Staartjes en vlechtjes bij peuters

Ik kan niet vlechten… dat heb ik wel gemerkt. Oké, niet goed. Ik kan een vlecht maken en dat is het, maar mijn dochtertje van 1,5 jaar heeft nog veel te kort haar voor een fatsoenlijke vlecht. Aan alle kanten vallen er plukjes uit. Dus wil ik ook dat met die plukjes erbij een mooie vlecht maken. En dat kan ik dus niet.

haarelastiekje zenner met hartje frozen

Tips voor haren vlechten bij kort haar

Nou ben ik aandachtig allerlei foto’s op Instagram en Pinterest gaan bekijken, maar nog zonder gewenst resultaat. Ik doe iets niet goed. Dus toen ging ik YouTube filmpjes bekijken. Opvallend genoeg zie je bijna overal modellen met heel lang haar als het om vlechten gaat. Wie weet handig voor straks, maar nu nog niet.Haarvlechten pinterest

Het ziet er allemaal supermooi en eigenlijk niet zo heel ingewikkeld uit, maar we hebben drie obstakels:

  1. ik kan niet vlechten
  2. mijn dochter heeft kort haar
  3. mijn dochter wil niet stilzitten

Haarelastiekjes

Gelukkig hebben we wel superleuke haarelastiekjes en haar speldjes. Van Zenner kregen we weer een paar heel mooie elastiekjes. Van Frozen, Finding Dory en mooie bobbles.

haarelastiekjes zenner

De badstof haarelastiekjes vind ik zelf het fijnst voor in de haren van mijn dochtertje. Je draait er zo makkelijk in. Ik ben met de meer plastic varianten altijd bang dat ik het haar kapot maak. De Finding Dory haar elastiekjes vinden ze kinderen natuurlijk zelf superleuk. Met Nemo en Dory wanen ze zich in de grote blauwe oceaan. Ook Frozen is natuurlijk helemaal hot, vooral bij de meisjes vanaf ongeveer drie jaar. Mijn dochtertje kent Elza nog niet, maar dat komt vanzelf. Ze vindt vooral de hartjes op de elastiekjes ontzettend mooi.

Spiraalvormige elastiekjes, bobble

De bobble, ik had er nog niet eerder van gehoord, tot ik ze toevallig afgelopen weekend ook bij een vriendin zag. Het lijkt een soort wokkel, het is spiraalvormig en van rekbaar materiaal. Rekbaar is wel handig met haarelastiekjes, haha. Toch is het wel anders dan een badstofelastiekje.
Het materiaal is helemaal niet stroef, dat dacht ik eerst. De bobbles hebben voordelen, zo zouden ze er voor zorgen dat je geen knik in je haar krijgt en ook voelt het alsof je haar minder straks zit.
Voor mijn dochtertje is het nog ietwat aan de grote kant, maar bij mij zitten ze heel goed.

Haarvlechten zenner

Vlechten en staarten bij mijn dochter

Oke, de accessoires zijn dus prima in orde. Nu nog oefenen met vlechten maken. Ik ga opzoek naar meer tips en veel oefenen. Gelukkig kan ik een beetje op mijn zoontje oefenen, die blijft goed stilzitten, haha.

Ik vind het wel sueprleuk als mijn dochtertje mooie staartjes of een vlechtje heeft. Zo’n klein vlechtje zoals op deze foto, is misschien niet perfect gemaakt, maar staat haar wel enorm schattig. Ook twee staartjes staan heel stoer. Dus ik blijf lekker dooroefenen.

 

 

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *