Hartenvragen

Elma van Vliet ken je misschien wel van haar mooie dagboeken, poëziealbum of “Mam, vertel eens invulboeken”. Afgelopen week ontving ik Hartenvragen van haar, daar vertel ik je graag meer over, maar ik mag ook een editie weggeven.

Win: Hartenvragen Moeder of Oma van Elma van Vliet (2 winnaars)
Hoera! We hebben een winnaar
Hoe: Laat weten welke vraag jij graag aan je moeder of oma zou willen vragen. Laat ook weten welke je wilt winnen (moeder of oma).
We zouden het fijn vinden als je ons ook wilt volgen op Facebook en of Instagram @mamasmind.

Hartenvragen elma van vliet

Hartenvragen

Hartenvragen is een set van vijftig mooi vormgegeven vraagkaartjes in twee uitgaven: een variant voor een gesprek met je moeder en een variant voor een gesprek met je oma.

Sinds november is Hartenvragen verkrijgbaar bij de (online)boekhandel voor de consumentenprijs van €15,-.

De feestdagen

Hartenvragen elma van vliet

Krijg je het benauwd van alle drukte rondom de feestdagen? Van surprises maken, kerstdiners voorbereiden tot de perfecte cadeaus zien te vinden. Elma van Vliet, bekend van de DIY-bundels en Vertel Eens-boekenreeks, daagt je uit tijdens de decembermaand te focussen op wat jouw vrienden en familie écht gelukkig maakt, en dat is geen duur horloge of kasjmiertrui. Het draait allemaal om persoonlijk contact en gesprekken die ertoe doen. Laat die stress los, leg de telefoon opzij en neem de tijd voor elkaar. Om je op weg te helpen introduceert Elma van Vliet dit najaar Hartenvragen, een set van vijftig vraagkaartjes die op een gemakkelijke manier een bijzonder gesprek op gang brengt met je moeder of oma: samen lachen, herinneringen ophalen en (nog) closer worden met elkaar. Dát is pas een cadeau met betekenis – voor de belangrijkste mensen in je leven, en voor jezelf.

Persoonlijk cadeau

Je kent je moeder en oma natuurlijk als geen ander. Maar je weet nog lang niet alles. Want wat voor soort moeder was jouw oma eigenlijk? Tegen wie keek jouw moeder op als kind? En naar welke muziek luistert je oma als zij verdrietig of juist vrolijk is? Hartenvragen snijdt net even wat andere thema’s aan dan de alledaagse onderwerpen. Ze zetten je aan het denken en zorgen voor betekenisvolle gesprekken waardoor je nieuwe kanten van elkaar leert kennen. En dat hoeft helemaal niet zwaar of ingewikkeld te zijn; het is juist een leuke manier om meer diepgang te krijgen in de relaties met de belangrijkste mensen om je heen. Hartenvragen is het meest persoonlijke cadeau voor in de surprise of onder de kerstboom.

Hartenvragen elma van vliet

Echte verbinding

Elma van Vliet: ‘We zijn zo vergroeid met onze smartphone en laptop dat we haast vergeten dat er ook een tijd was dat al die apparaten niet bestonden. Vroeger kwam de hele familie samen bij het haardvuur en vertelden elkaar verhalen. Vandaag is onze wereld zo druk en onze aandacht zo versnipperd dat we nauwelijks meer echt de tijd voor elkaar nemen. Aangewakkerd door het hoge aantal burn-outs, de maakbare samenleving en die eeuwige telefoon, zijn er gelukkig steeds meer mensen die behoefte hebben aan het kennen van verhalen van de mensen die het dichtst bij hen staan. We zijn weer op zoek naar dat gevoel van samen bij de haard, want van echte verbinding met de belangrijkste mensen in je leven word je pas echt gelukkig!’

Hoe begin je met Hartenvragen?

Hartenvragen elma van vliet

Elma geeft een aantal tips om tijdens de feestmaand op een originele manier een gesprek te starten met je moeder of oma:

 • Hang de vraagkaartjes in de kerstboom van je oma of moeder en begin zo nu en dan een gesprek met een van de vragen.
 • Neem de vraagkaartjes mee als jullie bijvoorbeeld een kerstwandeling gaan maken en stel onderweg af en toe een vraag.
 • Pak er een vraagkaartje bij tijdens het bereiden of het afruimen van het kerstdiner; dit is net als wandelen een perfect moment voor een goed een-op-eengesprek.
 • Ga eens met je moeder of oma ergens lunchen of dineren en neem de vraagkaartjes mee. Zo wordt het gegarandeerd een andere middag of avond dan je gewend bent!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

7 gedachten over “Hartenvragen

 • 9 december 2019 om 21:30
  Permalink

  mijn dochter wil wel heel graag van oma weten hoe opa was omdat ze die helaas nooit heeft gekend. Ik ga voor de oma editie dus!

  Beantwoorden
 • 7 december 2019 om 17:09
  Permalink

  Weer een geweldig cadeau om te kunnen winnen. Dit is echt bijzonder en ik zou graag de moeder versie willen winnen.

  Beantwoorden
 • 6 december 2019 om 21:33
  Permalink

  Ik zou mijn moeder willen vragen of ze veel van mij heeft gehouden.
  Want vroeger lieten ze dat niet zo blijken en werd er niet gepraat over gevoelens met ons kinderen.
  Dat kan niet meer, want mijn moeder is overleden.
  Ik doe wel graag mee voor mijn kleindochter voor de Hartenvragen voor moeder.
  Hoop dat zij in gesprek gaat met haar mama met deze kaarten en ze elkaar beter leren kennen.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

  Beantwoorden
 • 6 december 2019 om 20:27
  Permalink

  Wat bijzonder! Een mooi aandenken ook voor later! Ik zou graag aan oma willen vragen hoe zij haar jeugd beleefde en doe dan ook graag mee voor het oma-exemplaar.

  Beantwoorden
 • 6 december 2019 om 19:32
  Permalink

  Ik zou mijn moeder willen vragen, hoe ze terug kijkt op haar leven, welke periode is het dierbaarste en welke niet

  Beantwoorden
 • 6 december 2019 om 15:34
  Permalink

  Ik zou aan mijn moeder willen vragen waaraan het ligt dat ze zo een goede relatie met mijn vader heeft..

  Ik ga voor de mama kaarten

  Beantwoorden
  • 7 december 2019 om 07:33
   Permalink

   Ik zou willen vragen wat zij anders zou hebben gedaan.. In de opvoeding etc van ons.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *