Praatjesmakers

What´s on mama´s mind troetel boekje2Zijn jouw kleintjes ook van die praatjesmakers? Nou mijn zoontje kan er wat van. Nu hij 2,5 jaar is en steeds beter praat komen er ook heel grappige dingen uit. Ik geloof dat dat wel heel herkenbaar is. Niet voor niets zie je daar de leukste notitieboekjes voor. Ook wij zijn maar begonnen met het bijhouden van deze grappige uitspraken.

Mijn zoon die een heerlijk stoer knuffelkonijn heeft, vertelt altijd vol trots aan iedereen dat er een Tonijn in zijn bed ligt. Dat zou toch wel een beetje gek gaan ruiken als dat echt zo was, denk je niet? Afgelopen week had hij echter de mooiste uitspraak tot nu toe. De aanleiding was wat minder gezellig, want die invasie van muggen in Nederland, die vond ook plaats in ons huis. De kamers boven zaten onder en hetgeen dat er nog ontbrak in ons nieuwbouwhuis waren horren. Helemaal onder de muggenbulten werd hij wakker; zijn rechterarm en -wang waren als een pointillistisch schilderij bestippelt met rode puntjes. De volgende nacht werd hij huilend wakker, het jeukte zo.

Bij ons in bed slapen was de fijnste oplossing vond hij. Prima, hoor, kruip er maar bij. Toen wij nog wat muggen hadden gevangen in onze slaapkamer en hij tussen ons in was gekropen deed ik de lamp uit. “Hé, Hugo weg”, riep hij uit. “Huh, weg?”. Haha, wij moesten hard lachen. “Nee, jochie, je bent niet weg, het licht is uit en het is nu donker, want het is nacht”. Een uitspraak die zeker in een boekje moet. Hiervoor heb ik een superschattig notitieblok van de webshop Troetel.com. Ik ben wel benieuwd naar de uitspraken van jouw kleintjes. Wat ik overigens ook heel erg schattig vond is dat mijn zoontje op een gegeven moment het woordje “mooi” met regelmaat ging toepassen. Dan kwam je zijn kamer op ‘s morgens en dan riep hij als eerste “oh, mama, jurk! mooi!”. Dan is je hele dag toch meteen goed? Praatjesmakers die kleintjes.

Bij Troetel hebben ze nog veel meer van dit leuks trouwens, als je het over leuke stationery hebt. Zo heb je ook “Ik heb vandaag wat nieuws What´s on mama´s mind troetel boekje3geleerd, namelijk:”. Ook al zo’n leuk boekje die je zo vol kan schrijven. Heeft een beetje hetzelfde effect als de mijlpaalkaarten die er veel te krijgen zijn. Op dit notitieblok kun je leuke aantekeningen maken van de ontwikkelingen die je kleintjes doormaken. Voor mijn dochtertje kon ik al meteen weer wat invullen. Zij is volop bezig met het klim en klauterwerk. Vandaag 9 maanden oud, dus dan gaat het hard. Het echte ‘baby’ vind ik er al wel af. Ze kruipt als een malle en ze staat overal tegenop. Zo balanceert ze al als een ballerina langs de balustrade van onze trap, op één been. Totdat, ze weer netjes op haar bips landt. Zoals het hoort!

What´s on mama´s mind troetel boekjeVan de webshop Troetel heb ik ook nog twee andere leuke boekjes, met vrolijke bosdieren erop. Op een van de blokken kun je aangeven hoe de dag van je kinderen was. Misschien ook heel leuk als je kleine het al zelf kan vertellen. Er worden een paar vragen gesteld als wat je het leukst vond vandaag en hoe blij je je voelde.

Ook heb ik een heel handig blok waarop je een overzicht kunt maken van je weekmenu. “Dit eten we deze week” pronkt er boven en vervolgens alle dagen van de week. Als je kinderen het mogen invullen, wat zou er dan staan? Patat, poffertjes, pannenkoeken, pizza of pasta? De vijf P’s….

Ook van die leuke boekjes kopen? Dan adviseer ik je om gauw eens een kijkje te nemen bij Troetel.com.

 

What's on mama's mind opgestuurd artikel

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Praatjesmakers

  Alexander

  (19 juli 2016 - 10:29)

  Mijn dochter had haar beste opmerking toen er een vogel tegen ons raam had gepoept.
  Ik zei: ‘Hè bah, vogel, dat mag niet!’
  Zij zei: ‘Nee, doe maar bij de buurman!’

   mamasmind

   (20 juli 2016 - 08:20)

   hahaha! Leuk, van wie zou ze dat hebben geleerd? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *