Jongenskamer inrichten

Heb jij een stoere jongen thuis en ga jij verhuizen of wil je een kinderkamer opnieuw inrichten, omdat je zoontje toe is aan een grote jongenskamer? Doe hier inspiratie op. Wij moeten binnenkort een jongenskamer inrichten voor een jongen van 6 jaar. We gaan inspiratie opdoen op Beurs Eigen Huis volgende week, maar graag laten we jou inspireren door onze jongenskamer. Hierbij onze binnenkijker.

Jongenskamer

Jongenskamer inrichten

Elke jongen is anders, net als elk meisje ander is. Hoewel stereotiep gezien meisjes van roze houden en jongens van blauw en auto’s, hoeft dat bij jouw kinderen natuurlijk niet zo te zijn. Daarnaast kunnen ze ook nog eens regelmatig van interesse veranderen. Als je basis goed is, kun je de kleuren net zo makkelijk wisselen als je wilt. Een likje verf of een behangetje veranderen, dat is te overzien. Laat je je basis uit witte of houtkleur bestaan, dan kan elke andere kleur op de muur aangebracht worden, zonder dat het stoort.

Studio Ditte robotjes behang

Wij hebben een jongen die gek is op robotjes. Superfijn dat er een merk bestaat zoals Studio Ditte, dat zowel met behang en dekbed de kinderkamer inrichten voor een jongen die gek is op robotjes vergemakkelijkte. Zo verscheen er robot behang op de muur van ons zoontje.

Bureau van Ikea

Het bureau op de kinderkamer komt van Ikea. Het is superhandig, met de elementen die je kunt toevoegen. Het bureau heet Micke en kost € 99,95. Het is 105×50 cm groot en we hebben er een kast tegenaan gezet. Ook van Ikea, de Kallax. De Kallax vakkenkast van Ikea heb je in diverse maten. Deze heeft 8 vakken, 2 breed en 4 hoog. De kast kost € 59,95.

Ikea bureau

Daarmee kost het bureau met kast gezamenlijk een kleine 160 euro.

Bureaustoel van Stokke

De kinderstoel past qua kleur perfect bij het Studio Ditte robotjes behang en zijn gordijnen, je had hem waarschijnlijk wel herkend. Het is een Stokke Tripp Trapp. We hebben hem gepersonaliseerd met de naam van mijn zoontje erop. Wat het natuurlijk een nog veel stoerdere stoel maakt. Aangezien de Tripp Trapp echt een meegroeistoel is, is het een stoel voor het leven. Of je nu een baby’tje er in wilt laten zitten of dat je er zelf op wilt zitten. Het kan gewoon. Zo kan hij de komende jaren gerust groeien, zonder dat zijn stoel te klein wordt. Wij hebben gebruikt bij de jongenskamer inrichten met kleur, maar toch een goede en fijne stoel. Een grote bureaustoel is vaak nog te groot, daarom hebben we er nu voor gekozen om de Tripp Trapp neer te zetten op zijn kamer. Het is ook makkelijk dat we er zelf ook op kunnen zitten.

jongens kamer

Kledingkast

De kast in zijn kamer is van Bopita en was onderdeel van zijn babykamer van Bopita uit de lijn Sofie. Het ledikant en de commode hebben inmiddels zijn kamer verlaten, maar de kast bood nog genoeg mogelijkheid voor zijn kleding.

Wat bij een kledingkast van belang is, zijn genoeg planken voor kleding. Het liefst waar je overzichtelijk de kleding kan opruimen, maar het liefst ook zodat je kinderen er uiteindelijk zelf bij kunnen. Een kind van 6 jaar kan prima zijn eigen kleding uit de kast pakken. Hoewel je misschien niet altijd enthousiast wordt van de combinaties, is een kind van 6 jaar prima in staat om een broek, onderbroek en t-shirt of trui te pakken.

Jongens kajuit bed

Zijn bed is van Beter Bed; Kajuit bed Jesse kost €199 en is een groot éénpersoonsbed, met de afmetingen 90×200 cm. Dankzij zijn fijne dekbed met robotjes is het een stoer en kleurrijk bed geworden.

Het fijne van dit bed is, dat je ook nog bergruimte hebt, er zitten kastjes onderin, waarin we zijn dekbedden en deken in de kastjes bewaren en in de open kastjes doen we boeken.

Het matras waarop hij slaapt is superfijn, een matras van Kadolis van Latex. (Lees hier meer over het uitzoeken van een kindermatras). Aangezien wij ook weleens van bed ruilen, op een nacht dat het slapen in je eigen bed niet lukt, dan is het wel lekker als je er zelf ook fijn kan liggen. Een matras moet natuurlijk niet te hard zijn, maar een te zacht matras, daar krijg je rugpijn van. Goed om te investeren in een goed matras. Voor zowel jou als je kind is dat heel belangrijk. Maak bijvoorbeeld de keuze om het bed bij een budget zaak te kopen, net als een bureau. Dat kan je opleuken, maar zorg ervoor dat je goed slaapt en lekker zit.

Hopelijk vond je het een leuke binnenkijker bij ons en kijk je ook graag mee bij onze andere kamers!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Jongenskamer inrichten

 • 20 februari 2020 om 20:11
  Permalink

  Wat leuk en ook wat netjes! Dat is bij ons wel wat anders. Begrijp mij niet verkeerd. Het ziet er heel netjes uit, maar ons meisje houdt van frutseltjes en dingetjes dus voor je het weet stapelt alles zich op. En daar heb ik weer moeite mee.

  Beantwoorden
  • 21 februari 2020 om 09:16
   Permalink

   Hey Rory, ja hier ook, maar we proberen het wel elke week weer op te ruimen. Mijn dochtertje heeft veel meer frustels, maar daar heb ik heel handige mandjes voor gekocht bij de hema. Ik zal de meisjeskamer ook delen binnenkort!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *