Brood onverminderd populair tijdens de lunch

Ik kreeg een persbericht van Optimel over lunchtijd. Wat lunchen jullie en jullie kinderen? Ik ben volgens mij, net een millennial (geboren tussen 1980 en 2000) en houd ook wel van een andere lunch dan alleen brood, maar toch houd ik ook wel van een bammetje kaas hoor! Mijn kinderen krijgen ook gewoon brood mee in hun trommeltjes naar school. En die van jullie?

Boterham met kaas verliest terrein onder millennials

Lunchtijd info graphic optimel

De oude vertrouwde boterham met kaas tijdens de lunch is nog steeds populair onder Nederlanders, maar daar lijkt verandering in te komen. Maar liefst 61 procent van de Nederlandse millennials (mensen geboren tussen 1980 en 2000) luncht doordeweeks liever met iets anders. Dit blijkt uit een onderzoek dat Motivaction heeft uitgevoerd onder meer dan duizend Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar voor de introductie van Optimel Salades.

Nederlandse lunch

Een broodmaaltijd heeft voor de meeste Nederlanders nog altijd de voorkeur tijdens de lunch. Maar liefst 56 procent van de Nederlanders eet dagelijks een broodje kaas. Bij millennials is het broodje kaas echter duidelijk minder populair dan bij oudere generaties. Slechts 39 procent van de millennials eet het liefst een broodje kaas tijdens de lunch. Uit het onderzoek blijkt tevens dat ze liever vaker wat anders willen eten, zoals brood met lunchsalade, een warme maaltijd of snack. Bovendien kiezen ze vaker dan andere generaties voor een snelle lunch (47% vs. 34%). Slechts 29 procent van de millennials eet tijdens de lunch altijd waar ze zin in hebben, versus 58 procent van andere generaties. Voornaamste redenen: makkelijker of geen tijd voor de voorbereiding.
Makkelijke lunch

Om meer variatie te bieden voor een snelle en makkelijke lunch, introduceert Optimel de Optimel Salades. De salades zijn gemaakt op basis van gepasteuriseerde yoghurt en verkrijgbaar in drie smaken: Paprika-Komkommer, Gele Curry en Sellerie-Appel-Krent. Optimel Salades bevatten minstens 50 procent minder calorieën dan andere verse brood- en toastsalades, omdat ze 0 procent vet en geen toegevoegde suikers bevatten. De salades liggen vanaf nu in de supermarkten.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *