Win een Ivy&Oliver’s Pictoplanner voor kinderen

Win: Ivy&Oliver’s Pictoplanner en uitbreidingsset
Hoera, we hebben een winaar!
Hoe? Laat weten waarom jij de pictoplanner zou kunnen gebruiken.

Ivy&Oliver's pictoplanner

Plannen voor peuters en kleuters

Kinderen willen graag weten wat er op de planning staat voor een dag of zelfs een week. Voor peuters en kleuters is het soms nog heel lastig te overzien wat er allemaal gaat gebeuren. Ze gaan vragen stellen als, “wanneer ga ik dan naar school?” “ga ik vandaag naar de opvang? “wie komt me halen?” “over hoeveel nachtjes ben ik jarig?” enzovoort. Als jij vertelt wat de dag gaat inhouden zijn ze het niet veel later alweer vergeten. Met een kleuter van 4 jaar ben ik mij al eens eerder gaan verdiepen in planborden. Via Instagram kwam ik de Ivy&Oliver’s pictoplanner tegen en ik mocht hem meteen uitproberen. Mijn oog viel eerder al eens op een wat groter planbord, maar ik zat daarbij vooral in dubio waar ik die zou moeten ophangen, wat dat betreft is deze pictoplanner een stuk handzamer. Ik was dus ook heel benieuwd en vind het erg leuk dat ik een exemplaar mocht reviewen.
Zomershop kinderkleding

Ivy&Oliver’s Pictoplanner

De Ivy&Oliver’s Pictoplanner is, zoals de naam al zegt een planner met pictogrammen. Het is een boekje dat je kan uitklappen tot een staande planner, waarop je magneten kunt plannen. Er zijn 7 tabbladen, zou kun je er voor kiezen 1 of meerdere dagen vooruit te plannen. Er staan geen dagen op, dus je kan zelf kiezen wat je er mee doet. Nu heb ik hem gebruikt voor twee kindjes. De eerste pagina voor mijn zoontje een de vierde pagina voor mijn dochtertje.

 

Je geeft je kindje een overzicht van de eigen activiteiten, dit geeft houvast en rust. Daarnaast biedt het ook een mooi moment om even, al is het maar een paar minuten, aandacht te besteden aan elkaar. Ik heb ook klanten die de Pictoplanner gebruiken om de dag door te nemen voor het slapengaan.

Door het formaat is Ivy&Oliver’s Pictoplanner overal in huis neer te zetten. Bij ons staat hij op de bar in de keuken. Dat gedeelte van de keuken steekt een stukje uit de woonkamer in, zo kan je vanaf de eettafel, maar ook wanneer je aan de bar zit goed naar het pictogrammen planbordje kijken. Als je het even niet gebruikt vouw je het weer op tot het formaat van een boekje. Alle pictogrammen blijven er netjes in opgeborgen. Omdat het een handzaam formaat heeft is het ook erg geschikt voor kinderen met co-ouders of wanneer de kinderen vaker uitlogeren gaan. Ze nemen de Pictoplanner gewoon mee in de tas.

Ivy&Oliver's pictoplanner

Voor welke leeftijd is de pictoplanner?

De pictoplanner is voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Vaak zijn deze kinderen al wat bewuster bezig met hun omgeving en proberen ze gebeurtenissen in tijd te plaatsen. Oké, ze weten niet of iets een week of een jaar geleden gebeurd is volgens mij, maar ze zijn vaak al wel aan het vragen wat ze morgen gaan doen. Vanwege de leeftijd van de doelgroep is de Pictoplanner volledig tekstloos in gebruik. Ze kunnen vaak nog niet lezen of schrijven dus daarom werkt alles met illustraties en kleur. Mijn dochtertje is 2,5 jaar en mijn zoontje is 4 jaar. Beiden zijn ze al heel geïnteresseerd met de planner bezig.

Pictogrammen planbord peuters en kleuters

De uitbreidingsset met pictogrammen

Er is ook een uitbreiddingsset. Die kregen wij ook, en dit geldt ook voor de winnaar straks. Deze set is niet nodig om de Pictoplanner goed te kunnen gebruiken, maar het maakt het wel leuker. De set bevat o.a. Sinterklaas, aftellen en 5 blanco magneetjes om te beplakken/tekenen naar eigen inzicht.

Ik vind het een geweldig formaat en erg leuke pictogrammen. Erg handig ook de blanco magneetjes, mocht je dus iets persoonlijks willen toevoegen, dan kan dat! Bijvoorbeeld wanneer er pannenkoeken gebakken gaan worden of zo.

Heel veel plezier met meedingen naar een pictoplanner, zodat ook jullie de dag met plaatjes kunnen plannen. Voor meer informatie bekijk www.ivyoliver.nl.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Ivy&Oliver's Pictoplanner
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

34 gedachten over “Win een Ivy&Oliver’s Pictoplanner voor kinderen

 • 17 juni 2018 om 12:34
  Permalink

  Ik doe graag mee voor de kinderen, heel erg leuk, zou goed voor ze zijn.
  Waag graag een kans 🙂

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

  Beantwoorden
 • 13 juni 2018 om 08:59
  Permalink

  Klinkt als n ideale oplossing om onze 2 kids van net 4 en net 7 met een heel erg eigen mening makkelijker mee te krijgen en een nieuw ritme te vinden nu de jongste net gestart is op school. Er verandert nu veel en dan is zo’n planner denk ik een goeie tool om een duidelijk ritme te krijgen en beeld te geven van wat er komt, ik hoop dat dat rust geeft voor beide kids en ons ouders

  Beantwoorden
 • 11 juni 2018 om 23:50
  Permalink

  Dit spreekt mij erg aan, op school werkt het ook prima met pictogrammen en volgens mij zijn de kinderen gebaat bij duidelijkheid.

  Beantwoorden
 • 11 juni 2018 om 17:51
  Permalink

  Heel graag een kansje voor ons zoontje, zo kunnen we het voor hem iets overzichtelijker maken, en hij kan ons ook dingen duidelijk maken (hij heeft problemen met zijn taal, dus dit zou echt fijn zijn) <3

  Beantwoorden
 • 10 juni 2018 om 17:00
  Permalink

  Dit lijkt mij erg handig voor onze zoon van 2. Geregeld heeft hij moeite met zijn middagslaapje omdat hij wil weten wat we erna gaan doen. En zeker wil weten dat hij dat ook mag doen. Met deze planner lukt het vast om hem die duidelijkheid te geven.

  Beantwoorden
 • 9 juni 2018 om 20:49
  Permalink

  Handig om op een leuke, duidelijke manier structuur aan te brengen. Lijkt me vooral voor onze jongste van anderhalf erg handig.

  Beantwoorden
 • 9 juni 2018 om 09:39
  Permalink

  Voor mijn kleinzoon zou dit geweldig zijn want met alle activiteiten en een heleboel oma’s en opa’s zou het wel een stuk rustiger zijn voor mijn schat van een bonusdochter.

  Beantwoorden
 • 9 juni 2018 om 08:48
  Permalink

  Ik zou deze wel willen winnen omdat het me bergen tijd zou opleveren als ik wat minder vragen zou hoeven te beantwoorden van mijn 2 nieuwsgierige aagjes. tijd om even een kopje koffie te drinken, of ongestoord te plassen bijvoorbeeld…

  Beantwoorden
 • 8 juni 2018 om 14:56
  Permalink

  wat een geweldige leuke fantastische inspirerende gave en leuke actie waar wij als gezin heel graag aan mee willen doen en willen jullie blij maken doordat wij jullie delen en liken en hopen en duimen dat wij een kans maken om te winnen zodat onze dag niet stuk kan

  Beantwoorden
 • 8 juni 2018 om 11:45
  Permalink

  Hoi hoi,

  Ik doe heel erg graag mee voor mijn kleindochter. Ze wordt eind oktober 4. Zo leuk. Ik zal ook even op Facebook en Instagram mee doen!

  Groetjes en fijn weekend!

  Beantwoorden
 • 8 juni 2018 om 10:43
  Permalink

  Deze planner zou ideaal zijn voor onze tweeling Lucas en Eva die nu in groep 1 zitten. Ze vinden het momenteel erg belangrijk om te weten wat de dag brengt. Op deze manier zien ze wat er gaat gebeuren.

  Beantwoorden
  • 8 juni 2018 om 10:52
   Permalink

   Ik heb meegedaan via facebook (Linda Raaijmakers) en instagram (@lindaenbjorn)

   Beantwoorden
 • 7 juni 2018 om 21:26
  Permalink

  Om de dag en onze activiteiten duidelijk(er) in beeld te krijgen voor onze kinderen. Met name de middelste heeft hier naar mijn idee echt behoefte aan.
  Duidelijke structuur en in een oogopslag zien wat hij kan verwachten 🙂

  Beantwoorden
 • 7 juni 2018 om 13:17
  Permalink

  Ons dochtertje maakt zich heel veel zorgen over er wat er zal gebeuren en wanneer het zal gebeuren, met deze handige planner zouden we haar al een beetje op weg helpen door haar meer inzicht en structuur te geven.

  Beantwoorden
 • 5 juni 2018 om 19:42
  Permalink

  Onze meisje wil altijd weten wat er elke dag gaat gebeuren en deze pictoplanner geeft haar duidelijkheid over wat er gaat gebeuren en wat er van haar verwacht wordt. Dat lijkt me erg prettig!

  Beantwoorden
 • 5 juni 2018 om 08:12
  Permalink

  Mijn dochtertje is nu 4 jaar en houdt zich momenteel erg bezig met wat er in de week komen gaat. Maar het is vaak lastig om het overzicht over meerdere dagen te bewaren, merk ik. Over een paar weken krijgt ze een broertje, daarmee verandert er een hoop. Ook omdat het in de vakantie valt. Als ze daarna weer naar school gaat zal dat vast even wennen zijn. Met deze pictoplanner zouden we heel mooi samen naar ons nieuwe ritme kunnen kijken en haar voor kunnen bereiden op wat er allemaal komen gaat. En over een paar jaar kan haar broertje ze natuurlijk ook weer mooi gebruiken. I’ll keep my fingers crossed :).

  Beantwoorden
 • 4 juni 2018 om 20:18
  Permalink

  Voor een lieve, maar chaotische leerling in mijn kleuterklas!

  Beantwoorden
 • 3 juni 2018 om 17:00
  Permalink

  Leuk voor m`n zoontje Thijs, die momenteel echt in de ontdekkings fase zit, met ook duidelijk hang naar structuur.

  Beantwoorden
 • 3 juni 2018 om 09:19
  Permalink

  Leuk voor mijn kleinzoon om alle bezigheden samen te plannen.
  Graag doe ik mee voor hem.

  Beantwoorden
 • 1 juni 2018 om 21:59
  Permalink

  Super handig om de dag met mijn dochter te plannen…

  Facebook: An Na

  Beantwoorden
 • 1 juni 2018 om 19:59
  Permalink

  Wat een ongelooflijke heerlijke fantastische en super idee van jullie om een heerlijke prijs weg te geven.
  Ik wil iedereen oproepen om deze actie te delen te liken en jullie een mooie recensie te geven zodat jullie echt goed op de kaart komen zodat iedereen niet meer om jullie heen kunnen.
  Ja ja echt iedereen moet het weten Alexander en maxima zijn inmiddels ingelicht haha.
  Succes en duimen..

  Beantwoorden
 • 1 juni 2018 om 19:51
  Permalink

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertjes van bijna 2 en bijna 5. Vooral voor de oudste erg fijn om te gebruiken wanneer zij bijvoorbeeld naar haar vader gaat (gescheiden ouders), wanneer het weekend is, zwemles etc

  Beantwoorden
 • 1 juni 2018 om 19:19
  Permalink

  Wat een handige kalender! Mijn zoontje van 3,5 jaar praat vaak over gister, morgen etc maar haalt dingen door elkaar. Deze planner zou daarbij kunnen helpen, op een leuke manier.

  Beantwoorden
 • 1 juni 2018 om 09:52
  Permalink

  Dit lijkt me wel prettig voor mijn zoontje en straks ook voor mijn dochtertje. Het kan veel structuur, duidelijkheid en steun bieden, ben benieuwd!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *