Baby op tafel dus Stokke tuigje om

box staanOnze kleine man is behoorlijk beweeglijk. Dat is hij altijd geweest en dat is nu hij bijna 11 maanden is niet minder geworden. In tegenstelling, hij kan namelijk ook steeds meer om die bewegingsdrang te uiten. Actief loopt hij langs de muren en bank, stapt hij vrolijk achter zijn loopwagentje en verschuift onze meubels met een grote glimlach op zijn gezicht. Kruipen kan hij ontzettend snel en zijn lievelingsspelletje is je uitdagen en dan snel ervandoor gaan. De bedoeling is dan wel dat je hem achterna kruipt. Harstikke leuk om dit te mogen aanschouwen, onze snelle man.

Wat wel af en toe wat frustratie opwekte bij ons is is het ‘op tafel kruipen’ tijdens zijn maaltijden. Dit deed hij de afgelopen andere halve week continu. Zo gauw hij in de kinderstoel zit wil hij eruit en zit hij met zijn knieën op tafel. Hartstikke link, want hij vindt het net zo leuk om eerst even zijn Stokke stoel een stuk naar achteren te duwen, waardoor er een groot gat tussen de stoel en de tafel ontstaat.

Gelukkig is het tot nu toe allemaal goed gegaan. Maar het is wel ontzettend vermoeiend als je je kleintje een hap probeert te geven van zijn maaltijd en hij alleen maar bezig is met op tafel te klimmen. Die ondeugende blik van hem erbij is wel lachwekkend, waardoor je op hem uiteraard niet boos kan worden.

What's on mama's mind - stokke tuigje
Foto: Stokke

Omdat we het toch wel wat gemakkelijker vinden dat hij in zijn stoel zit tijdens het eten in plaats van op tafel, hebben we een tuigje aangeschaft waarmee hij vaster zit in de stoel. Een uitkomst, want hij zit niet meer op tafel, maar gewoon weer lekker met zijn billen in de stoel. In het begin was hij wel even een beetje boos op het tuigje, maar na een dag is hij er eigenlijk al aan gewend.

De installatie van het tuigje was nog wel eventjes wat uitzoeken, maar de handleiding op de website van Stokke was duidelijk genoeg. Aangezien het tuigje aan de stoel zelf wordt bevestigd (heel veilig) moet je wel weer even je stoel los schroeven, maar ach dat is zo gepiept…

Foto is van de website van Stokke.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *