Halli Galli junior versus Halli Galli het spel met de bel

Halli Galli het spel met de bel. Wij speelden met onze kinderen Halli Galli en ik vond het het leukste spelletje gedurende vele vakanties met onze kinderen. Een simpel spel, dat je er zo even bij kunt pakken. Kleine verpakking en weinig uitleg nodig. Inmiddels zijn ze toe aan het originele Halli Galli spel, voor kinderen vanaf 6 jaar. Ik leg je uit waarom Halli Galli junior zo leuk en wat het verschil is met het Halli Galli voor de oudere kids spel. Ook wel het spel met de bel genaamd.

Het spel met de bel

Bij Halli Galli en Halli Galli junior gaat het om een spel met de bel. Wie slaat als eerst op de bel én heeft het goed. Halli Galli junior is een versimpelde uitvoering van het spel met de bel, waarbij je kleurrijke clowntjes hebt.  Zijn er twee dezelfde clowntjes kaarten in het spel, dan sla je snel op de hotelbel.  

halli galli junior

Halli Galli junior

Halli Galli is een snel reactiespel uitgegeven door 999 games. De juniorversie is een top spel voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar. De bedoeling is dat zodra je twee dezelfde lachende clowns ziet je op de bel moet slaan. Heb jij het goed, dan krijg jij alle gespeelde kaarten. De winnaar is de speler met de meeste kaarten. Je speelt in 10 minuten tot een kwartiertje een heel leuk potje, het kan ook sneller gaan en je kan het gerust langer spelen.

Halli Galli junior

Spelregels Halli Galli Junior

De kaarten worden verdeeld over alle spelers. Iedere speler krijgt een gedekte stapel met kaarten. Op de kaarten staat een clown, een lachende of verdrietige clown. Om de beurt draai je een kaart om van jouw stapel en legt die voor je eigen stapel met gedekte kaarten neer. Je volgende kaart leg je op de stapel. Zo is er van elke speler altijd maar 1 kaart zichtbaar. Op het moment dat er precies twee in dezelfde kleur lachende clowns zichtbaar zijn moet je zo snel mogelijk op de bel proberen te drukken. De speler die als eerste op de bel drukt, krijgt alle kaarten die gespeeld zijn. Vanuit de gedekte stapels wordt het spel verder gespeeld. Het kan echter voorkomen dat de clowns wel hetzelfde zijn, maar dat een van de twee een verdrietige clown is. Dan moet je dus niet op de bel drukken, doe je dat wel, dan moet je alle andere spelers één van jouw kaarten geven, als boete. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld. Wie als laatste over blijft met kaarten heeft gewonnen.

In het spel zitten 54 kaarten en een bel!

Halli Galli junior

Spelregels Halli Galli

Bij het originele Halli Galli spel, heb je geen clowns, maar fruit op je speelkaarten staan. Een grote vruchtensalade met aardbeien, bananen, limoenen en pruimen. Als er precies 5 dezelfde stuks fruit boven liggen dan sla je op de bel. Heel goed om te oefenen met optellen.

Wat vinden wij van het spel?

Ik was heel benieuwd naar de Halli Galli variant voor iets oudere kinderen, want ik vind Halli Galli junior zelf al superleuk om te doen! Beide spellen zijn ideaal doordat ze zo compact zijn en ook in korte tijd gespeeld kunnen worden. Het spel is klein en handig om mee te nemen op vakantie. Wij vonden het erg leuk om dit te spelen op vakantie. Er is weinige uitleg nodig, daarmee is het al voor heel kleine kinderen leuk. Halli Galli junior heeft bij de leeftijdsindicatie 4 jaar staan. Wij speelden het met een peuter van bijna drie jaar en kleuter van 4,5 jaar en dat ging prima, met name de vier jarige kon het heel leuk spelen, maar onze dochter speelde al heel aardig mee. Vanaf 5 of 6 jaar is ook Halli Galli het spel met de bel zeker prima te spelen, mits ze al kunnen optellen. Hoe vaker ze het doen, hoe makkelijker het voor ze wordt. Wij spelen het spelletje graag even snel na het avondeten. 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Halli Galli junior
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *