Met de pakjesboot naar Sinterklaas in Muiderslot

Sinterklaas in Muiderslot, zoek je hem op? Kim schreef weer een gastblog voor Mama’s Mind. Deze keer over Sinterklaas. Ze bezocht met de pakjesboot Muiderslot met haar vierjarige dochter in december 2019. Maar ook dit jaar kan je Sinterklaas er weer bezoeken, dan logeert hij in zijn eigen kasteel: Rijksmuseum Muiderslot. Dit jaar nodigt hij op 21, 22, 28 en 29 november 2020 alle kinderen uit om hem te komen bezoeken. De deuren van het kasteel staan open tussen 10 en 17 uur en er is van alles te beleven. Ook is het kasteel van Sint van dinsdag tot en met vrijdag geopend, maar dan zonder Sint en Pieten.

Sinterklaas Muiderslot

Sinterklaas Muiderslot

Nu Sinterklaas weer in het land is worden er op meerdere plekken in Nederland pieten – en pakjesboten, Sinterklaas kastelen – en huizen gemaakt om te bezoeken. Ook zo in het Muiderslot. Daar is het Kasteel van Sinterklaas – Muiderslot.

Afgelopen zondag namen wij de pakjesboot vanaf IJburg, omdat het in Almere te mistig was, naar het Muiderslot. De tijdelijke verblijfplaats van Sinterklaas. Het begin viel wat tegen, maar uiteindelijk hadden we een super dag.

Sinterklaas Muiderslot

De pakjesboot

Het leek ons superleuk om met onze dochter op de pakjesboot te gaan. Varen over het water met pieten aan boord. Maar, het viel ons wat tegen. Daar konden we het sinterklaassfeertje niet voelen. Er was geen muziek, ze hadden heel jonge pieten die of op een stoel zaten of de kopjes aan het afwassen waren. Dat was best jammer en we hadden er meer van verwacht. Ondanks de kou was het prachtig weer en hadden we een rustige vaart. Dat was wel fijn!

Sinterklaas in Muiderslot

De aankomst bij het slot was daarintegen super. De gouden zonnestralen schenen prachtig op het slot. Dansende pieten zwaaiden ons binnen.

De binnenplaats van het slot stond vol met attributen voor de kinderen om zelf mee te oefenen om piet te worden. Zelfs Ozosnel stond lekker te grazen van het hooi.

Omhoog geklommen in de toren kwamen we de pakjeskamer, slaapverblijven van de pieten en nog veel meer tegen. We hebben geoefend met pakjes door de schoorsteen gooien, een mooie tekening voor Sint en een nieuwe pietenmuts met hulp van een pietje gemaakt. Er werd gesjoeld en gepuzzeld. We zijn trappen op en af geklommen op zoek naar Sinterklaas.

Sinterklaas Muiderslot

Nadat we in de slaapkamer van Sint waren geweest kwamen we in een prachtige zaal. Daar zat Sinterklaas op zijn stoel te wachten op ons. De tekening hebben we daar aan hem gegeven en met een high five van piet gingen we door naar het pepernoten bakken.

Als afsluiter een donut en met een ritje in de stoomtrein zat onze middag er weer op. Wat een avontuur voor een vierjarige. Ik denk dat ze dit niet snel zal vergeten.

Nog Sinterklaascadeautips nodig, bekijk het Sinterklaascadeautips overzicht!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *