Time management als je kinderen en huisdieren hebt

Huisdieren, heb jij ze? Ik heb als kind altijd huisdieren gehad. We hadden katten, honden, konijnen, hamsters en zelfs even een eend en een duif. Nou, natuurlijk niet allemaal tegelijk, maar de langste tijd hadden we wel een hond, kat en een konijn. Ik wist als kind dus niet beter dan dat er gezellig wat rond liep door ons huis of tuin.

What's on mama's mind Kidzroom rugzak dieren

Opgegroeid met huisdieren

De eend was nog een klein kuikentje toen hij bij ons kwam. Mijn broer had hem volgens mij gevonden op het fietspad, mogelijk uit de bek van een roofvogel gevallen, zo ver uit de buurt van water. We woonden aan het water, dus met veel eenden in de buurt. We hebben hem Joop genoemd en hem in de wastafel zichzelf leren invetten en goed te eten gegeven. Daarna is hij naar een ander pleeggezin gegaan in de buurt. Het was namelijk nogal een risico met onze eigen kat, haha.

Dolly de duif hadden we in de stad gevonden, die was mogelijk aangevallen door een kat. We hebben hem meegenomen en in de tuin gezet en gevoerd. Hij kon uiteindelijk weer vliegen, maar na de vondst van een aantal veren in de tuin liep het verhaal mogelijk toch niet zo goed af voor Dolly.

Een huisdier met kinderen

Ik zou ook wel graag een hond willen, maar eigenlijk ook een kat en een konijn. Ik zou alleen niet weten Huisdieren en kinderen, hondhoe we het moeten regelen. We werken allebei veel, de kinderen zijn nu nog te klein om zelf een bijdrage te leveren in de zorg voor het dier. Al zullen ze wel goed kunnen knuffelen. Wel hebben onze beide ouders een hond, dus ze groeien wel op in de aanwezigheid van huisdieren. De honden vallen ook goed in de smaak bij de kleintjes, maar de kinderen ook bij de honden. Vooral etenstijd is favoriet, dan bedoel ik onze etenstijd. De honden weten het namelijk maar al te goed, waar het meest geknoeid wordt, naast de kinderstoel nemen ze plaats, met de bek open. Ook duwt mijn dochtertje maar wat graag eigenhandig wat te eten in de honden bek. Dieren voeren is leuk.

Veel werk een huisdier en kinderen

Als we een hond zouden hebben dan zou ik extra genieten van de gezelligheid ’s avonds in huis. Ik vond het altijd zo fijn, een grote hond naast je op de bank. Toch komt er natuurlijk ook veel kijken bij de verzorging van huisdieren. Er moet ook dierenvoer en andere benodigdheden aangeschaft worden, dat kan tegenwoordig ook wel makkelijk online zoals bij Brekz.
Ik denk dat we er over een paar jaar wel aan toe zijn om het gezin te laten uitbreiden, maar met welk huisdier weten we nog niet. We houden het voorlopig even bij het oppassen op de grote honden van de opa’s en oma’s.

 

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *