Houd je salon veilig met een aangepaste salontafel

Je kinderen in alle vrijheid laten spelen, ze de wereld om hen heen laten ontdekken, wat is er leuker dan dat? Maar dan wil je ook dat dit in alle veiligheid gebeurt. Je hebt misschien je kasten opnieuw gerangschikt, hier en daar extra sloten geplaatst en je hebt te gladde oppervlakken herbekeken. Maar heb je ook gedacht aan een ‘veilige’ salontafel? In dit artikel lees je alles over salontafels die voldoende veilig zijn voor je kids. Laat je inspireren!

Waar moet je op letten bij het aankopen van een ‘veilige’ salontafel?

cavetown salontafels
Foto: Cavetown.nl

Wanneer je kleine actieve peuters in huis hebt en je staat voor de aankoop van een salontafel, dan hou je best rekening met de volgende punten.

Stevigheid

De salontafel moet vooral sterk en stevig zijn. Ga eens kijken bij de industriële meubels van cavetown.nl. Ze zijn van sterk materiaal gemaakt en kunnen dus gerust tegen een stootje.

Stabiel

Ga voor een salontafel die niet wankelt. Het kan misschien verleidelijk zijn om een salontafel op één poot of op drie poten te kiezen. Misschien is het esthetische wel verantwoord als het gaat om styling van je woning. Toch zijn deze tafels niet geschikt voor een gezin met actieve kinderen. Hoe vaak gaan kinderen niet liggen, zitten of steunen op je salontafel? Het is hun speelterrein of hun plek om verstoppertje te spelen. De tafel over zich heen krijgen of eraf vallen omdat de tafel niet stabiel is, is echt geen optie.

Afgeronde hoeken

Kies voor je salontafel een model met afgeronde hoeken. Scherpe uitstekende onderdelen en puntige tafelbladen zijn not done in een omgeving met kleine kids. Ze stoten sowieso al vaak het hoofd tegen allerlei meubels en accessoires. Beperk de schade tot een minimum en kies voor ronde, ovalen of voor vierkante tafelbladen met afgeronde tafelbladen.

Kies geen glazen tafelblad

Tafelbladen in glas zijn normaal gesproken wel bedoeld om degelijk en sterk te zijn. Maar een ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje. Neem geen risico en vermijd dat je kid met gebroken glas in aanraking komt. Kies voor tafelbladen in hout of metaal.

Als je deze tips respecteert, creëer je gegarandeerd een veilige omgeving voor je kid.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *