Halli Galli junior kaartspel voor kinderen

Halli Galli vond ik het leukste spelletje deze zomervakantie. Een simpel spel, dat je er zo even bij kunt pakken. Kleine verpakking en weinig uitleg nodig.

Zijn er twee dezelfde clowntjes kaarten in het spel, dan sla je snel op de bel.

halli galli junior

Halli Galli junior

Halli Galli is een snel reactiespel uitgegeven door 999 games. De juniorversie was met name voor onze kleuter van vier jaar een topspel. De bedoeling is dat zodra je twee dezelfde lachende clowns ziet je op de bel moet slaan. Heb jij het goed, dan krijg jij alle gespeelde kaarten. De winnaar is de speler met de meeste kaarten. Je speelt in 10 minuten tot een kwartiertje een heel leuk potje, het kan ook sneller gaan en je kan het gerust langer spelen.

Halli Galli junior

Spelregels Halli Galli

De kaarten worden verdeeld over alle spelers. Iedere speler krijgt een gedekte stapel met kaarten. Op de kaarten staat een clown, een lachende of verdrietige clown. Om de beurt draai je een kaart om van jouw stapel en legt die voor je eigen stapel met gedekte kaarten neer. Je volgende kaart leg je op de stapel. Zo is er van elke speler altijd maar 1 kaart zichtbaar. Op het moment dat er precies twee dezelfde lachende clowns zichtbaar zijn moet je zo snel mogelijk op de bel proberen te drukken. De speler die als eerste op de bel drukt, krijgt alle kaarten die gespeeld zijn. Vanuit de gedekte stapels wordt het spel verder gespeeld. Het kan echter voorkomen dat de clowns wel hetzelfde zijn, maar dat een van de twee een verdrietige clown is. Dan moet je dus niet op de bel drukken, doe je dat wel, dan moet je alle andere spelers één van jouw kaarten geven, als boete. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld. Wie als laatste over blijft met kaarten heeft gewonnen.

In het spel zitten 54 kaarten en een bel!

Halli Galli junior

Wat vinden wij van het spel?

Ik ben heel benieuwd naar de Halli Galli variant voor iets oudere kinderen, want ik vond dit zelf al superleuk om te doen! Het spel is klein en handig om mee te nemen op vakantie. Wij vonden het erg leuk om dit te spelen op vakantie. Er is weinige uitleg nodig, daarmee is het al voor heel kleine kinderen leuk. Halli Galli junior heeft bij de leeftijdsindicatie 4 jaar staan. Wij speelden het met een peuter van bijna drie jaar en kleuter van 4,5 jaar en dat ging prima, met name de vier jarige kon het heel leuk spelen, maar onze dochter speelde al heel aardig mee.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Halli Galli junior
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *