Het verhaal van Koning Schaak

Speelgoed van het jaar 2022 is Het verhaal van Koning Schaak. Een thema schaakset en een standaard schaatset in een. Een leuke manier om jonge kinderen (vanaf ongeveer 8 jaar) enthousiast te maken over schaken. Ook mij hebben ze enthousiast gemaakt met dit kleurrijke schaakspel.

Het verhaal van Koning Schaak

Het bordspel Het Verhaal van Koning Schaak leert jonge kinderen schaken met behulp van gekke verhalen, levendige illustraties, aangepaste schaakstukken en een uniek schaakbord. De schaakstukken zijn extra mooi gedecoreerd met geïllustreerde schaakfiguren.

het verhaal van koning schaak


Het schaakbord is dubbelzijdig bespeelbaar. Aan de ene kant sta je als het ware in het gras en het andere is een mooie groen geblokt veld.

het verhaal van koning schaak


De verhalen en het ondersteunende materiaal leren de regels van het schaken aan kinderen van drie jaar en ouder op een eenvoudige en leuke manier. De koning is bijvoorbeeld een dwaze man met zo een dikke buik zodat hij zich maar één vakje per keer kan verplaatsen.

Het beste van alles: noch ouders noch kinderen hebben schaakervaring nodig om dit spel te spelen. We hebben ook leuke minispelletjes gemaakt met plezierige kaartspellen die kinderen aanmoedigen om alle schaakstukken op het bord te gebruiken en hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Het verhaal van koningschaak

Lees hier het juryrapport van Speelgoed van het jaar 2022. Het verhaal van Koning Schaak is Winnaar in de categorie Wetenschap en Educatie. ” Het verhaal van Koning Schaak is een leuke manier voor (ook jongere) kinderen om de regels van het schaken te leren. Dat gebeurt aan de hand van gekke verhalen en plaatjes. De verhalen wekken de interesse van het kind en verlagen de drempel om aan dit ‘moeilijke’ spel te beginnen. Al luisterend of lezend en spelend leert het kind geleidelijk de regels die bij het schaken horen. Een leuke opzet die de motivatie van kinderen weet aan te boren. Heel leerzaam, natuurlijk! Schaken vraagt om concentratie, overzicht, planning en (lang) vooruit denken, strategisch inzicht, volgehouden aandacht, logisch en ruimtelijk denken en fantasie. Dat laatste komt bij dit spel ruim aan bod.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *