Geen inkijk, dankzij Plissé gordijn

De lente is weer begonnen, alleen van het woord Lente krijg je al zin om weer zoveel mogelijk licht je huis in te laten komen toch? Wij deden een klein beetje het tegenovergestelde, maar toch zullen we niet veel licht verliezen. Wij zochten een plissé gordijn uit, voor het raam naast onze voordeur. Raamdecoratie dat wel licht doorlaat, maar het raam wel tegen inkijk afschermt.

Voordeur raam voor raamdecoratie Veneta.com
Voordeur zonder plisségordijn

Inkijk door raam bij voordeur

Naast onze voordeur zit een raam waar wij nog geen raamdecoratie hadden, dus geen lamellen of jaloezieën. Hoewel je vanaf de straat niet of nauwelijks onze voordeur kan zien, noch via het raam naar binnen kan kijken, vind ik het wel fijn als je de inkijk vermindert. De postbode, een collectant of bezoek kijkt wel naar binnen, wanneer deze voor de brievenbus of deurbel staat.

Het raam naast de voordeur is een lang en niet al te breed raam en deelt het kozijn met de voordeur. Via dat raam kijk je bij ons de hal in en de trap op omhoog. Ik wilde het liefst geen gordijn dat de ruimte donker zou maken, het is juist fijn dat er veel licht de hal in kan komen. Wel vind ik het fijn als het ‘s avonds donker is, dat je dan niet zo eenvoudig naar binnen kijkt. Dat vind ik altijd een vervelend idee: dat iemand wel naar binnen kan kijken, maar jij niet naar buiten, doordat het donker is en spiegelt.

Plissé gordijnen

We wilden dus graag plisségordijnen , zodat we zelf kunnen kiezen wanneer we wel of niet het raam “open” zouden hebben. Plissé betekent geplooid. Dus het houdt in dat voor het gordijn stof met ingeweven plooien is gebruik.

Plisségordijn raamdecoratie Veneta.com
Voordeur met plisségordijn

Plissé gordijn uitzoeken

We hadden een aantal wensen voor raamdecoratie bij dit raam. De keuze voor dit plissé gordijn is gemaakt op het feit dat je het zowel omhoog als omlaag kan doen (top down bottom up). Geen touwtjes, want kinderen zitten altijd aan die touwtjes, daarnaast vind ik dat ook irritant, want dan komen die makkelijk tussen de deur, of je struikelt er misschien zelfs over.

We wilden daarnaast nog veel licht binnen kunnen krijgen. Bij
Veneta.com konden we vooraf kleurstalen bestellen. Dat was heel fijn, want zo kon je goed zien welke kleur je precies wilt en hoe lichtdoorlatend het is. Een hal wil je graag licht houden, dit is ook een tip dat ik vanuit Veneta.com zelf kreeg, altijd fijn als een partij meedenkt. Stel dat je een ruimte echt donker wilt krijgen, dus belemmeren van licht doorlating dan is dat wat anders. Maar de hal wil je vaak wel licht, maar simpelweg niet altijd inkijk.

Voordeur raam voor raamdecoratie Veneta.com
Voordeur met plisségordijn omhoog

Een plisségordijn bestellen

Hoe gaat het bestellen in zijn gang? Je maakt uiteraard een keuze voor een bepaald systeem en kleur. Wij kozen niet voor een gordijn met touwtjes, maar een ingespannen plissé gordijn, top down bottom up.

Plissé gordijn Veneta.com

Ingespannen plissé gordijn

We kozen er voor een ingespannen plissé gordijn te plaatsen; Het voordeel van de ingespannen plissé gordijnen is dat deze worden geleverd met aan weerszijde een spandraad. Hier beweegt het plissé gordijn overheen en dit systeem kan je bedienen met een handgreep. Met het ingespannen model blijft het systeem strak tegen het kozijn hangen ook wanneer je de deur opent. Wat ook een heel groot voordeel is, is dat er geen groot systeem opgehangen wordt aan je kozijn, maar kleine blokjes waarin het plissé gordijn gespannen zit. Dit is ideaal voor het ophangen, maar ik vind het ook fijn voor onze kozijnen, dat je niet heel veel gaten hoeft te boren. Deze kleine blokjes trekken het plissé gordijn strak vanaf 4 puntjes. Er komen dus vier van deze blokjes op je kozijn.

Plissé gordijn Veneta.com
Hier zie je de handgreepjes (schuin gefotografeerd)

Hoe ga je het inmeten?

De hoogte mag je inmeten vanaf bovenzijde kozijn tot de onder dorpel, als er geen dorpel is, tot aan de grond. Dorpel is vaak een metalen stukje aan de onderkant van een kozijn. Voor de breedte raden ze aan om het hart (midden) van het kozijn aan te houden.

De breedte dien je te controleren aan de boven- midden- en onderzijde van het kozijn. Voor het geval het kozijn een beetje scheef is, vaak in oudere huizen.

Dorpel onderaan het raam bij plissé gordijn

Onderaan ons kozijn zit een dorpel (metaal), dus daar kon het gordijn niet op worden vastgezet. Het systeem loopt niet door tot op de vloer hierdoor, maar begint 5 cm boven de grond.
Ik vind dit niet storend, omdat de trap er voor zit. Je ziet dit niet meteen.

Plissé gordijn Veneta.com

Veneta.com

Ik stel graag Veneta.com even aan je voor. Veneta.com is online specialist in raamdecoratie waarbij je direct je favoriete raamdecoratie geheel op maat vanuit de fabriek bestelt. Zijn kunnen de prijzen laag houden omdat ze daardoor onder meer geen dure winkelpanden hoeven te huren.

Wat ons onderscheidt van andere aanbieders is dat wij maatwerk raamdecoratie leveren voor een aantrekkelijke prijs én servicegericht zijn.

Ze bieden meerdere gratis services aan om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Zo komt er kosteloos & vrijblijvend een specialist aan huis om te adviseren over de juiste raamdecoratie die perfect past bij de gewenste ruimte en situatie. Ze snappen dat je nog genoeg andere dingen te doen hebt, dus de specialist meet gelijk alvast alle ramen voor je in. Handig! Een andere service die ze bieden is de gratis meetverzekering. Is er een meetfoutje ingeslopen? Dan krijg je gratis een nieuw product. Zij zorgen dus altijd dat het past!

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Veneta.com plisségordijn
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *