Brain Balance van Charlotte Labee

Brain Balance is een boek van Charlotte Labee over je brein, over verandering en balans. Een mooi boek om te lezen en proberen je balans te vinden. Ben je bezig met goede voornemens voor 2020? Gastblogger Kim heeft het boek gelezen en een recensie geschreven. Lees haar verhaal en meer informatie over het boek dat verkrijgbaar is als e-book en luisterboek, maar ook als hard copy: Brain Balance.

Brain Balance Charlotte Labee

Brain Balance

Dit is een boek voor iedereen die wil groeien, ontwikkelen en aanvoelt dat er meer in het leven zit dan er nu uitkomt! Het geheim voor deze verandering zit in ons eigen brein. Kortom tijd voor meer treinkennis en een andere mindset! We ontdekken en leren steeds meer over ons brein. Hoewel het ongrijpbaar lijkt, krijgen we er toch steeds meer grip op. Immers met de kennis van nu leren we steeds beter begrijpen hoe we onszelf kunnen veranderen en verbeteren. En dat begint met de juiste balans in ons brein. Een balans die we benaderen door ons brein op de juiste manier te voeden met goed voedsel, beweging en rust. Waarbij je voorkomt dat de balans verstoord wordt door negatieve stress. Door de juiste balans te creëren val je niet meer terug in oude patronen die je niet dienen.

Over Charlotte Labee

Charlotte staat midden in het leven. Probeert het maximale eruit te halen. Ze beleefde pieken en dalen. Succes en tegenvallers. Ze heeft een eigen aanpak en model ontwikkeld waarmee ze mensen helpt en stimuleert om direct resultaat te ervaren. Ze geeft op een toegankelijke en enthousiaste wijze lezingen en trainingen en gebruikt daarbij de theorie ter ondersteuning van haar praktijkervaring.

Charlotte Labee werd geboren eind tachtiger jaren in Roosendaal. Op haar 17e vertrok ze naar Milaan om haar carrière te starten als model. In 2008 werd ze verkozen tot Miss Universe Nederland. Na haar verkiezing presenteerde ze diverse programma’s bij Omroep Brabant en RTL4. Ze trouwde en kreeg een zoon.

Recensie Brain Balance Book

Kim van Smeerdijk deelt haar recensie van het boek.

Brain balance

Een nieuw jaar brengt altijd nieuwe beloftes met zich mee; wat kilootjes kwijt raken, meer geduld hebben (voor mijn dochter), meer tijd voor mijzelf creëren, etc. Afgelopen jaar heeft voor ons gevoeld alsof alles stil stond. Het komt wel als we straks in het huis zitten hebben we wel honderd keer, als niet meer gezegd. Vriendschappen zijn verwaterd, maar ook onszelf zijn we wat vergeten.

Althans dat dachten we, zo voelde het. Het mooie aan Instagram best nine is dat je het hele jaar weer voorbij ziet flitsen. En zo slecht hebben we het nog niet gedaan. Ook al voelt het alsof we beter konden. Dit jaar wil ik dat gevoel in ieder geval niet krijgen en daarvoor moet ik keuzes gaan maken, want wat wil ik nou eigenlijk in het leven, van het leven en met mijn leven.Charlotte Labree gaat mij daar hopelijk mee helpen. Zij heeft een boekje geschreven genaamd Brain Balance. Een boek over het brein en voor onze brein. Om beter over de dingen na te denken en keuzes te maken. Om onze gewoontes te veranderen door middel van een 6 stappenplan.

Brain balance

Door dat stappenplan moet ik er achter gaan komen wat voor mij nou het belangrijkste is, maar daar ook verandering in gaan creëren in plaats van afwachten tot er wat gebeurt. Want dat is wat we doen, afwachten. Nou je kan wachten tot je een ons weegt, maar veranderen doet het niet. Dat moet je zelf doen.

Door je brein beter te begrijpen kan je die veranderen. En zo uit je vastgeroeste comfort zone komen.

Je brein denkt nog vanuit zijn oerinstinct en om daar uit te komen kost tijd en energie. Dagelijks je droom voor je te zien is stap 1 naar jouw droom. Hoe meer en duidelijker je die voor je ziet hoe meer kans je hebt dat het werkelijkheid word. Uiteindelijk zullen de keuzes die je gaat maken je steeds dichter bij je doel brengen. Waar hecht ik waarde aan en wat niet. Maar belangrijker nog wat heb ik nodig in het leven. Van daaruit worden de keuzes om te maken makkelijker en ben je weer een stap dichter bij je droom.

Het is een zeer interessant boekje. Niet dik waardoor het lekker door leest. Het laat je nadenken over je basis behoeften. En op een positieve manier hoe je het leven kan verbeteren. Mijn stap 1 is gezet.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *