Een hordeur tegen muggen

Vannacht werd ik tot 3 keer toe wakker van een mug die rondom mijn oor bleef zoemen. Hoewel ik het minst wordt geprikt in ons gezin, vind ik het supervervelend wanneer mijn kinderen onder de muggenbulten wakker worden. Op vakantie deze zomer was het ook weer helemaal raak.

Toen wij in ons nieuwe huis kwamen wonen, vorig jaar, hebben we ook meteen voor elk raam boven een hor besteld. Alles op maat ingemeten en geen raampje dat geen hor heeft in ons huis. Zo zouden we de muggen wel buiten houden. Het enige wat we nog niet hadden meegenomen was een hordeur beneden, voor de openslaande deuren. Daar heb ik nu spijt van dus, ik heb besloten op zoek te gaan naar plisse hordeur voor in de woonkamer.

plissé hordeuren

Waarom een plissé hordeur?

Ik had voor alle ramen een hor besteld, maar nog niet voor de deur. Dat had als reden omdat ik nog aan het twijfelen was wat het handigst is in die ruimte en met het feit dat ik niet elke hordeur even mooi vind. Hoewel ik de muggen liever niet binnen heb, wil ik wel een esthetische oplossing.

Praktisch gezien moet de hordeur makkelijk te bedienen zjin, ook voor kinderen en met 1 hand als je met je handen vol naar buiten wilt lopen als je buiten gaat eten. Juist als het mooi weer is, dan gebruik je de hor, maar dat is ook het moment dat kinderen natuurlijk het liefst de hele tijd naar binnen en naar buiten lopen. Daarbij had ik weleens een hordeur gehad die superlastig open ging. En als ik dat zelf al lastig vind open maken, dan ben je continu bezig om de deur te openen voor je kinderen. Dat blijkt niet het geval met plissé hordeuren, deze zijn heel makkelijk te bedienen door kinderen. Een plissé hordeur is een hordeur die zich in- en uitvouwt. De plissé hordeur schiet dus niet in één keer open, maar ontvouw je langzaam in de gewenste stand.

Voordelen van een plissé hordeur

Voordeel 1 van een plissé hordeur: Makkelijk te openen ook voor kinderen

Een plissé hordeur blijkt veel makkelijker te bedienen dan ik dacht, laat de kinderen even zien hoe het werkt en ze lopen zelf makkelijk in en uit. Ik sluit overigens niet uit dat je nog een tijdje moet herinneren om de deur ook weer achter hun billen te sluiten, maar dat zal je niet alleen bij de hordeur herkennen. De plissé hordeuren kunnen ook bij openslaande deuren en schuifpuien gebruikt worden.

Voordeel 2 van een plissé hordeur: Geen insecten in huis

De hoofdreden waarom we hordeur willen, dat er geen insecten en dan met name muggen binnen komen. Als het mooi weer is, dan heb ik graag de kamerdeuren naar buiten open, het liefst de hele dag. Daarmee haal ik echter een hele hoop diertjes in huis die ik liever niet naar binnenhaal. Ook al heb je je hele huis vol horren, een open deur is genoeg om wat binnen te laten.

Voordeel 3 van een plissé hordeur: het houdt pollen tegen bij hooikoorts

Toen ik aan het lezen was over hordeuren realiseerde ik mij dat een hordeur ook helpt bij hooikoorts. Omdat ik zelf geen hooikoorts heb, had ik daar nog niet zo bij stil gestaan. Maar een fijnmazige hoor houdt pollen tegen. Dat is zeker een voordeel voor hooikoortspatiënten.

Voordeel 4 van een plissé hordeur: het ziet er mooi uit

Een hordeur was voor ons noodzakelijk, er kwamen te veel muggen binnen. Als je hordeuren vergelijkt, vind ik een plissé hordeur een stuk mooier dan andere horren, waardoor het voor ons mooi past bij onze woonkamerinrichting.

Lavendelolie tegen muggen

Lavendel

Heb je toch last van muggen in huis? Ik las onlangs dat citronella kaarsen geen positief effect hebben in het weghouden van muggen, maar lavendel schijnt wel zijn werk te doen. Smeer je kinderen (en je zelf) in met wat lavendelolie. Dit houdt de muggen van je lijf, want ze schijnen het heel vies te vinden.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *