Review Dino Fabriek

Begin juni deelde ik het bericht dat dit jaar in DeFabrique in Utrecht een Dino Fabriek wordt geopend. Van 12 juli tot en met 29 augustus is daar een dino expositie met dino’s gemaakt van miljoenen legosteentjes te zien en een geweldige theatershow over eewenoude dinosuarussen.

DeFabrique in Utrecht is tevens een geweldige locatie om te bezoeken: deze voormalige veevoederfabriek bestaat dit jaar 100 jaar en is door de industriële uitstraling de ideale locatie voor een expositie en theatershow over de eeuwenoude dinosaurussen.

de Dino Fabriek met T-Rex van 5,5 meter bestaande uit 243337 bricks

Dino Fabriek

DeFabrique staat deze zomer zeven weken lang in het teken van zestig dinobeelden die zijn gemaakt van miljoenen bricks. Dompel je onder in de wereld van de dinosaurussen onder leiding van Professor Diffeloor en wandel door verschillende ruimtes om meer te weten te komen over deze eeuwenoude dieren. Professor Diffeloor is al zijn hele leven bezig met het laten terugkeren van dino’s. Zijn fascinatie hiervoor is al jong begonnen met het verzamelen van speelgoeddino’s en later met het nabouwen van exemplaren van bricks. Na al die jaren heeft hij de kennis hiervoor verzameld in zijn fabriek. Samen met zijn jonge bezoekers probeert hij in een theatershow, als onderdeel van de experience, de dino’s naar de aarde te halen.

dino legosteentjes

Ben jij ook zo gefascineerd als hij is in deze uitgestorven dieren? Ga dan deze zomer op ontdekkingstocht in DeFabrique. In dit avontuur ontdek je pootafdrukken van dino’s, afgravingen, zijn er activiteiten en leer je meer over dino’s op een speelse manier. Met behulp van een doe-tocht wandel je door meerdere indrukwekkende ruimtes waarbij er een unieke dertig minuten durende theatershow, in samenwerking met Van Hoorne entertainment, te zien is in een grote fabrieksloods met zitplekken waar gezinnen op 1,5 meter afstand veilig kunnen zitten. Lukt het je om samen met Professor Diffeloor de dino terug te laten keren?

Industriële locatie past perfect bij Dino Fabriek

de fabrique utrecht

De locatie van de Dino Fabriek, DeFabrique, is een honderd jaar oude fabriek in Utrecht die vroeger werd gebruikt als veevoederfabriek. De elementen van die tijd komen vandaag de dag nog terug in de verschillende industriële ruimtes en maken deze dino-experience extra bijzonder. Zo wordt de voormalige silo-ruimte gebruikt om kinderen meer te leren over voeding en dino’s en is de grote fabriekshal de Copraloods met het rauwe karakter dé plek voor een indrukwekkende theatershow van Professor Diffeloor. DeFabrique is groot genoeg om de aankomende maanden te mogen openen als veilige doorstroomlocatie, waarbij er voldoende plek is om 1,5 meter afstand te houden.

Dino Fabriek is gericht op basisschool jeugd en is een initiatief van Kibeco (kinder beleving concepts), het bedrijf van initiatiefnemer Tim Lammers. Wat ooit begon als een droom om meer impact te maken voor kinderen in de regio Twente is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke droom, waaronder deze grote dino-expositie. “Bij ons staat het creëren van levensherinneringen voor kinderen met behulp van educatieve verhalen, unieke locaties en bovenal veel plezier centraal”, vertelt hij. “De Dino Fabriek is een beleving waar we kinderen in een verhaal trekken met een doe-opdracht en we een indrukwekkende expositie combineren met een schitterende locatie. Hier maken we met behulp van een verhaal en entertainment, educatie op een laagdrempelige manier toegankelijk voor kinderen.”

dino legosteentjes dinofabriek

Wat vinden wij ervan?

Het is hier nog altijd zomervakantie en in de zomervakantie doen we natuurlijk extra veel uitstapjes. De Dino Fabriek stond hoog op de agenda, maar doordat we de eerste 3 weken van de zomervakantie naar Zuid-Frankrijk waren, konden we er nu pas heen. Een reservering is eenvoudig te maken via de website. Je reserveert meteen een tijdslot van een half uur, voor het moment dat je binnen wilt komen. Wat hartstikke goed geregeld is. De locatie is zoals hierboven al omschreven al een heel inspirerende en bijzondere ruimte, indrukwekkend voor kinderen en daarmee past het inderdaad heel goed bij het event. Direct bij binnenkomst word je geïmponeerd door de geweldige legoconstructies, dino’s gemaakt van ontelbaar veel blokjes lego.

Mijn kinderen waren al overtuigd toen we vertelden dat er Lego was en dino’s, maar de theatershow maakt het een complete belevenis. Het is erg bijzonder en leuk om al die dino’s van LEGO te zien, maar de show met Professor Opa Diffeloor is zo leuk!

dino legosteentjes dinofabriek

Er is bij de expositie heel mooi gespeeld met kleuren en belichting, wat het een spannende, maar niet onprettige uitstraling geeft. Het is prima geschikt voor de wat jongere kinderen. De uitstraling van DeFabrique past erg mooi bij de sfeer, ik vind dat heel goed uitgekozen. Je leert over dino’s, zoals over pootadrukken die bewaard zijn gebleven, je mag op de foto alsof je in de kaken van de dino zit en je kan genieten van een geweldige theatershow.

Er waren 4 momenten vandaag waarop je de theatershow kon bezoeken. Hij startte net toen we binnenkwamen, dus zijn we eerst rond gaan lopen over expositie. We besloten naar de tweede voorstelling te gaan, deze show van 30 minuten heeft ons verrast. Het is een complete voorstelling met zang en dans en erg leuk.

Toen was het voor ons lunchtijd er is horeca waar je van alles kan krijgen van drinken, tot ijs en broodjes. Ook staat er een springkussen, waar de kinderen nog even goed hun energie kwijt konden voordat ze weer de auto in gingen.

dino legosteentjes dinofabriek

Mijn kinderen kwamen helemaal blij en trots thuis met een Laborant Diploma, voor hun bewezen oplettendheid in de Dino Fabriek, alleen voor echte dinokenners! Ook hadden ze allebei een souvenirtje geshopt, een mini dino van lego en een sleutelhanger. Wat een heerlijk en verrassend uitstapje.

Entree Dino Fabriek

Een kaartje voor de Dino Fabriek kost € 17,50 voor iedereen ouder dan 2 jaar. Je dient een tijdslot te reserveren op de website. Een halve dag is voldoende voor een bezoek aan de Dino Fabriek. Parkeren is kosteloos inbegrepen in je ticket.

Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen maar moeten wel een tijd voor binnenkomst reserveren.
Dagentree kost € 17,50. Kies een tijd voor binnenkomst om je aankomsttijd te reserveren.

Locatie Dino Fabriek

De Dino Fabriek vind je deze zomer aan de Westkanaaldijk 7 in Utrecht. Een entree ticket kost 17,50 per persoon. Deze prijs is inclusief parkeren, theatershow en expositie.

Korting Dino Fabriek verlopen

dinofabriek dino legosteentjes

Helaas, de code is verlopen. Met deze code krijg je 4 euro korting per kaartje voor de DINO FABRIEK: Met de code DINOFABRIEK4! kun je in de webshop t/m 21 juni 4 euro korting per kaartje krijgen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *