Yoga artikelen Decathlon

Wie mijn blog veel leest, weet dat ik gek ben op de Decathlon, ik vind het namelijk een geweldige winkel omdat ze zoveel leuk items hebben diverse sporten. Van een duikbrilletje en snorkelmasker of balletje voor in het zwembad, tot een tent die in een paar minuten recht op staat en gebruikt kan worden. Ze hebben een nieuw yogamerk die aan alle eisen van elke yogi voldoet: Kimjaly yogalijn.

yoga decathlon

Yoga kleding

yoga kleding decathlon
Deze yoga set zocht ik uit bij Decathlon

Ik mocht kennismaken met een nieuwe kledinglijn bij Decathlon gericht op alle vormen van Yoga. Ik zocht zelf een fijne set uit en een yogamat met yogablokken voor ontspannen oefeningen. Daarnaast heb ik ook een mat voor mijn kinderen, zo kunnen ze samen met mij meedoen. Uiteraard gebruiken ze de mat het liefst om te turnen. Waarbij ze een stuk leniger zijn dan ik.

Decathlon heeft een beroep gedaan op hun internationale netwerk aan ervaren instructeurs en yogi’s, om zo de perfecte yogalijn te kunnen aanbieden in de winkel. Van lang soft leggings en shirts met lange mouwen tot de korte shorts. Elke yoga stijl heeft zo zijn eigen technische specificaties, daarom past niet elk kledingstuk even goed bij elke vorm van yoga, daar is duidelijk rekening mee gehouden. De collectie is er dan ook voor zowel vrouwen als mannen en bestaat naast kleding uit accessoires zoals matten, yogablokken en kussens.

Liefde voor de Indiase wortels

De naam Kimjaly refereert naar de lotusbloem, die binnen yoga staat voor zuiverheid van lichaam en geest, vernieuwing en wedergeboorte. De bloesem is diep in de aarde geworteld, maar desondanks duwt de bloesem zichzelf door de duisternis heen om te bloeien op het wateroppervlak. In het Sanskriet, de traditionele taal van yoga, is het woord voor lotus Kimjala. Het woord yoga, ook wel “yuj” genoemd, betekent vereniging. De nieuwe naam Kimjaly verwijst door deze woordsamenstelling naar de Indiase wortels van yoga.

Hulpmiddelen bij Yoga

yoga accessoires

Bij Yoga gebruik je een yogamat, ook kan je hulpmiddelen gebruiken zoals bolsters, kussens, blokken en riemen. Deze hulpmiddelen gebruik je bijvoorbeeld om wat ondersteuning te hebben bij oefeningen, zodat jij altijd in een ontspannen houding kan komen. Bijvoorbeeld een kussen onder je billen als je gaat zitten, kan zorgen dat jouw bovenbeenspieren ontspannen zijn als je zit. Wat is een Yoga blok en hoe gebruik je een Yogablok?

yoga hulpmiddelen

Hoe gebruik je een yoga blok?

Een Yogablok of brick kan je gebruiken om oefeningen makkelijker uit te voeren. Het is makkelijk om aan beide kanten van je yogamat een yogablok te leggen, zo heb je altijd een blok in de buurt en hoef je niet uit je beweging te gaan om een blok te pakken.
Een blok helpt je bijvoorbeeld wanneer je niet lenig genoeg bent. Het helpt om oefeningen makkelijker uit te voeren.

Kan een Yogablok in de wasmachine?

De meeste foam yogablokken kun je in de wasmachine wassen. Bamboe en kurk yogablokken kun je afnemen met een vochtige doek.

Bekijk hier de nieuwe Yoga collectie bij Decathlon.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *