. Oké, daar zit wel een P in, toch? 😉

Het is heel grappig, maar mijn Peuter (ook met een P) van drie vindt wraps het lekkerste wat er is, nou ja, na pannenkoeken en patat. Maar hij vertelt er kennelijk ook over op het kinderdagverblijf. Zo had hij de juf keurig uitgelegd dat de wraps na het klaarmaken nog even met wat kaas in de oven gaan. Guacamole en crème fraîche erbij en eet smakelijk!

Kinderserviesje giraf nuby

Het peuterservies is verkrijgbaar bij bijvoorbeeld bol.com voor € 15,99.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *